Dviratis gali būti daug kuo: sporto įrankiu, laisvalaikio praleidimo priemone, priemone kelionėms ir daug daugiau. Dviračio universalumas yra viena iš priežasčių kodėl jis yra viena populiariausių transporto priemonių, o kai kuriose šalyse (pvz. Belgijoje) jis turi ir kultūrinį statusą bei išskirtinai dviračiams pritaikytą infrastruktūrą.
Dviratis turi daug privalumų, o tuo pačiu ir priežasčių kodėl verta jį įsigyti. Pristatome jums 3 priežastis, kurios turėtų jus priversti pagalvoti apie dviračio įsigijimą, jei jo dar neturite savo nuosavybėje.

Dviratis – puikus treniruoklis

Ne kiekvienas turi pakankamai motyvacijos, laiko ar pinigų lankyti sporto salę. Net kasdienė mankšta, treniruotės namie ar pasibėgiojimas laukė kai kam gali nebūti išskirtinai maloni veikla. Visi supranta sporto ir treniruočių naudą, bet ne visi turi tam motyvacijos, ypatingai kai tai neturi malonaus “pašalinio” poveikio, kaip kad komandiniame sporte, kur malonumas kyla iš laiko praleisto varžantis su draugais.

Dviratis gali būti puikia alternatyva individualiai treniruotei. Su juo galite smagiai praleisti laiką keliaudami ar tyrinėdami aplinką, o tuo pačiu nepajusite kaip prabėgo laikas ir sudeginote nemažai kalorijų. Dviratis taip pat “įdarbina” daug raumenų, palaiko širdies ir kraujagyslių sveikatą. Privalumų daug, o minusų nėra!

Kelionės, kuriose pamatysite daugiau

Sportą lygiai taip pat galima suderinti ir su kelione – tokiu būdu nušausite du zuikius vienu šūviu. Galite susiplanuoti ilgesnę kelionę su draugais ir aplankyti kurią nors lankytiną vietą aplink savo gyvenąmą vietą. Galite planuoti ir kelionę į gamtą. Tai – galimybės, bet nustebsite kiek daug gerų įspūdžių galite gauti tiesiog važinėjant dviračiu po apylinkes ar aplinkinę gamtą. Nėra nieko geriau nei šiltą dieną keliauti po gamtą ir mėgautis maloniu vėjeliu…

Savotiška meditacija

Dviratis taip pat gali pasiūlyti ir ramybę, savotišką būdą medituoti. Važiuodami dviračiu ir būdami lauke galėsite bent laikinai pabėgti nuo savo rūpesčių ir “pravėdinti” galvą užsiimdami kita veikla. Gali pasirodyti, kad važiavimas yra tiesiog fizinė veikla, bet joje yra savotiškas dvasinis elementas, kuris leidžia nusiraminti. Aišku, daug priklauso nuo aplinkos, kurioje keliaujate ir vargu ar galite tikėtis vienodo efekto keliaujant triukšminga gatve vidury dienos ir ramiu keliuku vėlai vakare. Bet pasirinkę tinkamą laiką ir turėdami tinkamą maršrutą jūs tikrai galėsite atsipalaiduoti važiuodami dviračiu.

Jei tai jus įtikina ir esate pasirengę svarstyti dviračio įsigijimą, be didžiųjų parduotuvių ir prekybininkų siūlome pabandyti ir specializuotas dviračių parduotuves, tokias kaip ši. Specializuoti dviračių pardavėjai gali pasiūlyti tai, ko nepasiūlys didieji pardavėjai: individualias konsultacijas ir ekspertinius patarimus, o tai yra labai svarbu, jei perkate pirmąjį savo dviratį.

Į viršų