Kiekvienas, kuris turi mažesnę ar didesnę internetinę svetainę, domisi, kur pigiau ir su geresnėmis sąlygomis patalpinti savo tinklalapį. Vieni svarbiausių kriterijų, į ką vertėtų atsižvelgti renkantis hostingo paslaugas, tai greitis, veikimo laikas, kokybė, tinklalapio sparta ir daugelis techninių aspektų. Neretai hostingo paieškos gali pareikalauti nemažai laiko, kol išsirinksite geriausią hostingo paslaugų tiekėją bei hostingo paslaugų rūšį. Norėdami padėti jums greičiau išsirinkti hostingo paslaugas, pateiksime pagrindinius kriterijus, kuriais būtina vadovautis, lankantis viename iš hostingo paslaugų tiekėjų puslapių.

Pirmas žingsnis, kuris turėtų būti jūsų sąrašo viršūnėje, tai jūsų poreikiai. Jeigu serveris jums yra reikalingas asmeniniam tinklaraščiui ar daug resursų nereikalaujančiai parduotuvei, tuomet pačioje pradžioje suteikiamų resursų kiekis serveryje jums nėra labai svarbus. Kol esate tik pradedantis verslas ir neturi plataus kliento rato, verta pasvarstyti apie pačio mažiausio ir pigiausio plano užsisakymą. Dažnai tam tikri tiekėjai siūlo ir nemokamą hostingą, kurio resursai taip pat yra maži, tačiau pradedantiesiems tikrai pakankami. Žinoma, kuomet renkatės tiekėją, būtinai pasidomėkite ir kitais turimais planais tam, kad ateityje, lengvai galėtumėte pasikeisti į daugiau resursų ir galimybių suteikiantį planą. Tačiau būtina pasidomėti, kokius planus siūlo tiekėjas, kokie papildomi įrankiai suteikia bei kokia serverio kokybė ir sparta. Svarbu atkeipti dėmesį į tai, kaip aptarnauja jus dirbantis specialistas. Kadangi ateityje iškilus vienokioms ar kitokioms problemoms, turėsite kreiptis į hostingo paslaugų teikiančios įmonės specialistus.

Bendrasis hostingas – tai viena populiariausių hostingo paslaugų formų. Kartais įmonės siūlo tik vieną hostingo paslaugų rūšį ir tai dažnu atveju yra bendras hostingas. Šių paslaugų kainą svyruoja nuo vieno euro iki keliolikos per mėnesį. Šio hostingo pavadinimas jau savaime pasako apie šios paslaugos tipą – serveriu dalijasi keletas vartotojų, kartais jų skaičius gali siekti net iki kelių šimtų. Žinoma, paslaugos kaina tai didelis privalumas, ypatingai, padedančiajam verslui. Tačiau bendras hostingas turi gan nemažai trūkumų. Jeigu kurio nors vartotojo svetainė reikalauja labai daug resursų, tuomet automatiškai visų serveryje patalpintų svetainių darbas sulėtės. Tad tam tikras „priklausymas” nuo kolegų, kartais gali daryti įtaką tiek jūsų svetainės reputacijai, tiek Jūsų verslo. Taip pat tokiu atveju, jeigu jūsų paties svetainė išnaudoja labai daug resursų, hostingo paslaugų įmonės atstovas, gali jums pasiūlyti kitas paslaugas, o nesutikus tiesiog pašalinti iš bendrojo serverio.

Bendras hostingas ypač tinka paprastoms svetainėms, tinklaraščiams ir mažai klientų turinčioms įmonės svetainėms.

Jeigu norite būti užtikrinti, kad gausite aukštos kokybės paslaugas, patariama rinktis tik patikimus ir gerus atsiliepimus Lietuvoje turinčius hostingo paslaugų tiekėjus. Viena tokių įmonių – hostinger.lt. Ji teikia ne tik pigiausias paslaugas Lietuvoje, tačiau garsėja sav aukštos kokybės ir puikios spartos serveriais.

Taip pat dažnas vartotojų pasirinkimas yra Virtualūs privatūs serveriai (VPS). Paprastai tariant, tai fizinis dedikuotas serveris yra padalijamas į kelis virtualius serverius. Taigi, tokiu būdų vieną serverį naudoja keli vartotojai. Žinoma, tai nėra tas pats, kaip ir bendras hostingas. VPS serveriai yra patikimesni, turi geresnę apsaugą, užtikrina tinklalapio saugumą, taip pat pasižymi greitesne sparta. Virtualus privatus serveris suteikia vartotojui kur kas daugiau galimybių ir resursų nei paprastas bendras hostingas.

Taigi, patariama renkantis hostingo paslaugų tiekėją ir patį planą nepagailėti nei laiko, nei pinigų. Kadangi būtent nuo šio žingsnio priklausys jūsų svetainės ir verslo reputacija.

Į viršų