Kelionės praturtina žmones, leidžia jiems susipažinti su kitomis šalimis, jų kultūra, papročiais, labiau įsigilinti į save, pažinti save ekstremaliose situacijose ar net perlipti tam tikras baimes ir sulaužyti išankstinius nusistatymus. Būtent todėl vis daugiau žmonių laisvu laiku stengiasi kuo daugiau patirti ir leidžiasi į išvykas tiek į tolimus, egzotiškus kraštus, tiek į artimesnes šalis.

Tačiau reikėtų nepamiršti, kad lėktuvai ar autobusai – tikrai ne vienintelis būdas keliauti. Tai galima daryti ir traukiniais, leidžiantis į žygį ar plaukiant keltu. Pastaroji priemonė tampa vis populiaresnė ir užkariauja vis daugiau keliautojų širdžių. Galimybė plaukiant grožėtis nuostabiais kraštovaizdžiais ir vienos išvykos metu aplankyti net keletą miestų per ganėtinai trumpą laiką sužavi net ir tuos, kurie anksčiau į keliones vandeniu žiūrėjo skeptiškai. Be to, keltų bilietai neretai yra pigesni už lėktuvų ar autobusų, o juose įrengtos kajutės komfortabilesnės ir suteikia daugiau erdvės nei kitose transporto priemonėse. Tad jei pasiryžote išbandyti keliones vandeniu, belieka išsiaiškinti, kaip įsigyti keltų bilietus ir kurias šalis rekomenduojame aplankyti.

Keltų bilietai

Keltų bilietai pasižymi išties patraukliomis kainomis. Pavyzdžiui, į Vokietiją galite nukeliauti vos už 49 Eur, į Švediją – už 32 Eur ir pan. Patogiausias ir greičiausias būdas įsigyti bilietus – internetu. Šią paslaugą siūlo įvairios kelionių agentūros ir organizatoriai, todėl svarbu rasti patikimiausią bendrovę, užtikrinsiančią puikų aptarnavimą ir geriausias kainas. Dažnai keltų bilietai yra siūlomi kaip papildoma paslauga, kelionių organizatoriai yra tarpininkai, kurie juos perparduoda ir neskiria šiai sistemai didelio dėmesio. Būtent todėl siūlome rinktis bendrovę, kurios viena pagrindinių teikiamų paslaugų ir būtų kelionės keltu.

Kur keliauti?

Keltai – visame pasaulyje paplitęs būdas keliauti, tačiau norint plaukti iš Klaipėdos ar Rygos uostų, pradžiai patariame apsiriboti netolimomis išvykomis po aplink esančias šalis.

Lietuvių pamėgta kryptis – Vokietija. Ši šalis tikrai turi ką parodyti ir turistus žavi savo įvairiapusiškumu. Veiklos čia ras ir šeimos, kurioms itin svarbios pramogos vaikams, ir poros, norinčios jaukaus savaitgalio architektūra stebinančiuose miestuose, ir į bernvakarį ar mergvakarį besileidžiančios draugų kompanijos, ieškančios audringo naktinio gyvenimo bei kuo pasigrožėti dieną. Kaip jau minėjome, keltų bilietai į Vokietiją parduodami internetu, juos taip pat galite įsigyti centriniame Klaipėdos terminale. Kelionė trunka apie 19 valandų, tačiau jos metu laiką galite leisti patogiose kajutėse, eiti pavakarieniauti ir mėgautis kitomis pramogomis, tad kelionė tikrai neprailgs.

Jei norite itin įsimintino savaitgalio, puikia dovana sau gali tapti ir keltų bilietai po Skandinavijos šalis. Tai keltai į Švediją, Stokholmą arba ištisa kelionė po tris nuostabius miestus – Taliną, Stokholmą ir Helsinkį. Pažintis su Stokholmu nustebins senove alsuojančiomis senamiesčio gatvelėmis, karališkais rūmais ir įspūdingu laivų muziejumi – Vaza. Talino senamiestis įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą, todėl čia tikrai pajusite senąją jo dvasią ir galėsite grožėtis istoriją menančiomis, išsiraizgiusiomis gatvelėmis. Na, o Helsinkis garsėja uostais, seniausiu turgumi, unikaliais architektūriniais paminklais ir daugeliu kitų žymių vietų.

Į viršų