Gyvybės draudimo rinkos duomenys rodo, kad eismo įvykiuose Lietuvoje kasmet nukenčia arba žūva 2500 šalies gyventojų, tačiau keturi iš penkių vairuotojų nėra apsidraudę – neturi asmens ar sveikatos draudimo. Daugiau nei pusė sužeistųjų eismo įvykiuose būna keleiviai. Todėl draudimo įmonės mato nišą ir svarsto, kad savo klientams galėtų suteikti pridėtinę vertę. Draudžiantiems vairuotojo civilinę atsakomybę kartu palankiomis sąlygomis apdrausti ne tik vairuotoją, bet ir keleivius.

Šiauliečiai tokią galimybę vertina kontroversiškai. Vieni mano, kad tai puikus būdas apsisaugoti, o kiti sako, jog tai tik pinigų švaistymas.

Virginija: „Pagal finansines galimybes“
– Jeigu finansinės galimybės leidžia, reikėtų apdrausti visus. Galbūt tuomet žmogus būtų saugesnis. Kita vertus, su draudimais reikia elgtis atsargiai. Pasikonsultuoti su teisininku, kad jis paaiškintų, kas ten parašyta. Priešingu atveju, neaišku, kokiais atvejais draudimo pinigai turėtų būti išmokėti. Tad kaip elgtis, turėtų nuspręsti kiekvienas individualiai.

Mangirdas: „Reikėtų draustis visiems“
– Reikia draustis tiek vairuotojams, tiek keleiviams, nes taip būtų saugiau. Manau, gyvybės draudimas turėtų būti privalomas visiems, juk pas mus Lietuvoje visko pasitaiko. Be to, negali žinoti, kas nutiks ateityje. Apsidraudę galbūt ir visi eismo dalyviai bus atsargesni.

Diana: „Geriau nesidrausti“
– Geriau nesidrausti nei vairuotojams, nei keleiviams. Gyvybės draudimas yra privati firma, kuri daro sau pinigus. Įmonės visada ras spragą, kuri leis išsisukti nuo žalos atlyginimo. Jokie draudimai mūsų neapsaugos, tiesiog reikia gražiai ir ramiai važiuoti.

Edita ir Rokas: „Reikia draustis“
– Manau, būtų naudingiau jeigu apsidraustų visi. Galbūt tuomet eismo dalyviai saugiau elgtųsi gatvėse, staiga neišbėgtų į kelią. Tai padėtų apsisaugoti nuo nelaimingų atsitikimų. Reikia draustis, ypač jeigu turimos pajamos yra didelės.

Romualdas: „Aš esu apsidraudęs save ir kitus“
– Tai kiekvieno individualus reikalas. Aš esu vairuotojas ir esu apsidraudęs. Apdraudęs save, apdraudžiau ir keleivius. Tai naudinga, nes nelaimės atveju gausime kompensaciją. Draudimui skiriamų pinigų negaila, o kam gaila, tas ir nesidraudžia.

Saulius: „Draudimai – tik pinigų švaistymas“
– Nemanau, kad reikėtų. Iš principo gyvybės draudimai – tik pinigų švaistymas. Kita vertus, kapitalistinėje visuomenėje savo gyvybe tik tokiais būdais galima pasirūpinti. Anksčiau būdavo kitaip. Valstybė rūpindavosi žmonėmis. Dabar viskas numesta ant pačių žmonių pečių. Todėl ar draustis, kiekvienas turėtų nuspręsti individualiai.

Į viršų