Šiaulių miesto savivaldybėje pasirašyta sutartis tarp Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Antano Bartulio ir Šiaulių tardymo izoliatoriaus direktoriaus Sauliaus Rajunčiaus. Šia bendradarbiavimo sutartimi buvo oficialiai nutarta, kad kalintieji Šiaulių tardymo izoliatoriuje galės prisidėti prie Šiaulių miesto aplinkos gerinimo. Pirmiausia bus tobulinama miesto Rėkyvos seniūnijos aplinka, o po to žadama pagerinti ir kitų Šiaulių seniūnijų aplinkas.

„Šiaulių miestas neatstumia kalinčiųjų“
Šiaulių miesto Rėkyvos seniūnijos seniūnė Eglė Šimkevičienė priminė, jog praėjusių metų lapkričio mėnesį dvi dienas Šiaulių tardymo izoliatoriaus ūkio aptarnavimo būrys padėjo sutvarkyti parką, esantį Rėkyvos seniūnijoje.

„Tai buvo pirmasis, neoficialus bendradarbiavimas, todėl nusprendėme jį įteisinti. Turime paruošę medžių suoliukų gamybai. Pasitarę su Šiaulių tardymo izoliatoriaus direktoriumi, nusprendėme, kad tuos suoliukus galėtų pagaminti būtent kalintieji. Tai apibrėžėme ir bendradarbiavimo sutartyje. Taip pat norime, kad ne tik Šiaulių miestas būtų švarus, bet ir norime padėti kalintiesiems, jog jie galėtų socialiai integruotis į visuomenę. Kiti turi matyti, kad ir jie nėra tokie blogi. Kalintieji turi meninių gebėjimų, sieksime įgyvendinti  bendrus projektus“, – pasakojo Šiaulių miesto Rėkyvos seniūnijos seniūnė E. Šimkevičienė.

Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius A. Bartulis teigė, kad šis projektas parodo, jog neatstumiame savo šiauliečių, juk visi klystame.

„Šis gražus pavyzdys rodo, kad Šiauliuose tikrai yra tvarkytinų erdvių. Tokia iniciatyva tikrai nesustos tik ties viena seniūnija, bet persikels ir į kitas. Šis žingsnis parodys, jog Šiaulių miestas neatstumia nuteistųjų, o sudaro sąlygas išeiti į visuomenę“, – teigė Šiaulių savivaldybės administracijos direktorius A. Bartulis.

„Tokios iniciatyvos padės lengviau integruotis į visuomenę“
Šiaulių tardymo izoliatoriaus direktorius S. Rajunčius teigė, kad yra 33 kalintieji izoliatoriuje.

„Jie gali atlikti ne tik pagalbinius, bet ir gerus darbus. Viena patarlė teigia, kad išgelbėjai vieną žmogų, išgelbėjai visą pasaulį. Mes išgelbėsime ne vieną pasaulį su tokia bendradarbiavimo sutartimi, kurią įteisiname. Taip jie galės išpirkti savo kaltę“, – pasakojo Šiaulių tardymo izoliatoriaus direktorius S. Rajunčius.

Šiaulių tardymo izoliatoriaus Socialinės reabilitacijos skyriaus specialistė Ligita Dilinskienė sakė, kad Šiaulių tardymo izoliatoriaus ūkio aptarnavimo būrio nuteistieji seniai bando įsilieti į visuomenę, gražinti Šiaulių miesto teritoriją, gaminti suoliukus. Bendradarbiavimas su Rėkyvos seniūnija atskleis dar didesnius nuteistųjų sugebėjimus, jų norą bendradarbiauti, jų siekius, galimybes. Tokios iniciatyvos padės jiems lengviau integruotis į visuomenę“, – pasakojo Šiaulių tardymo izoliatoriaus Socialinės reabilitacijos skyriaus specialistė L. Dilinskienė.

Į viršų