Darbuotojų paieškos procesas daugeliui darbdavių net ir įprastomis sąlygomis sukelia nemažai galvos skausmo ir pareikalauja didelių laiko resursų. Atrankų procesas iš esmės yra sudėtingas, o atėjus tokiam laikotarpiui, kaip pavyzdžiui, pandemija, tinkamą darbuotoją rasti darosi vis sudėtingiau.

Šiuo metu darbdaviams tenka patirti ypatingai daug darbuotojų netekčių, kurie negali dirbti dėl ligos ir dėl saviizoliacijos po kontakto. Kartais vienu metu „iškrenta“ ne vienas kolektyvo narys, o nemažas dalis ar net visas kolektyvas. Tuo metu būtina greitai organizuoti darbuotojų pakeitimą arba darbus perskirstyti kitiems darbuotojams.

Tokiu metu, kai jaučiamas itin ryškus darbuotojų stygius, darbo rinkoje vyksta tikra kova, o darbuotojų paieška primena lenktynes. Net sunku įsivaizduoti, kiek darbdaviams reikia skirti laiko skelbimų formavimui, talpinimui, CV peržiūroms ir kokybiškiems darbuotojų pokalbiams bei atrankoms. Būtent kokybiškos atrankos lemia, kaip pavyksta rasti tinkamą darbuotoją per kiek įmanoma trumpiausią laiką.

Viena svarbiausių ir daugiausiai laiko pareikalaujanti sritis – tai pirminė kandidatų gyvenimo aprašymų peržiūra, kuomet iš visos šūsnies laiškų reikia atrinkti potencialius kandidatus. Čia labai svarbu atidžiai ir tinkamai įvertinti kiekvieną CV, kad nebūtų pražiūrėtas vienas ar kitas tinkamas variantas. Tai labai dažnai tampa iššūkiu, kadangi dėl laiko stokos ir skubos, būtent tai neretai ir nutinka. Tai ir yra pagrindinė priežastis, kodėl sunku rasti darbuotojus.

Norint efektyviai ir kokybiškai vykdyti darbuotojų atrankas bei surasti patį geriausią variantą, verta šį procesą patikėti šios srities profesionalams – įdarbinimo agentūroms. Tai padeda sutaupyti labai daug laiko, o procesas vyksta kur kas greičiau ir efektyviau. Personalo atrankų specialistai profesionaliai įvertina atsiųstus gyvenimo aprašymus ir pirmines CV atrankas gali atlikti be jokio darbdavio įsikišimo.

Tokios agentūros paprastai turi nemažą savo duomenų bazę, kurioje dalį darbuotojų pokalbiui gali pakviesti iš anksčiau siuntusių CV, tačiau neatrinktų kandidatų. Neretai toks paieškų būdas yra labai sėkmingas, kadangi agentūra jau turi tam tikrus duomenis apie kandidatą. Kai kuriais atvejais jis jau būna dalyvavęs ankstesnėje darbo pokalbio atrankoje, tačiau dėl tam tikrų priežasčių buvo pasirinktas kitas kandidatas.

Į viršų