Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriumi tradiciškai džiugino miestietes: Tarptautinės moters dienos proga nuo 7.30 iki 9 val. ir nuo 17 iki 18.30 val. miesto autobusų keleivėms moksleiviai dalijo dovanų kuponus, kurie suteikia galimybę išmokti serviravimo ir kokteilių gamybos paslapčių.

Akcija vyko Centro ir  Autobusų stoties stočių atkarpoje. Kaip sako Prekybos ir verslo skyriaus vedėja dr. Renata Veršinskienė, šešiolika skyriaus vaikinų savanorių panoro dalyvauti akcijoje. Suplanuota moteris pasveikinti Kovo 8-osios proga ir nudžiuginti tada, kai viešuoju miesto transportu keliaus didžiausias žmonių srautas.

„Norėjome, kad kuo daugiau moterų būtų pasveikinta ir kuo daugiau jų džiaugtųsi dovana. Planuota išdalyti 300 kuponų. Galiu pastebėti, jog per paskutiniuosius dvejus metus išties išaugo moterų aktyvumas. Tik išdalijus kuponus rytą, netrukus suskaičiavome 21 užsiregistravusiąją į kursus, o registracija vyksta iki  pat kovo 17 d. Labai smagu ir tai, kad  moterys skambino ir teiravosi, ar galėtų atsivesti kartu ir dukrą, draugę. Mes tam neprieštaraujame“, – sako R. Veršinskienė.

Pasak jos, vaikinai po pirmojo etapo iš karto pasidalijo ir smagiais įspūdžiais, štai labai įdomu, kad būtent vyresnės moterys į sveikinimus ir dovaną – keturių akademinių valandų trukmės kursus „Stalo serviravimas ir kokteilių gamyba“ reagavo kur kas šilčiau, o jaunesnės – kiek santūriau. Taip pat pasitaikė ir tų laimingųjų, kurioms panašus kuponas tuo pačiu būdu ir pernai pakliuvo į rankas, todėl jos neslėpė džiugesio.

Žinoma, vaikinai neišvengė ir autobuso keleivių kontrolės, tad kuponais netrukus džiaugėsi ir kontrolierės.

Trečius metus vykdoma akcija jau tapo Prekybos ir verslo skyriaus tradiciniu renginiu. O akcijos dovanos – išties vertingos.

„Kursuose bus galima pasimokyti ne tik etiškos serviruotės, kurios tematika nukreipta į artėjančių Velykų šventę. Mokysime kaip paprastai ir greitai pasigaminti sveikus kokteilius. Kokteilių  keturios pozicijos, kurie gaminami skirtingais metų laikais. Bus galima išmokti pagaminti pavasarinį kokteilį, visai kitokios struktūros vasaros kokteilis, kuriame yra daug vaisių, žiemos kokteilis – šilumai, tad turėtų būti kaloringesnis, o rudeniui skirtas kokteilis – nuotaikai pakelti“, – sako R. Veršinskienė.

Į viršų