Šiaulietis Karolis su nekantrumu laukia paskutiniojo žiemos mėnesio. Vasarį jis keliaus į Tailandą. Taip toli nuo namų 23-ųjų jaunuolis dar nėra buvęs.

Karolis prisipažįsta, jog ši kelionė jam nukrito tarsi iš giedro dangaus. Pinigų vaikinas gavo žaisdamas lošimų automatais.

„Išties ši kelionė, man yra kaip papildoma kalėdinė dovana. Nesu itin azartiškas, bet kartais mėgstu pažaisti kazino internete. Žaisdamas vienu lošimų automatu iš 2 eurų laimėjau beveik tūkstantį. Man, kaip tokio amžiaus žmogui tai labai didelė suma. Man patinka keliauti, be to pinigai buvo neuždirbti, todėl nusprendžiau, kad reikia juos panaudoti spontaniškai. Taip ir nusprendžiau, kad keliausiu į Tailandą“, - pasakojo Karolis.

Pasak Saulės mieste gyvenančio ir studijuojančio vaikino, apie tūkstantį eurų ir atsieis jo atostogos. Sakote daug? Reikia nepamiršti, kad Karolis atostogaus net dvi savaites.

„Daug kas, kai išgirsta kiek ketinu išleisti atostogoms, sako, kad suma labai didelė. Aš manau priešingai, juk atostogos atostogoms nėra lygios. Važiuoju į tikrai tolimą šalį, ten vien nusigauti nėra taip lengva. Turiu draugų kurie nuskrenda į Berlyną ir per dvi dienas išleidžia daugiau. O aš atostogausiu beveik pusę mėnesio, viską planuoju kruopščiai ir manau, kad kaip tik man pavyks apsisukti gana pigiai“, - sakė Karolis.

Nuo mažens mėgo keliauti

Karolis nuo mažų dienų mėgo keliauti. Pradžioje tekdavo apsiriboti kelionėmis po Lietuvą kartu su tėvais, vėliau, jau baigęs vidurinę mokyklą, jis apkeliavo daugiau nei 10 valstybių.

„Taupydavau pinigus, kad galėčiau kur nors nuskristi. Keletą kartų per metus išvažiuodavau į užsienį. Štai praėjusiais metais lankiausi Prahoje, Romoje ir Barselonoje. Kelionės man tikrai visuomet patiko ir ateityje norėčiau tą daryti dar dažniau“, - mintimis dalinosi Karolis.

Nebuvo iškeliavęs už Europos

Laukianti kelionė į Tailandą Karoliui bus ypatinga ir todėl, kad vaikinas pirmą kartą paliks Senąjį žemyną. Europoje jis daug kur skrido su pigių skrydžių bendrovėmis. O pasiūlymai į tolimas užsienio šalis studentui buvo paprasčiausiai per brangūs.

„Tai bus ne tik mano tolimiausia kelionė, bet kartu ir pirmą kartą paliksiu Europą. Tiesiog realybė tokia, kad keliauti toliau yra gana brangu. Aš anksčiau kelionėms skirdavau šimtą ar du šimtus eurų“, - sakė Karolis.

Keliaus vienas

Karolis yra iš tų žmonių kuris keliauja vienas. Vienas jis ryžtasi važiuoti ir į Tailandą. Pasak vyro, jis jaučiasi pakankamai komunikabiliu ir bičiulių susiranda tiesiog vietoje.

„Aš iš tų žmonių, kuris visuomet nori diktuoti taisykles, todėl man geriau važiuoti vienam. Sykį kai su draugu buvome Paryžiuje, jis vis norėjo eiti namo, o aš dar vaikščioti ir vaikščioti. Didelio konflikto neturėjome, bet tokių situacijų nemėgstu, todėl man geriau vienumoje“, - sakė Karolis.

„Girdėjau, kad Tailandas labai svetinga šalis, tad manau, kad ten tikrai neprapulsiu. Tėvai klausia ar nėra baisu visiškai vienam, tai kažkaip tokios baimės nejaučiu, esu tikras, kad kelionė bus puiki“, - sakė vaikinas.

 

 

Į viršų