Gyvenimas pateikia visokių išbandymų, o vartojiškoje visuomenėje nemenkas galvos skausmas – finansiniai iššūkiai, kai pinigų prireikia čia ir dabar, o lėšų investicijai ar už gerą kainą rastam pirkiniui nepakanka. „Reikia pinigų? Pinigų yra!“- skelbia reklamos. Taigi, vienas paprasčiausių būdų gauti papildomų lėšų - kreiptis į banką ar kredito bendrovę ir gauti vartojimo paskolą.

Tiesa, kokia be susiklostytų situacija, kurios verčiami nusprendėte pasinaudoti tokia priemone, nepamirškite, kad tuo pačiu prisiimsite finansinius įsipareigojimus ir pasiskolintus pinigus teks grąžinti. Atsižvelgiant į tai, kokiam tikslui skolinamasi ir kokia suma jums reikalinga, priklausys kokios rūšies paskolos jums labiausiai tiktų ir kokie reikalavimai jums, kaip skolininkui, norint ją gauti bus keliami.

Vartojimo paskolos ir jų tipai

Ilgalaikiai ar stambūs projektai paprastai reikalauja daugiau lėšų, o tai reiškia, kad grąžinimo laikotarpis tęsis ne vienerius metus. Jei skolinamasi nedidelė suma, jos grąžinimo terminas, be abejo, bus ženkliai trumpesnis.

• Ilgalaikės paskolos išduodamos ilgesniam nei penkerių metų laikotarpiui ir imamos tam tikram tikslui įgyvendinti, pavyzdžiui būstui ar automobiliui įsigyti. Tai - specifinės paskolos. Joms apiforminti reikalingas draudimas, užstatas, o skolininkui keliami tam tikri reikalavimai.

• Vartojimo paskolos išduodamos ir neprašant nurodyti, kam bus išleisti paskolinti pinigai. Vartojimo paskola, kuri bus grąžinta per vidutinės trukmės laikotarpį, gali būti panaudota įvairiems asmeniniams iš anksto suplanuotiems tikslams, pavyzdžiui: vestuvinei kelionei, būsto remontui ar gydymuisi sanatorijoje.

• Nedidelėms išlaidoms užtektų ir iš anksto įsigytos kredito kortelės, o jei spaudžia laikas – galima kreiptis į greitų kreditų bendroves.

Nusprendėte pateikti paraišką vartojimo paskolai gauti? Jei jau nusprendėte teikti paraišką vartojimo paskolai gauti, pirmiausia palyginkite kelis tiekėjus ir jų pasiūlymus. Paskoluatsiliepimai.lt įvertintos vartojimo paskolos, rekomenduojamos įmonės, jų paslaugų apžvalgos ir vartotojų atsiliepimai, sutelkti vienoje platformoje, leis jums išsirinkti palankiausią variantą.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis paskolos bendrovę?

Palyginkite kelių įmonių paskolos suteikimo sąlygas ir paslaugos mokesčius.

Pasidomėkite akcijomis ir specialiais pasiūlymais.

Rinkdamiesi kreditorių atkreipkite dėmesį į bendrą vartojimo kredito kainą arba kokią bendrą kredito kainos metinę normą siūlo skolintojas.

• Bendra vartojimo kredito kaina – pinigų suma, kurią sumokėsite skolintojui už visą paskolos sutarties laikotarpį (paskola, ir visi su paskola susiję mokesčiai).

• Bendros kredito kainos metinė norma - bendra vartojimo kredito kaina, išreikšta metiniu procentų dydžiu. Šis dydis padeda palyginti skirtingus pasiūlymus, kai paskolos davėjai taiko skirtingą kainodarą, pavyzdžiui, mažesnę metinę palūkanų normą, bet didesnius sutarties administravimo mokesčius ir pan.

• Taip pat atkreipkite dėmesį, kokios sutartyje numatytos netesybos. Nesilaikant kredito įmonės paskolos sutarties sąlygų, jos bus pridėtos prie bendros vartojimo paskolos skolininko mokamos sumos.

Kas padidina tikimybę vartojimo paskolai gauti?

Norint gauto papildomų lėšų nereikės net pakilti nuo sofos. Paraišką paskolai gauti lengva ir paprasta užpildyti internetu, tačiau norint gauti teigiamą atsakymą reikia išpildyti kredito įmonės keliamus reikalavimus.

Kuo daugiau faktų byloja, kad jūs patikimas klientas, tuo lengviau bus gauti paskolą. Jūsų finansinio patikimumo įrodymai: gera kredito istorija, užstatas arba laiduotuojas.

• Kredito istorijoje matyti visos asmens paimtos paskolos, ar laiku mokamos grąžinimo įmokos ir apmokamos paslaugos;

• Užstatas – tai nuosavybė, pinigai ar brangenybės, kurias sutinkate atiduoti bankui, jei laiku negrąžinsime paskolos. Jei imamas autolizingas ar paskola būstui, užstatu tampa nekilnojamas turtas arba automobilis;

• Laidavimas – įsipareigojimas, kurį kreditoriaus atžvilgiu prisiima jūsų draugas arba giminaitis. Šia asmuo pasirašo sutartį ir garantuoja, kad jūs grąžinsite pasiskolintas lėšas, o jei to nepadarysite, skolą grąžinti turės laiduotojas.

 

Į viršų