Pradėjus ieškoti palapinės renginiui galima maloniai nustebti – šiandien egzistuoja daugybė jų rūšių, pritaikytų skirtingiems organizatorių poreikiams. Tačiau tarp įvairių tradicinių variantų, vis daugiau populiarumo sulaukia ir pripučiamos palapinės. Daugiausiai simpatijų jos pelno dėl unikalios savo išvaizdos ir įvairių pritaikymo galimybių.

210426

Nemokama nuotrauka iš unplash.com

Kam naudojamos oru pripildytos palapinės?

Pripučiamos palapinės – tai lengvai nešiojamos, nesudėtingai pastatomos pastogės, tinkamos naudoti tiek dideliuose, tiek mažuose renginiuose. Kaip ir galima suprasti iš pavadinimo – tokios palapinės yra pripučiamos. Tai reiškia, kad atraminėms sijoms suformuoti vietoje metalinių ar plastikinių rėmų yra naudojamas oras. Toks principas užtikrina lankstumą ir atsparumą, o gamintojams leidžia eksperimentuoti su formomis, tad ir klientai gali rinktis pačių įvairiausių modelių bei spalvų palapines.

Tai – vienas pagrindinių šios rūšies pastogių išskirtinumų. Dėl savo universalumo jos tinkamos patiems įvairiausiems renginiams. Jas galima naudoti ir planuojant šeimos šventę, ir organizuojant pramoginius ar verslo renginius. Skirtingo dizaino ir spalvų modeliai nesudėtingai pritaikomi įvairioms progoms.

Pagrindiniai pliusai ir privalumai

Universalumas – nėra vienintelis tokio tipo palapinių pliusas. Renginių organizatorius jos ne ką mažiau žavi ir dėl kitų turimų savybių, naudingų tiek didelių, tiek mažesnių švenčių metu.

210427

Nuotraukos teisės: Palapinių Magnatai

Nesudėtingas montavimas

Kadangi pripučiamos palapinės yra „gyvos oru“, jas pastatyti itin paprasta. Atvirkščiai nei statant įprastas palapines, šioms nereikia montuoti sudėtingų konstrukcijų ar kelti sunkių rėmų, todėl suręsti tokią pastogę užtenka ir vienos poros rankų. Tereikia pritvirtinti palapinės pagrindą ant žemės, pripūsti orą, sujungti linijas ir volia, darbas baigtas.

Lygiai taip pat tokią pastogę nesunku ir išmontuoti. Pasibaigus renginiui ar šventei, užtenka tiesiog atidaryti specialius vožtuvus, išleisti orą ir atrišti sujungtas dalis bei sulankstyti medžiagą.

Nesvarbu, kokio dydžio ar formos oru pildomą palapinę pasirinktumėte, jos paruošimas netruks ilgai.

Atsparumas

Renginiams ar šventėms vykstant lauke, sunku numatyti visas aplinkybes. Gali užklupti netikėtas lietus ar kruša, kepinti itin kaitri saulė ar pūsti stiprus vėjas. Todėl būtina, kad palapinė galėtų atlaikyti visus šiuos iššūkius, jau nekalbant apie įbrėžimus ar smūgius.

Pripučiamos palapinės paprastai būna pagamintos iš aukštųjų technologijų termoplastinio poliuterano su „rankoviniu“ audinio karkasu, todėl jos yra ypatingai atsparios plyšimui. Tokio tipo pastogių negąsdina nei ekstremalios oro sąlygos, nei įbrėžimai. Pripūtus tinkamą kiekį oro, jos įgauna tvirtą formą, tačiau nėra pernelyg standžios, todėl jų saugumas garantuotas bet kokio renginio sąlygomis.

210428

Nuotraukos teisės: Palapinių Magnatai

Patogiai perkeliamos

Jei planuojama šventė ar renginys ir jo formatas nebus pastovus, reikalaus pakitimų erdvėje, palapinės, kurias galima pripūsti, tam puikiai tiks. Net ir pastačius jas į konkrečias vietas, vėliau, norint perkelti ar paslinkti, tai padaryti išeis be didesnio vargo. Lengvai nešiojamos yra ne tik mažos, bet ir didesnės palapinės.

