Siūloma uždrausti pėsčiųjų perėjose naudotis mobiliaisiais telefonais be laisvų rankų įrangos. Šiuo projektu siekiama sumažinti eismo įvykių skaičių ir apsaugoti eismo dalyvių gyvybę bei sveikatą. Manoma, kad mobiliojo ryšio įrenginiai blaško pėsčiųjų, taip pat kaip ir vairuotojų, dėmesį, todėl didina galimybę sukelti eismo įvykį.

Šiauliečiai tokį siūlymą palaiko. Jų nuomone, tada eismo įvykių būtų mažiau, nes eismo dalyviai taptų atidesni.

Elena: „Pėstieji taptų dėmesingesni“
– Toks siūlymas labai geras, nes tuomet pėstieji taptų dėmesingesni. Pastebiu, kad dabar pėstieji gatvėje elgiasi, kaip nori. Kiekvienas einantis per gatvę turėtų galvoti, kur eina, ir apsidairyti į abi puses.

Dalius: „Telefonas prie ausies – nieko tokio“
– Kalbėti telefonu neturėtų uždrausti, bet žiūrėti į telefoną – galėtų, nes tuomet mes tikrai nieko nematome, o kai telefonas prie ausies – nieko tokio. Vis dėlto manau, kad šiauliečiai eidami per gatvę nėra labai atsargūs, dažnai tenka pačiam žiūrėti, kad žmogus nepalįstų po ratais. Manau, dalis pėsčiųjų sukelia daugiau bėdų nei vairuotojai.

Audra: „Siūlymui pritariu“
– Manau, kad mobilieji telefonai nekelia daug problemų. Kita vertus, einant per pėsčiųjų perėją galbūt telefonu naudotis nereikėtų. Šiauliečiai eidami per gatvę turėtų būti atsargesni, reikėtų ieškoti papildomų priemonių, kaip sudrausminti eismo pažeidėjus.

Eglė: „Nesinorėtų prašyti palaukti“
– Jeigu dar prieš pradedant eiti per pėsčiųjų perėją tau paskambino žmogus, juk neprašysi, kad palauktų, kol pereisi perėją. O naujų skambučių tuo metu galbūt ir nereikėtų daryti. Reikėtų ieškoti ir kitų problemos sprendimo būdų, pavyzdžiui, didinti baudas tiems, kurie apskritai eina ne per pėsčiųjų perėją ir pan.

Virginija: „Pėstieji turėtų būti atidesni“
– Telefonas apskritai turi būti naudojamas pagal paskirtį ir būti reikalingas tik tada, kai reikia paskambinti ar žinutę parašyti, ne taip, kaip dabar, kai naudojamas bet kada ir visur. Tai ne tik nemandagu bet ir nesaugu tiek savo, tiek visų aplinkinių atžvilgiu.

Jolanta: „Reikia uždrausti“
– Tikrai reikia uždrausti, nes žmogus taip gali po mašina palįsti. Jeigu eini per gatvę nepasižiūrėjęs ir važiuoja mašina, tai žmogus gali avariją padaryti, o tai labai blogai. Aišku, dėl avarijų negalima kaltinti tik pėsčiųjų, kartais ir vairuotojai būna kalti, todėl vieni kitus turėtumėme saugoti.

Į viršų