Keliuose tenka susidurti su įvairiomis eismo problemomis. Susidariusios spūstys, kelių eismo taisyklių nepaisantys eismo dalyviai, netinkamai sureguliuoti šviesoforai – tai pagrindinės problemos, su kuriomis susiduria vairuotojai. Tiesa, šiauliečiai ne ką mažiau kritikos strėlių pažeria patiems eismo dalyviams. Miestiečiai skundžiasi, kad ne visi vairuotojai laikosi kelių eismo taisyklių. Yra nepatenkinti, kad apie visas atsargumo priemones pamiršta ir pėstieji bei dviratininkai. Be to, anot respondentų, ne visi eismo dalyviai visada elgiasi geranoriškai.

– Žygimantas: „Labiausiai erzina dabartiniai keliai“
– Grįžau iš užsienio ir ten kelių būklė yra nepalyginamai geresnė nei Šiauliuose. Turbūt dėl keliuose esančių duobių susidaro nemažai kamščių. Išmanieji šviesoforai kai kur taip pat yra pastatyti ne vietoje. Net kai nėra mašinų, prie jų tenka ilgai stovėti. Jeigu vienas pravažiuoja greičiau, kitas sustoja, dėl to susidaro didelis automobilių pulkas. Todėl dėl vieno vairuotojo tenka kentėti visiems. Vairuotojams taip pat trūksta kultūros, kitose Europos šalyse vairuotojai mandagesni. Vis dėlto susidaro įspūdis, kad lietuviai keičiasi į gerąją pusę. Ypač jaunuoliai pabuvę užsienyje pradeda suprasti, kad niekur nenuskubėsi.

– Mindaugas: „Viskas yra gerai“
– Mūsų keliai prasti ir jie erzina, šviesoforai tvarkingi. Šiaip man didelių problemų nekyla. Galbūt tik skiriamosios salelės labai erzina, kurios yra pastatytos už miesto keliuose. Nelabai suprantu, kam jų reikia.

Gintaras: „Labiausiai erzina mokiniai“
– Keliai galėtų būti geresni, kartais tenka nusikeikti, kai į duobę įkrentu. Vis dėlto manau, kad situacija keliuose gerėja, vairuotojai taip pat tampa kultūringesni. Dažniau sustoja, praleidžia pėsčiuosius, leidžia įvažiuoti į aikštelę. Apskritai mane labiausiai erzina po miestą zujantys mokiniai, kurie mokosi vairuoti. Suprantu, kad jiems reikia mokytis, bet kodėl jie išvažiuoja būtent piko valandomis. Galėtų važiuoti kitu laiku.

Algirdas: „Į viską žiūriu kantriai“
– Pasitaiko visokių vairuotojų: ir geresnių, ir žioplesnių. Apskritai į viską žiūriu kantriai ir stengiuosi pats išspręsti keliuose kylančias problemas. Spūstys keliuose neerzina, nes tai visiškai normalus reiškinys. Galbūt tik duobės keliuose kol kas yra neišsprendžiama problema.

Domas: „Problemų yra daug“
– Pagrindinės eismo problemos: kamščiai, siauros gatvės, nesureguliuoti šviesoforai. Vairuotojai neretai taip pat trukdo kitiems, greitai lekia ir pan. Aišku, negaliu pasakyti, kad viskas Šiauliuose yra blogai. Pavyzdžiui, Panevėžyje kelių būklė yra daug prastesnė už mūsų, todėl dar galima kentėti.

Toma: „Nematau didelių problemų“
– Visokių vairuotojų būna, tačiau nesu linkusi jų kaltinti, juk ir mes kartais skubame. Spūstys neerzina. Man pačiai teko gyventi Vilniuje, todėl palyginti čia Šiauliuose kamščių nėra. Tik Vilniuje vairuotojai yra mandagesni nei šiauliečiai ir pagalbos ranką ištiesia dažniau.

Į viršų