Šiandien teisingumo ministrė Milda Vainiutė informavo Ministrą pirmininką Saulių Skvernelį, jog priėmė sprendimą trauktis iš užimamų pareigų.

„Suprantu ir gerbiu ministrės sprendimą susiklosčiusioje situacijoje. Esu dėkingas jai už darbą ir pradėtas esmines reformas, kurių ilgus metus iki tol niekas neragino ir nemėgino įgyvendinti, nors tikrai puikiai žinojo apie įsisenėjusias problemas „Registrų centre“, įkalinimo įstaigų sistemoje bei kitur“, – sako premjeras.

Ministro pirmininko žodžiais, naujai Teisingumo ministerijos vadovybei bus keliami dar didesni reikalavimai bei užduotys. „Kova su korupcija, protekcionizmu, nepotizmu ir kitomis negerovėmis, kurios itin gajos teisingumo srityje, buvo ir liks šios Vyriausybės prioritetas. Joks ministrų pasikeitimas to nesustabdys, priešingai – tik suteiks naują stiprų impulsą“, – sako S. Skvernelis.

Pasitraukianti iš pareigų teisingumo ministrė Milda Vainiutė teigia, kad darbą ministerijoje labai apsunkino tai, jog negalėjo pati formuoti asmeninio pasitikėjimo komandos, socialdemokratų skilimas ir tai, kad, atėjusi paskutinė į Vyriausybę, neformavo jos programos. Tačiau, pabrėžė M. Vainiutė, jos užimamam postui reikia stipresnio žmogaus.
Komentuodama savo pasitraukimą, teisingumo ministrė padėkojo už galimybę daugiau nei metus dirbti ministerijoje. Ji taip pat padėkojo ir ją pastaruoju metu kritikavusiai Prezidentei už pareikštą pasitikėjimą priimant į ministrės pareigas.

Pasitraukianti ministrė pabrėžė, kad ne tik politinės priežastys lėmė jos sprendimą. M. Vainiutė akcentavo, kad jos darbą labai apsunkino tai, kad teko dirbti komandoje, kurios ji pati rinktis negalėjo.

Kalbėdama apie ateitį, M. Vainiutė tikino, kad tikriausiai tęs akademinį darbą.

Vasario 28 d. Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas ir Teisingumo ministerijos Centralizuoto vidaus audito skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Kazėnienė išsakė kritikos teisingumo viceministrui R. Bakšiui dėl, pasak jų, vilkinimo ir trikdymo atliekant auditą Kalėjimo departamente.

R. Bakšys, kategoriškai atmetęs jam metamus kaltinimus ir pareiškęs, kad negalintis toliau dirbti, pirmadienį pasitraukė iš pareigų.

Į viršų