Riedučiai yra ne tokie populiarūs kaip dviračiai ar riedlentės, bet tai puikus būdas aktyviai leisti laisvalaikį. Važiavimas riedučiais ne tik gerina savijautą, bet taip pat lavina reakciją ir pusiausvyrą. Tikriausiai tik pradėję dairytis pirmosios riedučių poros pastebėsite, kad skirtingų riedučių rūšių pasirinkimas yra gana didelis: riedučiai sportui, riedučiai pasivažinėjimams, riedučiai šokiams, triukams ir pan.

Riedučių tipo pasirinkimas labai priklauso nuo individualių pirkėjo norų. Vienus labiau domina visapusiški klasikinės išvaizdos itin stabilūs riedučiai su keturiais ratais, keliantys malonius vaikystės prisiminimus. Tuo tarpu kitiems labiau tinka itin modernūs ir agresyvūs riedučių variantai. b-a.eu internetinės parduotuvės, prekiaujančios riedučiais, atstovas M. Meliešius pateikia kelis patarimus, kuriais vadovaudamiesi išsirinksite labiausiai Jūsų poreikius atitinkančią riedučių porą.

Stabilumą užtikrina ratai ir guoliai

Riedučių ratai paprastai būna dviejų rūšių – kieti ir minkšti. Ratų kietumas paprastai matuojamas kietumo parametru, esančiu tarp 0 ir 100. Kuo reikšmė artimesnė 100, tuo ratas yra kietesnis. Kieti ratai yra ilgaamžiai, tačiau pagrindinis jų trūkumas yra gana prastas sukibimas su kelio, kuriuo važiuojama, danga. Be to, kieti ratai labai prastai sugeria smūgius ir vibracijas. Minkšti ratai priešingai, pasižymi geru sukibimu ir gerai sugeria smūgius, tačiau nusidėvi greičiau. Nuo kokybiškų ratų taip pat priklauso, ar stabiliai jausitės su riedučiais. Prieš įsigyjant riedučius reikėtų nuspręsti, kokių savybių tikitės.

Kiekvieno rato centre yra guolis, kuris užtikrina, kad ratas suktųsi sklandžiai. Todėl riedučius reikia tinkamai prižiūrėti. Rekomenduojama vengti balų, vandens, lietingo oro. Taip pat patariama vengti smėlio ir purvo. Siekiant užtikrinti ilgaamžiškumą, nuo guolių reguliariai reikėtų nuvalyti purvą. Taip užtikrinsite, kad ratai stabiliai ir sklandžiai suktųsi.

Tinkamas riedučių dydis – privaloma

Norėdami gerai ir kokybiškai važinėtis riedučiais turite pasirinkti tinkamą jų dydį. Nuo to priklauso, ar važiavimas riedučiais bus komfortabilus. Jeigu turite galimybę, susipažinkite su gamintojo pateikiama informacija apie riedučių dydžius, taip pat perskaitykite visas rekomendacijas. Renkantis riedučius reikėtų laikytis labai paprastos taisyklės – pirkti vienu dydžiu didesnius riedučius nei nešiojate batus.

Labai svarbu, kad riedučiai gerai priglustų prie pėdos. Jeigu jaučiate kad riedučiai yra per ankšti arba per laisvi, vadinasi pasirinkote netinkamą dydį. Todėl, remdamiesi gamintojo rekomendacijomis išsirinkite geriausiai tinkantį dydį. Jeigu turite galimybę, riedučius išbandykite. Apsiavus tinkamo dydžio riedučius pirštai neturi liestis su riedučiu. Jeigu jaučiate, kad pirštai remiasi į priekį, vadinasi riedučiai yra per maži.

Kietas ir minkštas batas

Riedučiai iš esmės yra batai, turintys ratukus. Paprastai galima rinktis vieną iš dviejų variantų: kietų ir minkštų batų. Kietas batas labai puikiai tinka sportui ir ilgiems pasivažinėjimams, kadangi tvirtai laiko koją, neleidžia jai pakrypti, suteikia stabilumo. Tuo tarpu minkštas batas riedučius padaro manevringesnius, todėl tokie riedučiai labiau tinka šokias ar vakarėliui. Dar vienas minkšto bato privalumas – nedidelis svoris. Taip pat tokiuose batuose koja kvėpuoja, todėl važinėti riedučiais daug maloniau.

Čiuožkite saugiai

Pirkdami riedučius nepamirškite apie saugumą. Minimalus rinkinys, apsaugosiantis jus kritimo metu, yra šalmas ir riešų apsaugos, kadangi griūnant į žemę tenka atsiremti rankomis. Jeigu norite turėti pilną apsaugų komplektą, tuomet dar reikėtų įsigyti alkūnių ir kelių apsaugas. Tinkamai pasirinkus apsaugos priemones įgyjama daugiau pasitikėjimo savimi, kadangi galima drąsiau jaustis ant šaligatvio ir nebijoti nukristi. Todėl mokymosi procesas greitėja, įgūdis įsisavinamas greičiau.

Riedučiai internetu

Internetinėje parduotuvėje b-a.eu galite rasti tinkamiausius riedučius sau ir savo vaikui. Pirkėjams siūloma daugiau nei 700 skirtingų pozicijų. Riedučių kainos prasideda nuo 20 Eur ir gali siekti 240 Eur, priklausomai nuo to, kokių riedučių ieškote. Viena iš populiariausių ir labiausiai ieškomų prekių yra riedučiai METEOR Area Black. Pagrindiniai privalumai perkant riedučius internetu – patraukli kaina ir pristatymas tiesiai į namus. Rinkdamiesi prekę internetu galite nesudėtingai palyginti skirtingus riedučius tarpusavyje pagal jų charakteristikas ir skirti pakankamai laiko jų analizei. Jeigu abejojate dėl savo pasirinkimo, profesionalūs parduotuvės konsultantai pasiruošę Jums padėti, todėl visuomet išsirinksite tinkamiausią prekę.

Į viršų