Pastaruoju metu vyksta spekuliacijos dėl planų leisti vairuotojams už vairo sėsti, jei alkoholio koncentracija organizme neviršija pusės promilės.

Šiauliečių nuomone, apie tai neturėtų būti net kalbos. Anot jų, net pats mažiausias promilių skaičius rodo, kad žmogus yra neblaivus, todėl jam sėsti prie vairo tikrai nereikėtų. Šiauliečiai įsitikinę, kad leistiną alkoholio ribą būtina mažinti, kitaip vairuotojai gali pradėti piktnaudžiauti alkoholiu.

Zenonas: „Nereikia“
– Žmonės ir taip nuolat važinėja neblaivūs, nebegalima to leisti. Aš pats esu vairuotojas ir iš savo patirties visiems patarčiau net išgėrus vieną taurelę prie vairo nesėsti. Manau, kad leistiną alkoholio kiekį vairuotojams reikėtų sumažinti iki 0 promilių.

Ineta: „Tai būtų klaida“
– Prie vairo turėtumėme visi sėdėti blaivūs. Leistiną alkoholio ribą reikėtų ne padidinti, bet sumažinti. Apie didinimą net kalbos neturėtų būti, o prasižengusiems vairuotojams, manau, būtų galima baudas didinti.

Vanda: „Ne“
– Vieną kartą valdžia buvo nusprendusi promilių ribos nedidinti, vadinasi, to nereikėtų daryti ir šį kartą. Vietoje to reikėtų didinti baudas, kad vairuotojai girti nesėstų už vairo. Teisingiausia visiems vairuotojams būtų laikytis nulinės promilės režimo. Išgėrusiems vairuotojams patartina pasinaudoti taksi paslaugomis, paskambinti draugams, pažįstamiems ir jokiu būdu nesėsti prie vairo.

Goda: „Reikėtų mažinti“
– Kaip tik leistiną ribą reikėtų mažinti ir nepaklusnius vairuotojus bausti. Matau, kad Šiauliuose yra vairuotojų, kurie nori apeiti įstatymus ir jais piktnaudžiauja, o taip neturėtų būti. Todėl eidama per gatvę visada apsidairau aplink ir stengiuosi būti atsargi, nes juk gyvybė yra svarbiausia.

Audris: „Taip siųstumėme prastą žinią“
– Didindami leistiną alkoholio kiekį vairuotojams siunčiame žinią, kad svaiginimasis nereiškia nieko blogo. Manau, kad problema yra mūsų noras svaigintis, kuris realiai atveda prie tokių situacijų, kai žmonės pavartoję alkoholio sėda prie vairo ir padaro skaudžių avarijų.

Valda: „Reikia uždrausti važiuoti išgėrus“
– Leistiną ribą reikėtų mažinti ir uždrausti nors šiek tiek apsvaigus sėsti prie vairo. Nepaklūstantiems – baudas padaryti kuo didesnes. Vairuoti išgėrus labai negerai, vietoje to reikėtų nusipirkti alkotesterį ir rytą pasižiūrėti, ar tu gali vairuoti, ar ne.

Į viršų