Tai, kad automobiliai teršia aplinką į atmosferą išskirdami anglies dvideginį, kuris sukelia šiltnamio efektą, sutaria visi. Tačiau imtis prevencinių veiksmų delsiama. Jau ne vienerius metus kalbama, kad reikėtų įvesti automobilių taršos mokestį, tačiau akivaizdu – dėl šio klausimo toli taip ir nepasistūmėta. Valdžia nežino ką daryti, o didžioji dalis šiauliečių su baime laukia ateities. Gyventojai sako, kad kylant kainoms, atsirandant naujiems mokesčiams, nenorėtų dar mokėti ir už automobilį. Kita vertus, atsiranda ir manančių, kad tik įvedus taršos mokestį gyvensime švaresnėje aplinkoje.

Bronius: „Naujas mokestis nieko nepakeis“
– Nauji automobiliai neteršia, o su blogais nereikia važinėtis. Jeigu įvestų papildomą mokestį automobiliams, niekas nepasikeistų. Kaip iki šiol senais automobiliais važinėja, taip ir toliau važinėtų. Štai alkoholį pabrangino ir jokių pokyčių nematyti. Žmonės kaip geria, taip ir toliau gers.

Jurgita: „Nereikia naujo mokesčio“
– Nemanau, kad reikėtų naujo mokesčio. Toks automobilis tiesiog neturėtų praeiti techninės apžiūros. Žinoma, dėl keliamos taršos yra neramu. Todėl reikalinga šviečiamoji veikla, reikia kažką daryti, kad didėtų žmonių sąmoningumas. Viskas pirmiausia turėtų prasidėti nuo šeimos, o po to prisijungti ir visos kitos institucijos.

Alfonsas: „Nenoriu mokėti mokesčio už automobilį“
– Aš nenorėčiau, kad reikėtų mokėti mokestį už automobilį. Pats turiu seną automobilį, nes nusipirkti naują šiais laikais yra neįmanoma. Jeigu įvestų taršos mokestį, tada liktų tik viena išeitis – automobilį parduoti. Svarbiausia, kad automobilis praeitų techninę apžiūrą. Tuomet nematau jokių priežasčių, kodėl nebūtų galima juo važiuoti.

Eglė: „Mokestis nepakenktų“
– Žvelgiant iš ekologinės pusės, mokesčio reikėtų, tuomet labiau tausotumėme orą, žemę. Svarbiausia, kad viskas būtų tinkamai apgalvota. Galbūt tuomet žmonės rečiau važinėtų senomis mašinomis. Kita vertus, daug kas ir nuo žmonių atlyginimo priklauso. Taigi, čia galima įžvelgti tiek pliusų, tiek minusų.

Arvydas: „Reikia prižiūrėti savo automobilius“
– Manau, kad reikėtų apmokestinti tuos automobilius, kurie skleidžia taršą. Tegul žmonės prižiūri savo automobilius ir nevažiuoja su tokiais, iš kurių dūmai veržiasi kaip iš traktorių. Aš pats vairuoju dyzelinį automobilį, tačiau jį prižiūriu ir dėl to nekyla jokių problemų. Taip elgtis turėtų kiekvienas.

Donatas: „Tai būtų lengviausias kelias“
– Mokesčio nereikia, nes mes ir taip „bėdnai“ gyvename. Dyzelines mašinas vairuojame todėl, kad taip yra pigiau. Jeigu valdžia padarytų kažkokias nuolaidas kaip elektrinėms mašinoms, galbūt tuomet per nuolaidų sistemą būtų galima atsinaujinti visą parką. Lengviausias kelias yra papildomai apmokestinti.

Į viršų