Atostogos – kiekvienam iš mūsų būtinas laisvo laiko periodas, kuris leidžia pailsėti nuo darbų, rūpesčių ir padeda atsipalaiduoti. Vienas populiariausių sprendimų, kurį renkasi atostogautojai – išvykos į užsienio šalis. Laisvu nuo darbo ar mokslų metu kiekvienais metais vis daugiau žmonių renkasi keliones, kuriose pasisemiama įspūdžių, o nuotraukose fiksuojami įspūdingiausi vaizdai bei akimirkos. Tačiau neturint reikiamo santaupų kiekio svajonių kelionei, nusiminti neverta, nes vartojimo paskolos dėka galima apmokėti ne tik kelialapį į pasirinktą šalį, bet ir turėti pajamų kasdienėms išlaidoms svetur kaip pramogos, maistas ar suvenyrai sau bei artimiesiems. Paskolų banko specialistai primena, jog vartojimo paskolą gali gauti asmenys, ne jaunesni nei 19 metų, turintys gerą asmeninę kredito istoriją be pradelstų mokėjimų, kurių mėnesio pajamos atskaičius mokesčius yra ne mažesnės nei 230 eurų. Paraiškas vartojimo paskolai gauti galima pildyti internetu, o dėl tolimesnio sprendimo, finansavimo etapo banko specialistai su asmeniu susisiekia individualiai. Taigi, jei seniai svajojote Naujųjų metų proga aplankyti dar nematytą užsienio šalį, mėgstate šilumą, arba priešingai, dairotės kur smagiai paslidinėti, šiame straipsnyje pateiksime rekomendacijas, kur keliauti sausio – vasario mėnesiais yra palankiausia tiek žiemos sporto šakų, tiek saulės mėgėjams.

Dauguma šilumos mėgėjų žiemos laikotarpiu keliauja į Egiptą, nes čia šaltojo metų laiko tiesiog nebūna. Sausio mėnesį Egipte plieskia saulė, galimos įvairios nardymo bei kitos vandens pramogos, todėl siekiantiems į gimtinę grįžti pasipuošus auksiniu įdegiu, ši Afrikos valstybė tampa puikiu pasirinkimu. Jeigu norima atostogauti ne tokioje turistų knibždančioje šalyje, sausio mėnesį pavasariška šiluma lepina tokios Kanarų salos kaip Tenerifė, Fuerteventura, Gran Kanarija ar Lanzarotė. Daugiausiai miesto svečių salose apsilanko vasaros periodu, tačiau dera paminėti, kad žiemos laikotarpiu kelionės į Kanarų salas yra pigesnės. Todėl dar prieš renkantis vartojimo paskolos sumą, rekomenduojama atidžiai pasidomėti ir paskaičiuoti, kiek išlaidų jums pareikalaus skrydžių bilietai, apgyvendinimo paslaugos, kasdieniam pragyvenimui skirtos reikmės ir pan. Kadangi vartojimo paskola galima finansuoti ne tik kelionių išlaidas, bet ir įvairias sveikatinimo, medicinos paslaugas, įsigyti didesnius pirkinius kaip butinė technika ar suremontuoti automobilį, paraiškos teikėjams specialistai rekomenduoja gerai apgalvoti, kam asmeniui ar šeimai bus reikalingas finansavimas ir kokios sumos jo reikės.

Sausis – ypač populiarus kelionių mėnuo visiems, mėgstantiems slidinėti snieglente ar slidėmis. Viena populiariausių krypčių, kurią renkasi šių žiemos sporto šakų mylėtojai – Italija. Šalyje įsikūrę slidinėjimo kurortai žavi vaizdų didybe, įspūdingais kalnais, puikiai įrengtomis trasomis, jaukiomis kavinukėmis ir komfortiškais nakvynės nameliais. Šiaurinėje Italijos dalyje sausio mėnesį laikosi apie 5 laipsnių šalčio temperatūra, todėl ši šalis sniego ir slidinėjimo mylėtojams tampa ypač populiariu pasirinkimu. Dar viena nuostabi kalnų mylėtojų kryptis – Prancūzija. Vienas didžiausių slidinėjimo centrų Europoje „Trys slėniai“ mėgėjus ir profesionalius sportininkus pritraukia dėl 600 km ilgio trasų, net 200 keltuvų sistemos, kurie yra ypač modernūs ir patogūs. Į šį slėnį organizuojamos kelionės tiek autobusais, tiek lėktuvais, todėl turimą finansavimo sumą galima lengvai pritaikyti norimos trukmės ir keliavimo būdo išvykai. Taip pat kiekvenais metais vis daugiau slidinėjimo entuziastų keliauja į Gruziją, Kaukazo kalnus. Didžiausias slidinėjimo kurortas šalyje yra Gudauri, kuriame keltuvai kelia net į 3279 metrų aukštį. Kurortas vis dar plečiasi ir lankytojams siūlo ypač tvarkingus viešbučius, ilgas trasas bei turistų ypač mėgiamus laisvus nusileidimus apsnigtais laukais.

Į viršų