Pastarąjį dešimtmetį kompiuterinių žaidimų industrija išgyvena aukso amžių, vykstanti pandemija taip pat prisidėjo prie itin spartaus industrijos augimo – vis daugiau žmonių susidomi laisvalaikiu virtualiuose pasauliuose. Kiekvieni metai šioje industrijoje atneša inovacijų, pakylėjančių šias pramogas į neregėtą lygmenį. 2020 m. lapkričio mėnesį pasirodžius „Microsoft“ bei „Sony“ gamintojų devintosios kartos konsolėms, naujausios technologijos dar kartą pranoko žaidėjų lūkesčius ir sukėlė naują susidomėjimo bangą. Jau netrukus po to, 2021 m. sausio mėnesį startavo ir naujausias „Eneba“ projektas – fizinių žaidimų, konsolių bei jų priedų prekyba Lietuvoje.

Paprastas būdas užsidirbti

„Eneba“ komandos užmojis sukurti pardavimų platformos funkcionalumą, skirtą fizinių žaidimų prekių – žaidimų diskų ir įrangos – prekybai, jau dabar rodo teigiamus rezultatus. Svetainėje talpinamų prekių pasirinkimas ir paklausa auga kone kasdien. Projekto sėkmę lėmė prekiautojams palanki pardavimų platformos politika. Siekiant skatinti Lietuvos žaidėjų aktyvumą prekyboje, skelbimo talpinimas bei prekių siuntimas yra nemokami. Be to, už pirmąjį pardavimą pardavėjui suteikiamas 5 Eur bonusas.

Negana to, paklausi rinka taip pat prisideda prie sėkmingos fizinių žaidimo prekių prekybos. Ypatingai paklausūs yra naudoti „Xbox One žaidimai“ bei geriausi PS4 žaidimai. Aštuntosios kartos konsolėms priklausančių žaidimų žaidėjai turi daugiausia. Dar viena priežastis, lemianti tokią žaidimų paklausą, yra devintosios kartos konsolėse „Xbox Series X“ ir PS5 įdiegta išplėtota atgalinio suderinamumo funkcija. „PlayStation 5“ konsolė palaiko PS4 žaidimus, o „Xbox Series X“ – palaiko „Xbox One“, „Xbox 360“ ir netgi originaliosios „Xbox“ konsolės žaidimus.

Patikima bei saugi platforma

Žinoma, saugumas yra vienas iš svarbiausių aspektų, užtikrinančių efektyvią prekybą internetinėje erdvėje. Bendras elektroninės parduotuvės patikimumo rodiklis įvertinimų tinklalapyje „TrustPilot“ siekia net 4,6 balo. Tai pabrėžia šios svetainės saugumą bei pirkėjų pasitikėjimą. Šis vartotojų pasitikėjimas „Eneba“ svetaine kyla iš komandos pastangų užtikrinti pardavėjams ir pirkėjams saugią bei palankią internetinę pardavimų erdvę ir sparčią apsipirkimo patirtį.

Saugumą užtikrina ir tai, kad „Eneba“ komanda akylai filtruoja skaitmenines žaidimų prekes parduodančius tiekėjus. Siekiant užtikrinti analogiškai saugius fizinių prekių pardavimus, pirkėjas sistemoje turi patvirtinti atsiimtą prekę bei jos kokybę – sumokėti pinigai pasiekia pardavėjų sąskaitas tik po šio patvirtinimo. Tokiu būdu užtikrinama saugi prekyba, kurioje lygiavertiškai dalyvauja tiek pardavėjai, tiek pirkėjai.

Ekonomiška alternatyva

Didėjanti fizinių žaidimų, konsolių ir priedų paklausa suteikia progą žaidėjams atlaisvinti vietą namuose parduodant turimus žaidimų diskus. Tai ekonomiška alternatyva tiems, kurie nebenaudoja turimų žaidimų ar įrangos, kadangi juos pardavus susigrąžinama dalis pajamų, o kartais uždirbama ir papildomai. Tuomet nebenaudojami, tačiau puikiai veikiantys žaidimai, ar įranga patenka atgal į rinką, užuot to, kad patektų į aplinką. Taigi, ši prekyba skatina ne tik ekonomiškumą, bet ir tvarumą.

REKLAMA

 

Į viršų