Nesvarbu, ar esate smulkaus verslo savininkas, siunčiantis produktus į užsienį, ar tiesiog siunčiate dovaną artimam žmogui Ispanijoje – yra tam tikrų gairių ir specialių apribojimų siuntų turiniui. Taigi, kad siuntimo procesas būtų lengvas ir nekeltų jokių nemalonumų, šiame straipsnyje pateiksime geriausius patarimus, kaip saugiai paruošti siuntą artimiesiems, gyvenantiems Ispanijoje.

Ko negalima siųsti kurjeriu į užsienio šalis?

Visų pirma, negalima siųsti jokių draudžiamų bei neteisėtų daiktų, tokių kaip narkotikai, šaunamieji ginklai ir žinoma, bet kokie gyvi organizmai. Tai gali atrodyti akivaizdu, tačiau ne visi žmonės tai supranta ir žino. Individualios kurjerių tarnybos, atsižvelgusios į muitinės ribojimus pateikia konkrečius, į tam tikras šalis ribojamus patekti daiktus. Tad išsirinkus siuntimo paslaugas teikiančią įmonę, svarbu yra pasidomėti galiojančiomis nuostatomis, kad siuntinys saugiai ir užtikrintai pasiektų kelionės tikslą. Toliau aptarsime pagrindinius produktus ir daiktus, kurių jokiu būdu negalima nepriima Ispanija ir kitos užsienio šalys.

•  Alkoholis ir kiti skysti produktai

Dauguma kurjerių kompanijų neleidžia siųsti alkoholio ir kitų skysčių, esančių standartinėse stiklinėse pakuotėse. Šis ribojimas daugiausiai yra taikomas dėl to, kad sudužusi, skysčio pilna stiklinė pakuotė transportavimo metu gali pažeisti kitas siuntas.

•  Didelės vertės daiktai

Kita produktų kategorija, kurios kurjerių įmonės dažniausiai neveža, yra antikvariniai daiktai, juvelyriniai dirbiniai, meno kūriniai ir kailiai. Paprastai tai nėra trapūs ar lengvai pažeidžiami produktai, tačiau juos dažnai atsisakoma vežti dėl kitos priežasties. Čia kalbama apie jų didelę bei dažnai sunkiai įvertinamą vertę. Sugadinus ar praradus siuntą, kyla daug nemalonumų ir kitų problemų. Kurjerių įmonės tiesiog nenori prisiimti šios atsakomybės.

Čia panašu į alkoholio gabenimą. Dauguma kurjerių tiesiog sudaro individualias sutartis, su parduotuvėmis (pvz.: juvelyrais), kurios nori išsiųsti prekes, tai padeda apsidrausti nelaimės atveju. Individualūs klientai čia neturi daug galimybių.

•  Toksiškos ir degios medžiagos

Tai yra dažai, įvairios valymo priemonės, kai kurios taršios automobilių dalys, tokios kaip akumuliatoriai ar pavarų dėžės. Šios prekės įtrauktos į šį sąrašą, nes gali kelti pavojų kitiems siuntiniams ir darbuotojams, pristatantiems siuntinius į užsienio šalis. Tačiau jokių problemų nekelia, taip vadinamų „švarių“ automobilių dalių gabenimas, įskaitant padangas ir ratlankius.

•  Gyvi ar negyvi organizmai

Šioje vietoje yra kalbama apie gyvūnus, žuvis, paukščius ar įvairius augalus. Taip pat yra priskiriami ir žmonių pelenai arba skerdiena. Nors ši taisyklė yra aiški ir tikrai suprantama, kurjeriai į savo nuostatus turi įrašyti net ir tokius akivaizdžius dalykus, nes visada atsiras žmogus, kuris pasakys: taisyklės to nedraudė.

•  Maistas

Negalima siųsti maisto, į jokias užsienio šalis, kuris gali sugesti per 7 dienas ir sugadinti ar kaip nors kitaip paveikti kitas, kartu keliaujančias siuntas.

Į viršų