Čežantys rudens lapai, jų mirgantys atspalviai primena artėjant Pagyvenusių žmonių dieną. O mums pozityvus nusiteikimas ir smagus laiko praleidimas jau tampa gražia tradicija. Ne vien aukšti kalnai, ne žali slėniai ar sraunios upės lemia krašto grožį, o paprasti žmonės – kilniais darbais gražinantys ir garsinantys savo tėviškę, prisimenantys saviškius, norintys susitikti ir džiaugsmais, įspūdžiais pasidalyti, dainą sudainuoti, ašarą nubraukti, širdį nuraminti.

Taigi į Šiaulių „Bočių“ renginį rinkosi gerai nusiteikę, tiesiog smagiai atsipalaidavę, pasipuošę šiauliečiai bei svečiai iš kitų Lietuvos miestų ir rajonų. Į šventę atvyko daug svečių ir valdžios atstovų, kurie negailėjo gerų žodžių Šiaulių „Bočiams“, bendrijos pirmininkui Benui Jokubauskui

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje koncertą „Mūsų metai – mūsų turtas“ Pagyvenusių žmonių dienai paminėti pradėjo lopšelio-darželio „Rugiagėlė“ vaikučiai.

Gražių lietuviškų dainų skrynelę atvėrė Šiaulių „Bočių“ folklorinis ansamblis, vadovaujamas Gitanos Svirplienės. Koncertavo „Bočių“ ansambliai iš Skuodo, Pakruojo, Elektrėnų, Žagarės neįgaliųjų klubas „Vyšnelė“. Dainos skambėjo ne vien iš scenos – dažną „pasigaudavo“ visa salė. Šilti jausmai, skambi daina, gera nuotaika suvienijo visus susirinkusius į šventę.

Garbaus amžiaus žmonėms labai malonu bendrauti su jaunimu. Pasveikinti atvyko ir anūkai, kurie dažnai dalyvauja įvairiuose Šiaulių „Bočių“ renginiuose. Klausėmės Vestos Kondrotaitės deklamuojamų eilių, o smuikininkės Evelina Zokaitė ir Greta Linkutė stebino savo sugebėjimais.

Neliko užmiršta, kad spalio1-oji ir Pasaulinė muzikos diena. Tad sveikinome visus: ir tuos, kurie atlieka muziką, ir tuos, kurie ją kuria, ir ypač tuos – kurie jos klauso.

Visi išsiskirstė gerai nusiteikę, daug sužinoję, pasiklausę puikių dainų, pabendravę, norintys dar ne  kartą susitikti.
Ši šventė – tai puiki proga pasidžiaugti, kad esame kartu.

Į viršų