Užstrigote rutinoje? Išvargino žiema ir karantinas? Kasdienybė nebeteikia džiaugsmo? Jei linksite galva, siūlome lengvą pabėgimo planą. Norėdami jį įgyvendinti turėsite įvykdyti vos kelias sąlygas: atsiversti gerą knygą ir susirasti jaukią bei patogią vietą, kurioje skaitysite.

Kokias knygas rinktis? Kalbame apie poilsį, tad akademinę ir dalykinę literatūrą palikime kitam kartui ir nerkime į skaitinius, kurie kviečia leistis į fantastinius pasaulius, dovanoja įdomius veikėjus bei įtraukiančias istorijas. Štai kelios knygyno Patogupirkti.lt rekomendacijos įvairiems skoniams:

Fantastikos knygos: kelionės į kosmoso ir magijos pasaulį

Naomi Novik „Šimtas metų žiemos“ – nuostabi maginės fantastikos istorija. Knyga primins vaikystę ir tuo metu skaitytas pasakas. Pagrindinės veikėjos – trys skirtingos moterys. Viena jų palūkininkė, kita jos tarnaitė, o trečia – caro žmona. Mirijamai, Vandai ir Irinai teks nelengva užduotis: išvaduoti gimtąją Litvą nuo šalčiu alsuojančio Starikų karalystės valdovo ir ugnies demono apimto caro.

Skaitytojų laukia turtinga kalba, vaizdingi aprašymai, įtraukiantys nuotykiai ir užburianti maginio pasaulio atmosfera.

Liu Cixin „Trijų kūnų problema“ – mokslinės fantastikos perlas, pasakojantis apie žmonijos susidūrimą su ateiviais. Kinų autorius daug dėmesio skiria socialinėms ir politinėms įžvalgoms, kas nutiktų, jei mūsų pasaulis iš tiesų susidurtų su kitomis gyvybės formomis. Romane gausu filosofinių minčių, ekologinių idėjų, pasvarstymų apie besivystančias technologijas.

„Trijų kūnų problema“ yra pirmoji trilogijos knyga. Pagal šią seriją kuriamas „Netflix“ serialas, o autorius buvo apdovanotas „Hugo“ premija.

Istoriniai romanai: kelionės laiku

C.W. Gortner „Romanovų imperatorienė“ kviečia pabėgti į paskutiniąsias carinės Rusijos gyvavimo dienas ir pasinerti į dvarų prabangą, valdžios užkulius, intrigas. Skaitytojai taps Romanovų dinastijos saulėlydžio liudininkais. Knygoje pasakojama apie Marija Fiodorovną – paskutiniojo caro motiną.

Mika Waltari „Mirties angelas“ – romanas apie Konstantinopolio galybę, nuosmukį ir paskutines Bizantijos imperijos dienas. Autorius neįtikėtinai kruopščiai aprašo laikmetį, aplinką, žmonių buitį bei istorines aplinkybes. Drąsiai galima teigti, kad Mika Watari moka organizuoti keliones laiku. Istorinį romaną pagardina ir pavojingos meilės istorija.

Knygos visai šeimai

Lucy M. Montgomery „Anė iš Žaliastogių“ – klasika, kuriai abejingi nelieka nei dideli, nei maži. Šis kūrinys yra vienas geriausiai parduodamų visame pasaulyje. Istorija pasakoja apie našlaitę Anę, kuri atkeliavusi į naują šeimą užkariauja ne tik jų širdis, bet ir pakeičia visą bendruomenės gyvenimą.

J. R. R. Tolkien „Hobitas“ – knyga yra garsiosios „Žiedų valdovo“ trilogijos priešistorė, kurią autorius rašė savo vaikams. Pagrindinis herojus hobitas Bilbo gyvena dailiai įrengtoje, patogioje oloje. Jo gyvenimas buvo ramus, bent jau iki tol, kol vieną dieną jį aplanko burtininkas Gendalfas, lydimas nykštukų, ir paprašo pagalbos kovoje prieš slibiną. Taip prasideda nepakartojama magiška kelionė.

Knygos – paprastas ir nebrangus būdas keliauti. Jos skatina fantaziją ir kūrybiškumą. Įkvepia naujų idėjų, didina empatiją ir gerina iškalbą. Tad nuo kasdienybės bėgti siūlome į įdomiausius literatūrinius pasaulius!

 

Į viršų