Kovo 6 d. Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Bibliografijos-informacijos skyriuje  pristatytas Senjorų rankdarbių klubo darbas „Pašto ženklai“. Darbas  skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui ir Kovo 11-osios progai. Senjorų rankdarbių klubas egzistuoja jau beveik 6 metus, o per tą laiką padaryta daug darbų, tačiau sukurti pašto ženklai iš tiesų išskirtiniai.

Su tradicijomis, bet netradiciškai
Senjorų sukurtų pašto ženklų dydis – 84x59, o jiems įforminti buvo pasirinktas ir lietuviškas etnokultūrinis elementas – pintos juostos. Ant pašto ženklų maketų  galima išvysti ne tik senjorų pintų juostų, kurios sudarė pirminę ženkliukų atramą, bet ir Lietuvos bei viso pasaulio žemėlapį.

Kaip teigė Senjorų rankdarbių klubo narė, mokslų daktarė, menininkė ir šios idėjos autorė Irena Burneckienė, nesinori senjorų darbų pamiršti stalčiuje. Tokiu, net 3 savaites trukusiu, darbu buvo siekta apjungti tradicijas su naujovėmis bei suteikti senjorų darbui prasmės, savotiško ilgaamžiškumo ir įsiminimo. I. Burneckienė bei kiti senjorų klubo nariai džiaugiasi tokiu darbo rezultatu ir viliasi, kad vieną dieną savo sukurtus netradicinius pašto ženklus galės parodyti ir platesnei auditorijai.

Tiesiai pas prezidentę ar į Lietuvos paštą
„Prisitaikėme ir padarėme maketą, o su šiuolaikinėmis technologijomis maketą galima sumažinti ir paversti į ženkliuką“, – tolimesniais planais dalijosi I. Burneckienė. Paklausta apie tai, kam planuotų siųsti ar dovanoti šiuos ženkliukus, menininkė atsakė, kad senjorės siūlo pašto ženkliukus dovanoti pačiai Prezidentei arba nusiųsti juos į Susisiekimo ministeriją, Seimą ar Lietuvos paštą.

Idėjos autorė labai džiaugėsi, kad senjorų rankdarbių klubo narės neprieštaravo tokiai jos idėjai, o noriai ją priėmė, bei dirbo žymiai daugiau, nei darant kitus darbus. O svarbiausia ir tai, kad visos senjorės buvo patenkintos galutiniu rezultatu, kuris gavosi toks, kokio ir buvo tikėtasi.

Į viršų