Galimybė vairuoti nuosavą automobilį šiandien turbūt yra būtinybė. Automobilis jau seniai yra tapęs neatsiejama tiek šeimos išvykų, tiek kelionių į darbą dalimi. Šiauliečiai sako, kad automobilis daug patogesnė susisiekimo priemonė nei viešasis transportas. Dauguma jų be vairuotojo pažymėjimo savo gyvenimo net neįsivaizduoja.
Kita vertus, atsiranda ir teigiančių, kad galima išgyventi ir be teisių, juk taip sutaupoma pinigų ir mažiau teršiama gamta. Kaip ten bebūtų, norint visada galima atrasti tiek privalumų, tiek trūkumų.

Kristina: „Būtinybė“
– Šiandien savęs be vairuotojo teisių neįsivaizduoju. Nežinau, kaip visur suspėčiau, kita vertus, galbūt tai tiesiog įprotis. Kol neturėjau vairuotojų teisių, nesupratau, kaip tai yra patogu. Kai jas išlaikiau, prireikė nemažai laiko, kol pasiryžau vairuoti. Šiandien man tai tiesiog būtinybė.

Rytis: „Teisės yra reikalingos“
– Manau, kad šiais laikais vairuotojų teisės yra reikalingos, nes kasdienybėje susisiekimas labai reikalingas. Galbūt kai kuriems mašina, vairuotojo teisės yra būdas pasipuikuoti, tačiau tikiu, kad didžiajai daliai tai yra būtinybė. Pats dar nevairuoju, nes tam nebuvo galimybių dėl laiko. Kai atsiras daugiau laisvo laiko, teises būtinai išsilaikysiu.

Svajūnas: „Aš nevairuoju“
– Pats nevairuoju, nes tam iki šiol nebuvo poreikio. Šalia manęs visada būdavo vairuotojas, kuris kur nors nuveždavo. Be to, miestuose yra geras susisiekimas viešuoju transportu. Trečia – man patinka dviratis. Nemanau, kad teisėmis reikėtų puikuotis. Žmonės puikuojasi gražia žmona, veisliniu šunimi, mobiliuoju telefonu. O puikuotis teisėmis, manau, yra šiek tiek kvailoka.

Janina: „Juk reikia važiuoti į darbą“
– Teisės reikalingos, nes žmonėms reikia važiuoti į darbą, juk atstumai dideli. Negaliu pasakyti, ar šiandien vairuotojų yra per daug, tačiau akivaizdu, kad yra per daug tų, kurie automobiliais važinėja po vieną. Galbūt jiems reikėtų dažniau važiuoti viena mašina. Kita vertus, šiandien kiekvienas žvelgia savo kryptimi ir nebenori prie kitų derintis.

Romualdas: „Teisės suteikia laisvę“
– Šiais laikais neturėti mašinos „ne prestižas“. Aš – senas žmogus, bet man vis tiek reikia nuvažiuoti, pavyzdžiui, į sodą, kapines ir t. t. Taip daug patogiau, negu važinėtis viešuoju transportu. Kai turi mašiną, gali vykti, kur ir kada nori.

Kristina: „Gebėti vairuoti – būtina“
– Manau, kad turėti vairuotojo pažymėjimą yra būtinybė. Pavyzdžiui, jeigu negyveni Šiaulių mieste, negali nei važiuoti į darbą, nei vaikus į mokyklą išleisti, nes autobusas mūsų gyvenvietėje važiuoja du kartus per dieną. Be to, turėdamas mašiną gali keliauti ir po Lietuvą, ir po Europą.

Į viršų