Šiais laikais dviratis yra išties universali transporto priemonė, naudojama įvairiems tikslams: transportui, rekreacijai, aktyviam laiko praleidimui bei profesionaliame sporte. Kaip ir bet kuri fizinė veikla, reguliarus pedalų mynimas gerina širdies ir kraujagyslių veiklą, balansą ir koordinaciją bei stiprina kojų raumenis.

Šiauliečiai sako, kad dviračiu važinėja tiek į darbą, tiek į gamtą. Pasakoja, kad tuomet tampa laimingesni ir užmiršta visus rūpesčius. Anot jų, tai pati geriausia transporto priemonė, padedanti taupyti laiką ir gerinti sveikatą.

Živilė: „Važinėjame visais metų laikais“
– Dviračių sezono nenutraukiame nei žiemą, nei vasarą. Dviratis – pati patogiausia transporto priemonė. Kadangi gyvename soduose, eiti pėsčiomis nepatogu, todėl renkamės dviratį. Susižaloti nebijau, kita vertus, dviratininkų gali nepastebėti mašina ir viskas blogai baigtis. Galėčiau pasiskųsti ir dėl kelių, bet turbūt neverta, nes vis tiek niekas neklausys.

Aušvyda: „Renkamės automobilį“
– Mes nelabai važinėjame dviračiais, dažniausiai renkamės automobilį. Manau, važiuoti su šeima automobiliu daug patogiau nei dviračiu. Aišku, norėtumėme įsigyti dviračius, bet kažkodėl vis neprisiruošiame. Turbūt jeigu nusipirktumėme, dviračiais važinėtumėme dažniau.

Jonas: „Kai pasveiksiu“
– Turiu dviratį, šiuo metu jis kažkur stovi. Kol kas negaliu su juo važinėti, nes turiu problemų dėl kojų. Kai pasveiksiu – būtinai važiuosiu. Anksčiau dviračiu visada nuvažiuodavau kur nors arčiau gamtos. Sveika važinėti dviračiais – tuomet ir dvasiai, ir sveikatai geriau.

Arūnas: „Dviračiu važinėju nuolat“
– Kiekvieną dieną su dviračiu važiuoju į darbą. Taip patogiau ir greičiau. Važiuodamas dviračiu darbą pasiekiu per devynias minutes, o pėsčiomis tektų kulniuoti visą pusvalandį. Deramą dėmesį skiriu ir dviračio priežiūrai. Visada pasikeičiu padangas, pasirūpinu, kad veiktų šviestuvai ir t. t.

Augustinas: „Sezoną atidariau pavasarį“
– Esu vilnietis, šiuo metu mokausi Šiauliuose ir, kai yra galimybė, stengiuosi važinėti dviračiu, nes tai labai patogu. Tik norėtųsi, kad būtų daugiau dviračių takų. Aišku, tai ne tik Šiaulių, bet ir visos Lietuvos problema. Dažniausiai važinėju, kai yra šilti orai, bet galima važinėti ir šaltesniu oru, tuomet tik šilčiau apsirengti reikia.

Evaldas: „Nuo praėjusio mėnesio“
– Važinėti dviračiu pradėjau dar prieš mėnesį. Man labai patinka sportuoti. Nuvažiuoju po 20–30 kilometrų kiekvieną dieną ir tam man tikrai nepristinga jėgų. Šis sportas nereikalauja ir papildomo pasiruošimo, tai tikras malonumas.

Į viršų