Elektra varomoms transporto priemonėms pamažu populiarėjant daugumoje išsivysčiusių valstybių, šie ekologiški automobiliai žengia pirmuosius žingsnius ir Lietuvoje. Tačiau tautiečiai vis dar nepatikliai žvelgia į šias garso neskleidžiančias transporto priemones. Šiauliečiai sako, kad pagrindinė to priežastis – didelė kaina. Jeigu elektromobiliai kainuotų pigiau, galbūt dažniau juos pirktų.

Sigitas: „Tai būtų utopinis variantas“
– Tai būtų utopinis variantas, vargu ar greitu metu elektromobiliai pakeis įprastus automobilius. Galbūt žmonės aktyviau juos pirktų, jeigu mieste būtų daugiau elektromobilių įkrovimo stotelių. Dėl automobilių skleidžiamos taršos pernelyg nesijaudinu. Pasižiūrėkite, žmonės atliekas mėto visur, manau, seni automobiliai taip neteršia gamtos kaip eiliniai piliečiai.

Romas: „Man neaktualu“
– Aš nevairuoju, todėl nieko negaliu pasakyti. Manau, jokio skirtumo, kokia mašina važinėti. Aišku, girdėjau, kad Švedijoje elektromobilių paklausa labai didelė. Lietuvoje ši tendencija kažkodėl neprigyja. Manau, aplinką labiau teršia įvairios gamyklos nei automobiliai. Todėl nereikėtų skubėti pirkti elektromobilių.

Rita: „Norėčiau pabandyti pavairuoti“
– Mieste elektromobilių iš tiesų galėtų būti daugiau. Tai turbūt būtų naudingiau tiek vairuotojui, tiek gamtai, nes elektromobiliai taip neterštų aplinkos. Neabejoju, kad tokį automobilį ir vairuoti yra kur kas patogiau. Labai norėčiau pabandyti. Tik gaila, kad elektromobiliai brangiai kainuoja, kaina įkandama tikrai ne visiems.

Erika: „Taršos būtų mažiau“
– Elektromobiliai galėtų pakeisti įprastus, nes tuomet galbūt taršos būtų mažiau. Kita vertus, nelabai įsivaizduoju, kuo tie automobiliai skiriasi. Kol pati nesu vairavusi, tol negaliu pasakyti. Tačiau jeigu su jais vairuoti būtų iš tiesų lengviau, tuomet elektromobilį tikrai pirkčiau. Kaina nuo pirkinio neatbaidytų, nes viskas, kas ekologiška, yra brangu.

Jonas: „Palaikau šią idėją“
– Manau, kad laikui bėgant elektromobilių vairuotojų bus daugiau. Tačiau tai nebus taip paprasta įgyvendinti, nes kol kas važinėti įprastais automobiliais yra kur kas pigiau. Kita vertus, aš palaikau idėją, kad elektromobiliai turėtų pakeisti įprastus. Nuo to mūsų planetai būtų geriau, nes kaip matote, tarša mūsų mieste yra didelė.

Lukas: „Dyzelinių automobilių turėtų nelikti“
– Ateityje elektromobiliai turbūt pakeis įprastus automobilius, juk visuomenė nuolat tobulėja. Turbūt žmonės kol kas jų neskuba pirkti, nes tai jiems dar nauja ir negirdėta. Gyventojai dar baiminasi jų įsigyti, tačiau pamažu galbūt dyzeliniai automobiliai išeis iš rinkos.

Į viršų