11 iš 20 transporto priemonių, gabenusių birius krovinius, viršijo didžiausią leistiną bendrąją masę – rodo Lietuvos transporto saugos, Lietuvos policijos ir Vilniaus miesto savivaldybės lapkričio mėn.  vykdytas patikrinimas.

Pasvėrus 20 transporto priemonių, 11 iš jų viršijo didžiausiąją leistiną bendrąją masę ir 2 iš jų viršijo leidžiamą pavienės ašies ar varančiosios ašies apkrovą. Dviems vairuotojams surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal 459 str. 4 d. (pavienės ašies ar varančiosios ašies (-ių) apkrova viršijo leidžiamą daugiau kaip 0,6 t, bet ne daugiau kaip 2 t), keturiems vairuotojams surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal 459 str. 4 d. (bendroji masė viršijo didžiausią leidžiamą daugiau kaip 1 t, bet ne daugiau kaip 4 t), trims vairuotojams – pagal 495 str. 5 d. (bendroji masė viršijo didžiausią leidžiamą daugiau kaip 4 t, bet ne daugiau kaip 8 t), o dar keturiems vairuotojams – pagal 459 str. 6 d. (bendroji masė viršijo didžiausią leidžiamą daugiau kaip 8 t). Pastarųjų keturių vairuotojų administracinių nusižengimų bylas nagrinės teismas.

Viena iš šių transporto priemonių vykdyta krovinių vežimo už atlygį veikla be licencijos, o vienos transporto priemonės vairuotojas nepateikė profesinė kvalifikaciją patvirtinančio dokumento.

LTSA, bendradarbiaudama su Lietuvos policija bei Vilniaus miesto savivaldybe, patikrinimus organizavo reaguodama į gyventojų pranešimus apie galimai perkrautas ir kelius teršiančias  birius bei medienos krovinius gabenančias kelių transporto priemones Vilniaus mieste.

Administracinių nusižengimų kodeksas už važiavimą be leidimo kelių transporto priemonėmis viršijant didžiausiąją leidžiamąją masę daugiau kaip 8 tonomis užtraukia baudą vairuotojams nuo 900 iki 2000 Eur ir (ar) juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims, kuriems pavesta vadovauti krovinių ar keleivių vežimo veiklai – nuo 1150 iki 3500 Eur.

Administracinio poveikio priemonės visais atvejais bus taikomos ne tik vairuotojams, bet ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims, kurie vadovauja krovinių vežimo veiklai, taip pat ir krovinio siuntėjams.

Primename, kad birius krovinius vežančių triašių transporto priemonių maksimali bendroji leistina masė negali viršyti 25 t, keturašių – 32 t, penkiaašių – 40 t.

Parengta pagal LTSA

Į viršų