Spalvų ir skonių rojus – taip galima apibūdinti visai neseniai Šiauliuose, prekybos ir pramogų centre „Saulės miestas“ duris atvėrusią „Popcorn Lab“ parduotuvę. Čia galima rasti tokių kukurūzų spragėsių skonių, kurie nustebintų net pačius išrankiausius gurmanus.

Pirkėjus „Popcorn Lab“ spragėsių „karalystėje“ pasitinka besišypsančios pardavėjos, kurios maloniai siūlo paragauti ir išsirinkti patinkantį skonį. O jų čia – net kelios dešimtys nuo saldžių vaisių ar šokolado iki sūrių grybų ar picos.

„Popcorn Lab“ spragėsiai išskirtiniai ne tik savo skoniais, bet ir forma. Jie kamuoliuko pavidalo, padengti įvairiais gardžiais priedais ir maistiniais dažais. Būtent apvali spragėsio forma, skirtingai nuo „drugelio” formos kino teatruose pardavinėjamų spragėsių, labai tolygiai pasidengia įvairiais pagardais.

Naujojoje „Popcorn Lab“ parduotuvėje Šiauliuose besidarbuojanti Evelina pastebi, kad šiauliečiai labiausiai mėgsta įvairių vaisių Tutti frutti skonio spragėsius. Pasak merginos, dažniausiai spalvoti spragėsiai pirmiausiai patraukia mažųjų akį, tačiau jiems neatsispiria ir suaugusieji.

Na o tėveliai, kurie rūpinasi sveika vaikučių ir savo pačių mityba, gali drąsiai su savo atžalomis mėgautis šiuo skanėstu. Kaip pasakoja „Popcorn Lab“ direktorius Tomas Šiuipys, kukurūzų spraginimui naudojamas tik tyras kokosų aliejus, nėra transriebalų ar genetiškai modifikuotų organizmų, žalingų žmogaus sveikatai.

Kukurūzai spraginami specialiomis mašinomis karšto oro pagalba, ši technologija leidžia sunaudoti labai nedaug aliejaus, taigi spragėsiai būna lengvi ir neriebūs.

Tomas Šiuipys atskleidžia, kad spalvotų spragėsių verslo idėja gimė kelionių po šio skanėsto tėvynę  - Jungtines Amerikos Valstijas – metu. Tiesa, verslininkas pripažįsta, kad teko nemažai paplušėti, siekiant amerikietiškus spragėsius pritaikyti lietuviškiems skonio receptoriams.                                                                                

Būtent todėl šis gausus, net pusšimčio skirtingų skonių meniu nėra baigtinis, jis bus pildomas ir pildomas naujais, dar įdomesniais skoniais, kad kiekvienas atrastų savąjį.
„Popcorn Lab“ spragėsių parduotuvės be Šiaulių šiuo metu veikia Vilniuje, Klaipėdoje, Kaune ir, žinoma,  internete www.spragesiai.lt.

Na, o visus šiauliečius šis spalvotų spragėsių rojus kviečia užsukti, paragauti, išsirinkti ir nusplavinti gyvenimą ryškiausiosmis spalvomis!

Į viršų