Vasara – atostogų metas. O per atostogas daugelis mėgsta keliauti, aplankyti dar nematytas vietas, patirti naujų įspūdžių, pailsėti ir smagiai praleisti laiką. Klausimas tik, kokią transporto priemonę kelionėms pasirinkti. Šiauliečių nuomone, pati patogiausia transporto priemonė yra autobusas. Jame važiuoti nebaisu ir prasčiausiu oru, o vežant didelius daiktus jis – bene vienintelė išeitis. Gyventojai taip pat vertina lėktuvą. Sako, kad juo kelionės taškus pasiekti yra greičiausia. Šiauliečiai taip pat neatsisako ir kelionių automobiliu bei traukiniu. Svarbiausia, kad transporto priemonė būtų tvarkinga ir ekonomiška.

Marius: „Patogiausia važiuoti traukiniu“
– Traukinys – patogesnė priemonė nei autobusas. Ten daugiau erdvės, galima gabenti dviračius ir pan. Tuo tarpu kai kurioms avialinijoms komforto šiek tiek trūksta, ten vietos mažai. O automobilį verta rinktis trumpesnėms kelionėms.

Laura: „Renkuosi automobilį“
– Patogiausia važiuoti mašina, ypač jeigu keliaujame su vaikais. Keliaujant labai toli verta skristi lėktuvu. Bet kuriuo atveju skristi tiek lėktuvu, tiek važiuoti nuosavu automobiliu kainuoja brangiai. Aišku, keliaujant bet kuria transporto priemone kažkiek baimės dėl galimų autoįvykių yra, bet jas kažkaip nugaliu. Niekada negali žinoti, kas nutiks – jeigu lemta, tai lemta.

Arūnas: „Geriausia keliauti minivenu“
– Man patinka vairuoti, todėl renkuosi automobilį. Aišku, automobilis turi būti komfortiškas, galbūt minivenas arba mikroautobusas. Nelaimingų atsitikimų kelyje nesibaiminu. Bijoti galima visko, einant gatve galima baimintis, kad lūš koja, todėl tai ne pasiteisinimas. Lėktuvas – galbūt irgi patogi priemonė, nes kažkur nuvykti būtų greičiau. O jeigu nori keliaudamas viską pamatyti, tai reikėtų važiuoti automobiliu.

Elonas: „Verta išsinuomoti automobilį“
– Svarbiausia, kad tai būtų kokybiška, ekonomiška transporto priemonė. Manau, kad šiandien labai geras variantas yra išsinuomoti automobilį. Išsinuomoji, kažkur nuvažiuoji ir jokių rūpesčių. Nereikia nei remontuoti, nei apdrausti, nei padangų keisti. Esu nuomojęs automobilį, tai jeigu kas nors atsitinka, įmonė ir sutvarko.

Rytė: „Skrendu lėktuvu“
– Vykstant į kitą šalį, manau, geriausia rinktis lėktuvą. Tokiu būdu kažkur nuvykti yra greičiausia. Kažkada važiavau į Prahą autobusu, tai buvo labai nepatogu, jautėsi nuovargis. Todėl nuo šiol skrisiu tik su lėktuvu. Aviakatastrofų tikrai nebijau, manau, kad tai tik retesni atvejai, oro linijos patikimos. Galbūt automobiliu daugiau šansų pakliūti į avariją.

Anatolijus: „Mašina kol kas nepavedė“
– Renkuosi tą transporto priemonę, kurią turiu, o tai yra automobilis. Mašina kol kas nepavedė, manau, kad tai patikima transporto priemonė. Dėl kelyje galinčių sugesti detalių nesibaiminu. Dabar servisą iš bet kur gali pasiekti. Specialistai atvažiuoja, paima ir judi toliau. Manau, kad visi automobiliai yra geri, jeigu šeimininkas juos prižiūri.

Į viršų