LPF SOS vaikų kaimų Lietuvoje draugijos Šiaulių šeimų stiprinimo programos dalyviai ir juos lydintys darbuotojai susiruošė aplankyti sostinę. Kelionė Vilniuje prasidėjo nuo nepaprastai stebinančio ir paslaptingo Iliuzijų muziejaus. Ekskursijos dalyviai turėjo galimybę paklaidžioti po iliuzijų pasaulį, apsilankyti apverstame kambaryje. Patirti nepaprastus įspūdžius vaikai galėjo nemokamai.

Kupini įspūdžių netrukus ekskursantai patraukė į Lietuvos Banko Pinigų muziejų, kuriame susipažino su lietuviškomis valiutomis nuo gintaro iki lito, bet ir kitų šalių valiutomis. Vaikai turėjo galimybę žaisti žaidimus, mokytis atskirti tikrus pinigus nuo padirbtų, savo akimis galėjo išvysti, kaip atrodo trys milijonai litų ar milijono centų piramidė. Valstybės pažinimo centre vyko edukacinė programa, ji vyko įkvepiančioje aplinkoje, kurioje kiekviena ekspozicijos dalis kviečia mąstyti ir veikti. Visiems ekskursijos dalyviams buvo išdalyti planšetiniai kompiuteriai, kuriais susiskirstę komandomis atlikinėjo užduotis: susipažino su Lietuvos prezidentų pomėgiais, valstybės apdovanojimais, smalsavo, kokias dovanas mūsų šalies Prezidentei dovanoja kitų valstybių vadovai ir begale kitų įdomybių. Vaikai turėjo galimybę žaismingai pažvelgti į socialinius ir politinius reiškinius ir jų įtaką mūsų visų gyvenime, taip pat rasti atsakymus apie pilietiškumo prasmę ir reikšmę.

Aplankius muziejus ir pasisėmus daugybę įspūdžių svečiuotasi SOS vaikų kaime, kuriame vyko kartu šventė vaikams. Reginyje taip pat netrūko įspūdžių, užsiėmimų ir linksmybių: nuo muilo burbulų, futbolo bei krepšinio turnyrų, iki robotikos užsiėmimų, žaidimų ir vaišių. Šventę vainikavo įspūdingi fejerverkai ir tortas.

Į viršų