Po gamtos gaivalo sukeltų potvynių Vilniuje galima manyti, kad vilniečiai suskubs už pusę kainos parduoti savo „skendusius“ automobilius. Šiauliečiai sako, kad net už nedidelius pinigus tokių automobilių neskubės pirkti. Jiems svarbiausia ne kaina, bet kokybė. Jie nori, kad automobilis tarnautų ilgai ir nesukeltų jokių papildomų rūpesčių, todėl į „skendusius“ automobilius nesidairo.

Kęstutis: „Nereikia naiviems būti“
– Man iš viso nereikia automobilio, aš jo neturiu ir nenoriu. Žinau, kad „skendęs“ automobilis mažų mažiausiai neužsikuria. Galbūt tokį automobilį būtų galima už eurą nusipirkti dėl metalo. Mes gerai prisimename, kaip iš Vokietijos buvo vežami „skendę“ automobiliai. Ką ne jau mažai patirties, praktikos? Nereikia naiviems būti.

Jonas: „Nepirkčiau jokio automobilio“
– Nepirkčiau jokio automobilio, nes naudojuosi viešuoju transportu. Neverta pirkti automobilio, nes greitai jis bus papildomai apmokestintas, nors jau ir dabar pilna stovėjimo aikštelių, kur reikia mokėti už stovėjimą. Be to, reikia pirkti benziną, kurio kainos nuolat keičiasi, keisti padangas du kartus per metus. Galiausiai neturiu teisių ir niekada neturėsiu. Turiu piliečio teisės, o kitos teisės tiesiog vadinamos vairuotojo pažymėjimu.

Albertas: „Tikrai nepirkčiau“
– „Skendusio“ automobilio tikrai nepirkčiau, net jeigu pasiūlyti ypač mažą kainą, nes po to būtų daug problemų. Apskritai renkantis automobilį man svarbiausia, kad būtų gera komplektacija, metai geri, rida gera, būtų nedaužtas ir pan. Manau, prieš perkant automobilį verta pasikonsultuoti su automobilių specialistais ir tada nuspręsti pirkti ar ne.

Romualdas: „Priklauso nuo kainos“
– Viskas priklauso nuo kainos ir uždarbio santykio. Taip pat svarbu prieš perkant išsiaiškinti automobilio parametrus, kiek degalų naudoja ir pan. Esmė – kokia mašinos markė. Jeigu prancūziškas, labai sudėtinga su elektrine dalimi. Bent anksčiau kiek domėjausi, veždavo „skenduolius“ iš Europos, tai po to labai sudėtinga būdavo jį visiškai atstatyti, sutvarkydavo tik trumpam laikui, pardavimui. Vadinasi, prieš perkant reikia viską gerai apmąstyti.

Valentinas: „Vargu“
– Vargu ar pirkčiau, nes ten vanduo jau būna apgadinęs visas automobilio dalis, be to, vandenį ne taip paprasta pašalinti. Vėliau, kai bus karšta, vanduo vis tiek garuos ir vėl kils įvairiausių problemų. Net jeigu tokio automobilio kaina būtų labai maža, vis tiek nepirkčiau.

Vladas: „Reikia pirkti tik naują“
– Kaip tik dabar noriu dukrai nupirkti automobilį ir sakiau, kad ieškotų tik naujo, nes tuomet mažiau rizikos. Jeigu nusipirksi pigiau, paskui verksi, juk „skendusi“ mašina geriausiu atveju laiko tik metus, o tokių „skenduolių“ Europoje labai daug yra.

Į viršų