Geriausio Lietuvos vairuotojo rinkimai, „World RX“ automobilių sporto varžybos – tai tik dalelė renginių, kuriais šiuo metu gali mėgautis automobilių sporto entuziastai. Sirgaliai žino, kad varžybų metu galima ne tik pasigrožėti reginiu, bet ir pasikrauti gerą adrenalino dozę.

Vis dėlto ši sporto šaka domina ne visus. Šiauliečiai atvirauja, kad jie labiau domisi krepšiniu, futbolu ar kitomis sporto šakomis.

Jonas: „Nedomina“
– Automobilių sportas manęs nedomina. Aš labiau domiuosi individualiomis sporto šakomis: sunkumų kilnojimu, stalo, lauko tenisu. Man patinka tos sporto šakos, kur kovojama vienas prieš vieną. Nemėgstu minių, komandų, ypač sirgalių. Grupiniai užsiėmimai yra labai neintelektualūs, ten reiškiasi tik bandos jausmas. Pats sportuoju jau daug metų, žaidžiu stalo tenisą, važinėju dviračiu.

Vytautas: „Aš tam per senas“
– Automobilių sportu nesidomiu. Stebinti ralį man nepavyksta aktyviai įsijausti ir juo labiau nesinori tame dalyvauti. Manęs nedomia nei krepšinis, nei futbolas, tokiais dalykais domėjausi anksčiau, matote, dabar aš tam per senas. Pats taip pat nesportuoju, žinau, kad tokiame amžiuje net ir buvusiems geriems sportininkams sportuoti nerekomenduojama, kitaip gali „pripulti“ kai kurios negeros ligos.

Aidas: „Šiek tiek“
– Šiek tiek domiuosi, labiausiai mane domina ralis. Aktyviau šiuo sportu domėjausi prieš dešimt penkiolika metų. Dabar tik peržvelgiu žinias, spaudą, ypatingai nesigilinu, kokia komanda ir kada laimėjo. Vis dėlto pats labai norėčiau išbandyti kokį sportinį automobilį, manau, tuomet būtų labai smagu.

Tatjana: „Tikrai nesidomiu“
– Tikrai nesidomiu, nelabai mane domina ir kitos sporto šakos. Man patinka tik tinklinis, tačiau ne visada pavyksta pažiūrėti, kaip sportininkėms sekasi žaisti, nes per televiziją tinklinio varžybas retai rodo, dažniau – tik per pasaulio čempionatą. Aš pati taip pat mėgstu žaisti tinklinį, šiuo sportu aktyviau užsiėmiau jaunystėje.

Arūnas: „Labiau domina dviračiai“
– Mane labiau domina dviračių sportas. Aš ir pats stengiuosi dažniau važinėti dviračiu, nes tai labai sveika. Stebėdamas rungtynes visada palaikau lietuvius, visada norisi, kad jie laimėtų. Domina ir krepšinis, futbolas – šios sporto šakos tikrai įdomesnės už automobilių sportą.

Ramūnas: „Nesidomiu“
– Techniką mėgstu, bet automobilių sportu nesidomiu. Kartais mėgstu tik pasiremontuoti savo automobilį. Taip pat svajoju apie sportinį automobilį, kurį galėčiau pavairuoti. Kol kas tokio automobilio neperku, nes Šiauliuose nebūtų kur su juo važiuoti.

Į viršų