Modernus „Lyros turgus“ toliau traukia klientus. Kiekvienas lankytojas „Lyros turguje“ ne tik apsiperka, bet ir puikiai leidžia laiką. Ypač čia smagu vaikams: nemokama vaikų žaidimų aikštelė bei terasa praktiškai niekada nebūna tuščia.

Platus prekių asortimentas
 „Lyros turgus“ pietiniame rajone, daugiabučių namų kvartale, pastatytas tam, kad žmonės, grįžtantys iš darbo galėtų čia užsukti ir apsipirkti. Dabar jiems nebereikia sustoti miesto centre, kad įsigytų reikalingų prekių.

„Lyros turgų“ sudaro net 6300 kv. m. Jame galima įsigyti daržovių, vaisių, žalios ir rūkytos mėsos, žuvies, pieno produktų, duonos ir kitų konditerijos gaminių bei prieskonių. Paragauti Pasvalio aludarių alaus, paskanauti kepyklėlių „PREZO“ bei „101“ šviežios produkcijos. Įsigyti vyriškų, moteriškų ir vaikiškų rūbų, avalynės, galanterijos. Taip pat „Lyros turguje“ galima įsigyti mobiliųjų telefonų ir jų aksesuarų ar pasinaudoti mobiliųjų telefonų remonto paslaugomis, o reikalingų vaistų ar kitų prekių kiekvienas lankytojas gali įsigyti „Gintarinėje vaistinėje“. Kiekvienas smulkusis verslininkas atrado savo nišą bei šio gyvenamojo rajono gyventojams siūlo tas prekes, kurios jiems yra daugiau ar mažiau reikalingos.

Kiekvieno kliento patogumui yra įrengtos net 55 vietos požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje ir dar 25 vietos lauke. Taip pat visuose pastato aukštuose yra įrengti eskalatoriai, krovininis liftas turgavietės nuomininkams bei keleivinis liftas lankytojams. Yra daug įėjimų į pastatą ir išėjimų iš jo, kurie įrengti taip, kad tiek atvykstantiems, tiek didžiausiame Šiaulių miesto rajone gyvenantiems klientams būtų patogiau patekti.

Vaikų žaidimų aikštelė bei terasa
„Lyros turgaus“ trečiajame aukšte veikia vaikų žaidimų aikštelė bei terasa. Tai reiškia, kad tėveliai atėję apsipirkti gali ne tik įsigyti jiems reikiamų prekių, bet ir turi kur palikti savo vaikus. Naujoje vaikų žaidimų aikštelėje vaikams tikrai patinka. Planuojama, kad ateityje čia atsiras ne tik mašinėlės, riedučių važinėjimo trasa, batutas, bet ir vyks įvairiausi renginiai, kurie turėtų patikti ne tik patiems mažiausiems, bet ir jų tėveliams.

„Ši vieta buvo įrengta todėl, nes norime parodyti, kad viskas, kas yra skirta vaikams, nebūtinai turi būti mokama. Čia viskas yra nemokama. Tikime, kad vaikai, o ypač tie, kurie gyvena šalia, ras sau vietą kur palakstyti, pabėgioti. Žinoma, tik tėvų prižiūrimi, nes neturime apsaugos, kuri galėtų stebėti vaikučius. Tikimės tėvų bei senelių supratingumo, nes jie turi suprasti, kad yra tam tikras amžiaus cenzas, nuo kada vaikas gali čiuožti, kiek gali dūkti, šokinėti, kad po to nebūtų problemų.

Atvykę vaikai gali išbandyti čiuožyklą. Ateityje turėtų atsirasti batutas, mašinėlės, riedučių trasa. Jei orai bus geri tiek vasarą, tiek rudenį, tikrai darysime įvairius renginius“, – sako „Lyros turgaus“ direktorė Dina Damskienė.

Svarbiausia – patenkintas klientas
Direktorė pasakojo, kad ir toliau pramogos bus neatskiriama dalis nuo prekybinių. Norima, kad kiekvienas pirkėjas, kuris ateina čia, ne tik apsipirktų, bet ir gerai praleistų laiką.

„Manau, kad šiauliečiai, jei neras ko nusipirkti, tai bent atsisės ir atras laiko pabendrauti su kaimynu ar po darbo dienos tiesiog atvažiuoti čia, nes dirbame net iki 19 val. Šis atsidaręs Lyros g. kompleksas ne tik atneša naudos mūsų potencialiems verslininkams, bet ir mūsų pirkėjams, kurie anksčiau neturėjo galimybės šiame miegamajame rajone ateiti, pavaikščioti ar pailsėti. Juk turime tiek daug senjorų, kurie nori pabendrauti, bet neturi kur, todėl ir buvo sukurta turgavietės koncepcija, kad žmonės ne tik kaip prekybos centruose galėtų apsipirkti, bet galėtų pabendrauti vieni su kitais ir pasiderėti su pardavėjais. Tačiau didžiausias išskirtinumas yra tas, kad „Lyros turguje“ galima atvykti su gyvūnais, mes to nedraudžiame. Tikriausiai tai vienintelė vieta Šiauliuose, kurioje nėra ribojamas gyvūnų įėjimas“, – sakė D. Damskienė.

Į viršų