Kalėdų rytas – visada ypatingas. Visos šeimos laukia Kalėdinio laikotarpio. Gi tuomet aplinkiniai šypsosi, skuba pirkti vieni kitiems dovanas , o Kūčios bei Kalėdos yra pačios jaukiausios dienos metuose. Tokiu metu labai svarbu visai šeimai laiką leisti kartu, o geras stalo žaidimas yra puikus būdas tai užtikrinti.

Visai šeimai skirti stalo žaidimai turi patikti mažiems ir dideliems. Savaime suprantama, nesunku išsirinkti tai, kas patinka mums patiems, bet nupirkti tai, kas patiktų visai jūsų šeimai gali būti kiek sunkiau. Tačiau jaudintis tikrai nereikia, nes žaidimų gamintojai dažnai pasirūpina išsamiais aprašymais, kurie jums leis žinoti, ko tikėtis. O jeigu patiems apsispręsti nesiseka, internetinė parduotuvė 1a.lt išrinko keletą, pirkėjų labai pamėgtų stalo žaidimų, kurie visai šeimai užtikrins gerai praleistą laika!

Stalo žaidimai kiekvienam

Yra prastų filmų, prastų dainų ir prastų stalo žaidimų. Stalo žaidimai gali būti per trumpi – jūsų susidomėjimas dar tik augs, o žaidimo pabaiga bus ne už kalnų. Nekūrybingi – kai į žaidimą bus taip sunku įsijausti, kad jus blaškys viskas, kas nesusiję su juo. Arba per daug paprasti – šiais laikais įsigiję stalo žaidimą tikrai tikitės daugiau nei figurėlių lenktynių, kurių rezultatą lemia iškritusių akučių skaičius ant kauliuko. Tad pažiūrėkite į šiuos žaidimus.

Monopolis

⦁ Žaidėjų skaičius: 2-8
⦁ Minimalus amžius: 8 metai

Stalo žaidimai be Monopolio tai lyg automobilių kolekcija be Porsche. Monopolis žinomas jau daugiau nei 50 metų ir vis dar mėgiamas iki šiol. Tai labai įtraukiantis ir daug laiko atimantis žaidimas, kurio metu, valandų valandas ant jūsų stalo verda derybos, diskusijos ir ekonomikos sprendimai, o viską užglaisto ir noras laimėti. Mažytė klaida gali jus privesti prie bankroto, o konkurentą – prie fortūnos.

1a.lt monopolis

Nuotr.  1a.lt


Alias

⦁ Žaidėjų skaičius: nuo 4 žaidėjų
⦁ Minimalus amžius: priklauso nuo žaidimo tipo

Alias – begalę vakarėlių išgelbėjęs, daugeliui žinomas stalo žaidimas. Labai smagu stebėti, kaip jūsų tėtis visais įmanomais būdais bando paaiškinti jums žodį, apie kurį jūs neturite nė žalio supratimo. Žaidimo taisyklės labai paprastos: vienas žaidėjas pasiima kortelę su žodžiais ir kitam žaidėjui bando jį per nustatytą laiką apibūdinti darant bet ką, tik nepasakant to žodžio. Alias žaidimų yra daug, ir kiekvienas jų yra skirtingas, kad būtų galima prisitaikyti prie žaidėjų tipų. Pavyzdžiui, „Mažųjų Alias“ sudarytas iš paprastų žodžių ir rekomenduojamas vaikams nuo 5 metų.

Pandemic

⦁ Žaidėjų skaičius: 2-4
⦁ Minimalus amžius: 8 metai

Puikus, unikalus ir gana sudėtingas žaidimas visai šeimai – Pandemic. Žaidimo tikslas: sustabdyti viruso plitimą visame pasaulyje. Visi žaidėjai turi dirbti komandoje ir pasiskirstyti vaidmenis – daktaras, mokslininkas, karys ir t.t. Pandemic yra puikus būdas ne tik gerai praleisti laiką, bet ir mokytis dirbti komandoje, kartu spręsti problemas.

Catan

⦁ Žaidėjų skaičius: 3-4
⦁ Minimalus amžius: 10 metų

Strateginis stalo žaidimas visai šeimai, kuris įtraukia senovės atmosfera, o siekiant laimėti reikės pirkti, parduoti, plėstis bei statyti kelius ir pastatus, kuriems reikės tokių žaliavų, kaip geležies rūda, vilna, mediena. Labai puikus, nesudėtingas ir įtraukiantis stalo žaidimas.

1a.lt stalo zaidimai 1
Nuotr. 1a.lt

Stalo žaidimai – geriau nei bet kokie žaislai vaikams

Šiais laikais bendravimas šeimoje, darbe, mokykloje yra nuslopintas galimybės bendrauti virtualioje erdvėje, todėl labai svarbu tinkamai bendrauti su savo šeimos nariais. Kai kurie žaislai vaikams yra tikrai naudingi, kaip antai lego konstruktoriai ar netgi paprastos mašinėlės, kurios skatina vaizduotės lavinimą. Tačiau tėvelių lego konstruktoriai gali nebedominti, todėl tam reikia kompromiso.

Stalo žaidimai gerų atsiminimų į atmintį yra atgabenę ne tik tėveliams, bet ir seneliams. Jie skatina mus bendrauti akis į akį ir primena vaikams, kaip svarbu yra kalbėtis ir žaisti tikrus žaidimus.

Kviečiame apsilankyti mūsų internetinėje parduotuvėje 1a.lt – visi geriausi stalo žaidimai vienoje vietoje!

 

REKLAMA

Į viršų