Ar norite pakeisti žmogaus gyvenimą? Tai ne taip jau ir sudėtinga, kaip gali pasirodyti. Reikia tik padovanoti tam tikrą smulkmeną ir žmogus pradės keisti savo įpročius. Kai pakeičiami kai kurie įpročiai, keičiasi ir visas gyvenimas. Aišku, viskas tik į gerąją pusę.

Mažos smulkmenos – dideli pokyčiai

Viskas labai paprasta. Laura iš Vilniaus dovanų gimtadienio proga gavo lanką. Jis buvo labai didelis, įvyniotas į šventinį popierių atrodė įspūdingai. Visą vakarą svečiai juokavo, kad dabar jau tikrai Laurai teks keisti karjerą ir kraustytis į cirką, kuriame bus rodomas numeris su daugybe lankų. Juokai juokais, bet po švenčių pamačiusi save veidrodyje jauna moteris suprato, kad laikas panaudoti keistą ir iš pirmo žvilgsnio ne itin reikalingą dovaną. Teko peržiūrėti kelias valandas Youtube video klipų, kol pavyko prisiminti, kaip sukti lanką ant liemens ir jo nenumesti ant žemės. Pamažu lanko sukimas tapo normalia rutina. Laura padailino savo formas. Maža to, ji labai susidomėjo įvairiomis treniruotėmis ir tapo sertifikuota trenere. Dabar Laura padeda kitoms moterims atsikratyti nereikalingų kilogramų ir padailinti siluetą. O juk viskas prasidėjo nuo paprastos dovanos – lanko.

Niekada nežinome, kada viena ar kita dovana pakeis mūsų gyvenimą. Gal ne taip drastiškai, kaip šios jaunos moters, tačiau kažkas bus kitaip.

Dovanų idėjos, kurios gali viską pakeisti...

Dovanas pirkti yra smagu. Ypač internetu, nes nereikia gaišti laiko parduotuvėse ir paskui aikčioti: kažkur mačiau visai gerą dovaną, bet dabar nebežinau kur... Internetinėje parduotuvėje Pegasas.lt dovanos surūšiuotos labai patogiai. Bet grįžkime prie dovanų idėjų.

  1. Gertuvės. Kaip esate įpratę gerti vandenį ne namuose? Perkate plastikinius butelius, o išgėrę vandenį - juos metate į šiukšlinę? Esate labai priešiškas gamtai, nes naudojate daug plastmasės. Jei norite pakeisti šį įprotį, padovanokite sau paprastą gertuvę. Ji gali būti stiklinė, nes stiklas yra perdirbamas, be to gamtos neteršia. Gertuvės būna pačių įvairiausių formų ir dizaino, todėl galima išsirinkti ir itin paprastą, ir su meniškais piešiniais. Nesumaišykite paprastos gertuvės ir sportinės, kurią nešiojatės sporto klube ir geriate proteinų kokteilius.
  2. Vinilinės plokštelės. Tai ypatinga dovana, kuriai reikia priedo – vinilinių plokštelių grotuvo. Vinilinės plokštelės buvo populiarios prieš šimtmetį. Tik prieš 30 metų jos užleido vietą kasetėms, vėliau ir kompaktiniams diskams, o dabar grįžta su trenksmu. Muzikos gurmanai pastebėjo, kad tai tikrai geras išradimas ir verta kaupti savo vinilinių plokštelių kolekciją. Jų kolekcionieriai gali uždirbti pardavę senas vinilines plokšteles internetu.
  3. Knygos. Nors šiais laikais yra nemaža pasiūla audio ar elektroninių knygų - popierinė knyga išliko tokia pati gera ir galinga, kaip buvo ir anksčiau. Gal į planšetinį kompiuterį galima sukišti tūkstančius knygų, tačiau žmogus vienu metu skaito ją tik vieną. Knygos skaitymas - puikus procesas. Jo metu ne tik susikoncentruojama į knygos puslapiuose išdėstytą informaciją, bet ir nuraminamos emocijos, numalšinamas stresas. Psichinė sveikata yra labai svarbi, o knygos ja rūpinasi daugeliu atveju. Vaikams knygos padeda išmokti raiškiau reikšti savo mintis.
  4. Kvapios žvakės. Kaip namuose sukurti romantišką atmosferą? O atpalaiduojančią? O energingą? Perdažyti sienų tikrai nereikia. Pakanka užsidegti nedidelę kvapią žvakelę. Taip pat galima uždegti ir smilkalą. Žvakių ar smilkalų kvapų pasirinkimas išties didelis. Svarbiausia – išsirinkti mėgstamiausius. Tikrai pastebėsite teigiamą poveikį.
  5. Stalo žaidimai ir dėlionės. Šiuolaikinis žmogus nebeturi laiko sau. Vis tas internetas, telefonas, planšetinis kompiuteris, išmanioji televizija... Padovanokite įdomų stalo žaidimą ar dėlionę ir bet kuris retkarčiais pasitrauks nuo to galvos sopulį keliančio informacinio triukšmo. Stalo žaidimai – puikus būdas praleisti laisvalaikį su šeima, o ne atskirai. Dėlionės labai ramina, padeda susikaupti, o jei jas dedate su šeima, padeda inicijuoti įdomius pokalbius tarp šeimos narių. To labai trūksta, tad ši dovana tikrai keičia šiuolaikinio žmogaus įpročius.

Yra ir daugiau dovanų, kurios gali pakeisti įpročius, tačiau reikėtų geriau pažinoti žmogų, kuriam dovana atiteks.

REKLAMA

Į viršų