Lietuvą pasiekė naujasis Italų gamintojo „Fiat“ sedanas „Tipo“, rinkoje išsiskiriantis stilinga išvaizda, moderniai apipavidalintu ir palyginti erdviu salonu bei ekonomiškais varikliais. Naujasis „Fiat Tipo“, už savo praktiškumą jau spėjęs sulaukti tarptautinio „Autobest“ įvertinimo, individualiems ir verslo pirkėjams pasiūlys vieną geriausių kompaktiškų sedanų kainos ir vertės santykį.

„Fiat Tipo“ yra nebrangus, praktiškas, taip pat – stilingas sedanas. Jis idealiai tinka įmonių automobilių parkams ir praktiškų šeimų poreikiams“, – sakė „Fiat“ įgaliotosios atstovės Lietuvoje „Autobrava“ direktorius Renaldas Gineika.

Naujasis „Tipo“ komplektuojamas pasirinktinai su vienu iš dviejų „MulitJet II“ turbodyzelinių arba dviejų benzininių variklių, kurių galia siekia 95-120 AG. Šie varikliai išsiskiria itin dideliu efektyvumu – modelių su dyzeliniais varikliais degalų sąnaudos sudaro apie 4 l/100 km. Naujojo sedano pirkėjai taip pat gali pasirinkti mechaninę arba automatinę pavarų dėžę.

Modernios išvaizdos, stilingas ir elegantiškas „Tipo“ yra kompaktiškų matmenų: kėbulo ilgis siekia 4,5 m, ratų bazė – 2640 mm., kas užtikrina gerą automobilio manevringumą. Tuo pačiu „Fiat Tipo“ išsiskiria savo erdvumu, nes tarp savo klasės automobilių yra didžiausio pločio, kuris sudaro net 179 cm. „Fiat Tipo“ bagažinės talpa taip pat yra palyginti įspūdinga ir siekia 520 litrų.

„Fiat Tipo“ yra aprūpintas daugybe pravarčių sprendimų, tarp kurių – platus standartinės įrangos sąrašas ir „Uconnect“ sistema su 5 colių įstrižainės jutikliniu ekranu, „Bluetooth“ laisvų rankų įranga, garso perdavimo, teksto įgarsinimo ir balso atpažinimo funkcijomis, garso ir USB jungtimis, multifunkciniu vairu. Kaip papildoma įranga automobilyje gali būti sumontuota galinio vaizdo kamera ir nauja navigacijos sistema „TomTom 3D Touch“.

Praėjusių metų pabaigoje tarptautinė auto žurnalistų vertinimo komisija sedanui „Fiat Tipo“ skyrė praktiškiausio automobilio apdovanojimą „Autobest 2016“. „Autobest“ vertinimo komisijos nuomone, „Fiat Tipo“ yra išskirtinis modelis, o tokios šio automobilio ypatybės kaip išvaizda, varikliai, suvokiama vertė, komfortas, universalumas ir geras kainos bei kokybės santykis yra itin aktualios Europos pirkėjui.

Naujasis „Fiat“ sedanas buvo kuriamas „FCA Style Center“ Italijoje. Prie šio projekto trejus metus dirbo daugiau nei 2 tūkst. specialistų komanda. Naujasis modelis gaminamas vienoje geriausių pasaulyje automobilių gamyklų – „Tofaş“ gamykloje Bursoje, Turkijoje. Ši gamykla apdovanota „World Class Manufacturing“ aukso medaliu.

„Fiat Tipo“ pavadinimas, kuris dar praėjusiais metais buvo pristatytas kaip „Fiat Ægea“ projektas, daugelyje rinkų žinomas nuo seno. „Fiat“ koncernas to paties pavadinimo hečbeką gamino 1988–1995 m. laikotarpiu, kuris už universalumą, talpumą ir kompaktiškumą 1989-asiais pelnė Metų automobilio titulą. Naujasis „Fiat Tipo“ sėkmingai tęsia šią kelių dešimtmečių tradiciją ir toliau automobilių pirkėjams siūlo geriausią kainos ir vertės santykį.

„Fiat Tipo“ sedanų kainos Lietuvoje prasideda nuo 12 990 eurų. Ateityje „Fiat“ koncernas turi planų pristatyti ir keturių durų hečbeko modelį.

Į viršų