Beje, nepripūstas jas nesudėtinga ir transportuoti – tam užteks kad ir paprasto lengvojo automobilio. Iki renginio norint jas kur nors padėti ir laikyti – taip pat neprireiks ypatingai daug vietos, kadangi nepripūstos palapinės susilanksto lengvai ir patogiai.

Įvairovė

Kadangi pripučiamų palapinių nevaržo jokios metalinės ar plastikinės konstrukcijos, o atramai naudojamas tik oras, jų gamybai netaikomi sudėtingi apribojimai. Tai leidžia sukurti platų tokių pastogių asortimentą, kuris yra naudingas planuojantiems įvairius renginius. Paprastai galima rinktis ne tik iš skirtingų palapinių dydžių, formų, tokių kaip vadinamosios gėlės, voriukai, iglu ir pan., bet ir spalvų. Dėl šios savybės ši pastogių forma tinkama patiems įvairiausiems renginiams ar šeimos šventėms.

Saugumas

Palapinės, pripūstos oru, yra ne tik tvirtos, lengvai sumontuojamos, bet ir saugios. O tai – ypač svarbu šeimos šventėms. Kaip ir įprastai, tokios pastogės tvirtinamos prie žemės ar kitų stabilių objektų, tačiau pagrindinis jų išskirtinumas – jokių pavojingų konstrukcijų nebuvimas. Kadangi palapinė pripildyta tik oru, net ir nelaimės atveju ji išliks visiškai saugi ir nekels pavojaus nei viduje, nei netoliese esantiems žmonėms.

Žaismingumas

Minėtas formų, spalvų ir dydžių pasirinkimas planuojantiems renginyje naudoti palapines suteikia daug laisvės ir erdvės fantazijai. Nepaisant to, kad oro pagrindo palapinės žaismingos ir pačios iš savęs, jas nesunku papuošti ir priderinti savo poreikiams. Būtent dėl to šios pastogės yra itin mėgstamos verslo renginiuose, kadangi yra nesudėtingai paverčiamos ir reklaminiais elementais.

Patarimai, planuojantiems naudoti pripučiamas stogines

Nesvarbu, ar organizuojate mažą šeimos šventę, ar didelį renginį, jei nusprendėte investuoti į pripučiamas palapines, vertėtų žinoti keletą patarimų, padėsiančių šiai investicijai atsipirkti.

Akį traukianti pastogė. Šis patarimas ypač aktualus komerciniams arba verslo renginiams. Siekiant, kad į jūsų palapinę užsuktų kuo daugiau lankytojų ar klientų, visų pirma ji turėtų patraukti akį. Tai padaryti gali padėti ir paprastos spalvos, tačiau siekiant geriausio rezultato, vertėtų pagalvoti apie tinkamą apipavidalinimą. Dėl savo medžiagiškumo ir struktūros, oro pripildytos palapinės yra lengvai modifikuojamos – galima pasirinkti įvairias jų spalvas, papuošti jas įmonės simbolika, logotipais ar kita informacija bei paveikslėliais.

Įmantrios formos. Be spalvų ir grafikos, dėmesį patraukti gali ir įdomios formos, todėl renkantis palapinę nereikėtų bijoti paeksperimentuoti ir pabandyti pasirinkti mažiau standartinių formų stogines.

Kuo daugiau, tuo geriau. Viena palapinė renginyje gali būti tikrai naudinga, tačiau siekiant sukurti įspūdingą atmosferą ir sujungti visą šventės erdvę į bendrą visumą, vertėtų investuoti į didesnį išskirtinių palapinių kiekį. Spalvotos, įvairių formų palapinės pravers ne tik kaip apsauga nuo lietaus ar saulės, bet taps ir išskirtinėmis dekoracijomis, prie kurių lankytojai norės ir būti, ir fotografuotis.

REKLAMA

Į viršų