Pasibaigus vasarai ir nuolat pliaupiant lietui, nesunku pastebėti, kad gatvėse atsirado daugiau balų. Dabar pėstiesiems tenka susidoroti su iššūkiu ir būti atsargiems, kad perėję per šaligatvio atkarpą išliktų sausi.

Daugelis sąmoningų automobilių vairuotojų pristabdo prieš balas arba jas apvažiuoja, tačiau taip elgiasi ne visi. Šiauliečiai pasakoja, kad bent kartą yra nukentėję nuo greitai lekiančių vairuotojų. Vis dėlto jie įsitikinę, kad vairuotojų neįmanoma perauklėti, todėl pėstiesiems siūlo būti atsargesniems ir labiau saugotis.

Alfonsas: „Nė karto“
– Manęs neaptaškė nė karto. Reikia saugotis pačiam, juk vairuotojas ne visada balų gali išvengti. Balų visada yra, buvo ir bus, todėl pėstiesiems nuo jų reikia pasitraukti kuo toliau.

Nadia: „Nėra pasitaikę“
– Tokio atvejo man nėra pasitaikę. Vairuotojai dažniausiai sustoja, praleidžia. Galbūt pastaruoju metu vairuotojai tapo kultūringesni. Gal įtakos turi ir tai, kad vežuosi vežimėlį. Jeigu eičiau be vežimo, galbūt būtų kitaip. Dabar vairuotojai dėmesingesni ir atidesni.

Šiaulietė: „Kartais“
– Pasitaiko atvejų, kai vairuotojai elgiasi nemandagiai ir nepraleidžia. Vis dėlto taip nutinka retai. Vairuotojai dažniausiai važiuodami per balas sulėtina greitį ir neaptaško praeivių. Apskritai aš dėl to neturiu nusiskundimų.

Juozas: „Gana retai“
– Aptaško gana retai. Manau, pėstieji patys turi labiau saugotis, kad jų neaptaškytų. Pamačius balą, reikia nuo jos gerokai pasitraukti. Vairuotojai greitai važiuoja, būtina jų saugotis. Kai mane aptaško, nepykstu, bet labai gerai nesijaučiu, juk purvinam nesinori būti.

Lina: „Nesiskundžiu“
– Jeigu ir aptaško, nesiskundžiu, o kol oras geras, dėl to tikrai nesibaiminu. Galbūt viskas priklauso nuo tavo požiūrio. Jeigu žmogus gyvenime yra piktas, tai jį aptaškius tikrai supyks. Jeigu žmogus yra linksmesnis, tai jam dėl to neskaudės širdies. Jeigu mane aptaškytų, niekam dėl to nesiskųsčiau, nes galbūt pati būčiau kažkiek kalta.

Aida: „Teko nukentėti“
– Nuo balos stengiuosi pasitraukti kuo toliau, tačiau yra buvę atvejų, kai mane aptaškė. Manau, kad  vairuotojų yra tiek mandagių, tiek – nelabai. Todėl pėstiesiems reikėtų labiau pasisaugoti. Lyjant liejant nuo balos atsitraukti ir pan.

Į viršų