Šiais laikais išties sunku surasti sąžiningų, nuoširdžiai atliekančių savo darbą žmonių. Socialiniuose tinkluose galime išgirsti ištisą galybę istorijų apie apgautus užsakovus, neįvykdytus susitarimus ar laiku neužbaigtus darbus. Neretai bijome ieškoti naujų paslaugos teikėjų, kliaujamės tais, kuriuos rekomendavo pažįstami. Visgi, kartais tenka ką nors susirasti patiems. Tad kaip atsirinkti patikimą darbuotoją, kuris sąžiningai įvykdys jam paskirtas užduotis susitartu laiku?

Svarbiausia – skaityti rekomendacijas. Ieškant įvairios srities atstovų, svarbu nepatingėti sugaišti šiek tiek savojo laiko ir paieškoti daugiau informacijos negu pateikta jų pačių puslapyje. Geriau panaršius interneto platybėse tikrai rasite kokių nors atsiliepimų, kurie geriau parodys tikrąjį paslaugos teikėjo vaizdinį bei leis suprasti ar buvę jo klientai lieka patenkinti gautu rezultatu. Pastebėjus vieną ar kitą neigiamą atsiliepimą nereikėtų iškart nurašyti darbuotojo – jei yra galybė gerųjų, galbūt tai tik nesusipratimas ar įnoringi užsakovai? Visgi, jeigu negerų žodžių daugybė, tikriausiai Jums reikės ieškoti kito žmogaus atlikti šį darbą. Tikrai aišku viena – suradus itin daug teigiamų atsiliepimų, jau galite būti šiek tiek ramesni, jog teikiama paslauga bus kokybiška. Svarbu atkreipti dėmesį ar rekomendacijos išties parašytos iš tikrų, skirtingų žmonių anketų – juk labai norintieji tokių gali prisirašyti ir patys.

Dar vienas svarbus akcentas ieškant norimo darbuotojo - itin reikalinga peržvelgti ankstesnių jo darbų pavyzdžius. Taip galėsite savo akimis pamatyti ar atliktas rezultatas Jus tenkina ir išpildo turimus lūkesčius – galbūt žmogus dirba gerai, tačiau visai kitaip, nei Jūs įsivaizduojate? Tuomet jis gali turėti tūkstančius teigiamų atsiliepimų, bet visiškai nebus tinkamas būtent Jūsų norams. Galite atsižvelgti ir į patirtį, nors tai ne visada rodiklis, nes kartais naujokai darbą atlieka daug kruopščiau, tačiau ilgi darbo metai galimai rodo, jog asmuo jau patyręs ir moka daugiau, tad galbūt Jūsų įduotą užduotį atliks daug geriau, nei tik pradedantysis.

Jei norite dar labiau patikimo varianto – stenkitės rinktis ne tik rekomenduotas, bet gerai žinomas įmones, kurios turi oficialias svetaines, puslapius, nuolat atnaujina informaciją ir įkeltas nuotraukas. Taip matysite, jog tokie darbuotojai išties egzistuoja, toliau suteikinėja savo paslaugas, o žmonės vis dar juos samdo. Tai daug patikimiau, nei kreiptis į žmones be nuotraukų ar jokių viešų asmens duomenų – kitaip kaip juos surasite, jeigu nuspręs Jus apgauti ar neužbaigti susitarto darbo? Būkite atsargūs ir su kainomis. Kartais išties geriau netaupyti – pasistenkite apgalvoti adekvačią kainą, kuri būtų prieinama Jums, tačiau ir įtartinai ne per maža tokiai paslaugai. Nors pradedantieji dažnai atlieka darbus kiek pigiau nei rinkos kainomis, tačiau kai kurie Jus norintys apgauti asmenys taipogi gali nuspręsti pasiūlyti paslaugą už daug mažesnę kainą. Tad kartais geriau sumokėti daugiau, tačiau būti tikriems, jog Jums svarbus darbas bus atliktas sąžiningai, kruopščiai ir laiku.

Visus anksčiau išvardintus punktus išties galite rasti vienoje vietoje – užsukę į sparčiai populiarėjantį portalą A13.lt. Jame rasite įvairiausių sferų paslaugų teikėjų: nuo virėjų ir animatorių iki informacinių technologijų specialistų ar santechnikų. Ši svetainė patogi tuo, jog galite matyti žmonių rekomendacijas, įkeltų darbų pavyzdžius, kainas, oficialius puslapius ir visą kitą reikalingą informaciją vienoje vietoje – nereikės gaišti savo laiko ir jos ieškoti visose interneto platybėse. Tad jeigu ieškote kokios nors paslaugos teikėjo – užsukite į A13 ir rinkitės iš galybės kategorijų. Garantuotai rasite tai, ko Jums reikia.

Taigi, norėdami atsirinkti tikrai sąžiningą ir patikimą darbuotoją, nepamirškite plačiau pasidomėti. Paieškokite rekomendacijų ir kitų žmonių atsiliepimų, pažiūrėkite kitų jo darbų pavyzdžius, pasvarstykite ar prašoma kaina yra adekvati. Norėdami pasilengvinti darbą užsukite į A13 portalą, kuriame visą informaciją rasite vienoje vietoje – taip ne tik sutaupysite savo laiko, tačiau galėsite rinktis iš daugybės įvairių paslaugų teikėjų, kurių nerastumėte niekur kitur. Sėkmės!

Reklama

Į viršų