Pastaraisiais metais vis labiau išpopuliarėjo važinėjimas paspirtuku. Turime gerų naujienų: net maži vaikai gali pradėti savo nuotykius su paspirtukais. Tačiau kaip įsitikinti, kad tai bus ne tik smagu, bet ir saugu? Sužinokite, kaip išsirinkti geriausią paspirtuką 2 metų vaikui, kuris padės tobulinti įgūdžius ir gerinti vaiko sveikatą, o tai gerai atsipirks ateityje bei pasitarnaus jums, nes padės užimti mažylį aktyviausiomis jo dienos valandomis.

Paspirtukas nuo 2 metų - aktyvaus žaidimo idėja

Daugeliui tėvų kyla klausimas, kada vaikas gali pradėti sportuoti. Pasirodo, fizine veikla lauke gali džiaugtis net patys mažiausieji mažyliai – užtenka, to kad jiems jau sekasi vaikščioti.

Dvejų metų vaikui skirtas pirmasis paspirtukas yra vienas dažniausių tėvų pasirinkimų – tokia veiklos forma nesudėtinga, suteikia vaikui pramogų, bet ir teigiamai veikia jo būklę. Mažiems vaikams skirtas paspirtukas yra puiki motorikos koordinacijos ir pusiausvyros lavinimo priemonė. Vairuodamas mažylis turi pakaitomis atsistumti ir išlaikyti stabilią padėtį, kuri ateityje, be kita ko, palengvins mokymąsi važiuoti dviračiu.

Kaip išsirinkti paspirtuką mažiems vaikams?

Į ką atkreipti dėmesį ieškant tobulo paspirtuko? Jei jums įdomu, kuris paspirtukas geriausiai tinka 2 metų vaikui, atkreipkite dėmesį į toliau pateiktus elementus.

Saugumas

Pramogos ir sportas dar ne viskas. Akivaizdu, kad mažo vaiko atveju reikia turėti akis aplink galvą – ypač jei jis važinėja kokia nors transporto priemone. Pirkdami atkreipkite dėmesį, ar paspirtukas mažam vaikui turi CE ženklą, o tai reiškia, kad prekei atlikti būtini bandymai.

Saugumo sumetimais pirmiausia reikėtų rinktis triratį paspirtuką dvejų metų vaikui. Išlaikyti pusiausvyrą dviratėje transporto priemonėje gali būti per sunku mažyliui. Kai jis įvaldo važiavimą „triračiu“, galima pabandyti važiuoti ir su paprastu paspirtuku.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis paspirtuką dviejų metukų mažyliui?

Medžiagos, naudojamos kuriant vaikišką paspirtuką, yra susijusios su jo naudojimo patogumu ir saugumu. Pasirinkę paspirtuką dvimečiui, turintį atitinkamus sertifikatus, galite būti tikri, kad jame nėra kenksmingų medžiagų. Perkant verta atkreipti dėmesį į:

  • Neslystančią platformą – ji turi būti padengta specialia juostele arba guminiais elementais, kurie gerai „laiko“ batus.
  • Reguliuojamą vairą – pageidautina teleskopinis, kurį galima pailginti vaikui augant. Vairo rankenos turi būti padengtos neslidžia medžiaga.
  • Motorolerio formą – transporto priemonėje neturi būti aštrių briaunų, kurios galėtų įpjauti mažyliui.
  • Stabdis – mažiems vaikams skirtų paspirtukų atveju dažniausiai tai yra sparnas. Svarbu, kad jis būtų pagamintas iš patvarių medžiagų (geriausia metalo). Venkite plastikinių sparnų, kurie greitai susidėvi.
  • Motorolerio ratus – jie turi riedėti laisvai ir lengvai. Geriausias pasirinkimas bus iš geros kokybės gumos pagaminti ratai.
  • Vaikiško paspirtuko mobilumas - kuo lengvesnis paspirtukas, tuo lengviau jį bus nešiotis, kai mažyliui nusibosta važinėti, arba pasiimti su savimi į atostogas.
  • Gamintojo garantija - jei ieškote patikimo paspirtuko vaikui, 2 metų garantija yra absoliutus minimumas. Ar gaminiui suteikiama trumpesnė garantija ar jos nėra? Geriau rinkitės ką nors kita!

Paspirtukas mažiems vaikams? Būtinai pasirūpinkite aspaugomis

Atminkite, kad važiuojant paspirtuku – net ir pačiu paprasčiausiu – galima susižaloti. Kad sumažintumėte vaiko susižalojimo riziką, kartu su transporto pasirūpinkite geromis, tvirtomis bei patikimomis apsaugos priemonėmis. Tai gali būti klasikinės apsaugos, skirtos važiuoti dviračiu.

Jūs jau žinote, kiek privalumų vaikų paspirtukai turi: 2 metai yra geras amžius nupirkti aktyvaus laisvalaikio transporto priemonę savo vaikui.. Pasirinkite saugų, kokybišką modelį ir galėsite būti ramūs dėl aktyvių žaidimų.

Į viršų