Kelionė lėktuvu – greita, tačiau jei norisi aplankyti kelis šalies miestus ar kitas šalis – toks keliavimo būdas gali gerokai patuštinti piniginę. Tokiu atveju visai pravartu prisiminti pigų, patogų ir nepelnytai užmirštą kelionės būdą – kelionę traukiniu.

Šiauliečiai sako, kad ir jie nevengia kur nors vykti traukiniu. Jų nuomone, važiuoti traukiniu yra kur kas patogiau nei automobiliu. Aišku, yra ir tokių, kurie mieliau renkasi kitokias transporto priemones.

Vida: „Nelabai“
– Jeigu važiuoju į Vilnių, tuomet renkuosi traukinį, nes tokiu būdu keliauti yra pigiau nei automobiliu. O į komandiruotes važiuoju su darbine mašina. Šiaip dabartiniai traukiniai yra patogūs ir geresni negu anksčiau. Dabar ir kavos gauni, ir labai greitai atvažiuoji.

Laurynas: „Labai retai“
– Turiu savo transportą, todėl su traukiniu važiuoju retai. Vis dėlto kartais traukiniu kur nors nuvažiuoju įdomumo dėlei. Buvo smagu išbandyti naująjį traukinį, kuris vyksta maršrutu Vilnius-Kaunas. Taip pat planuoju su draugais kelionę Europos vėžėmis, bent jau iki Bialystoko, nes ten turiu draugų.

Vida: „Toli nevažiuoju“
– Man nereikia kur nors toli važiuoti, dažniausiai sukiojuosi tik po miestą, todėl traukiniu kur nors keliauju retai. Mieliau naudojuosi miesto transportu. Nors kažkada seniai traukiniais keliaudavau dažniau. Jie ir anksčiau būdavo visai patogūs.

Leonardas: „Užmiršau, ką tai reiškia“
– Jau užmiršau, ką reiškia keliauti traukiniu. Kai sūnus tarnavo Liepojoje, tuomet ten nuvažiuodavau su autobusu, grįždavau su traukiniu, bet tai buvo senais laikais. Dabar važinėju tik dviračiu arba autobusu. Kelionės traukiniu tikrai nepasiilgstu. Be to, man nėra kur važiuoti.

Živilė: „Dažnai“
– Traukiniu tenka važiuoti pakankamai dažnai, važiuoju į Vilnių. Vienam žmogui patogu važiuoti traukiniu, nes tuomet gali skirti laiko skaitymui, mokslui ir svarbiausia – nereikia pačiam vairuoti. Dar gerai, kad galima iš anksto pirkti bilietą pirmyn ir atgal, o ir kaina labai nesikandžioja. Keliauti traukiniu pigiau nei autobusu.

Irmantas: „Keliauju“
– Paskutinį kartą važiuoti traukiniu teko prieš porą savaičių. Traukiniai dabar labai patogūs. Jie  švarūs, nauji, gražūs, greiti, patogūs, galima naudotis internetu. Patinka malonus aptarnavimas, smagu, kai rytą visada pasiūlo kavos.

Į viršų