Šiemet pirmą kartą Šiaulių miesto savivaldybės surengto Jaunimo verslo idėjos konkurso laimėtojai savo verslą ir idėjas pristatė atidarytoje tradicinėje Šiaulių verslo ir pasiekimų parodoje Šiaulių arenoje. Visi penki konkurso nugalėtojai įsikūrė vienoje erdvėje. Informuoja Šiaulių verslo inkubatorius.

Jauniesiems verslininkams suteikta didžiulė parodų ekspozicijos erdvė, kur kiekvienas iš jų pristatė sėkmingai pradėtą įgyvendinti savo verslo idėją. Ne vienam iš konkurso nugalėtojų  laimėtos premijos ir gaunamos subsidijos yra ne tik finansinė, bet ir didžiulė moralinė parama – jeigu kompetentinga komisija įžiūrėjo jų verslo perspektyvą, ja dar labiau patiki ir pats.

Tautvydas Milaknis pristatė naujos kartos komunikacijos įrankį bendravimui su tinklalapio lankytojais – sukurtą online pagalbos programėlę LiveHelp. Stanislav Chačaturov, kompiuterizuotomis išmaniosiomis staklėmis akmenį apdirbančios įmonės steigėjas, pristatė įmonės produkciją ir atskleidė akmens galimybes, kuriant ir gaminant stalviršius, sienviršius, fontanus, skulptūras, židinių apdailą, interjero ir eksterjero detales. Jo įmonė gali atlikti beveik visus užsakymus, nes daug dėmesio skiriama nestandartiniams sprendimams.

Ekspozicijoje – ir originalūs NeoFolk stiliaus rūbai. „2004 m. žiemą nuvijau pirmąją savo juostą. Rezultatas maloniai nudžiugino, pamažu pradėjau kurti rankdarbius, dekoruotus pačios vytomis juostelėmis. Dabar mūsų jau visa komanda – kartu su vyru Dovydu, draugais Modestu ir Monika Pociais, pagalbininke dizainere Virginija Vilkas ir dar keturiomis darbščiomis moterimis kuriame ir atskleidžiame lietuviško kostiumo grožį, pritaikome jį moderniam šiandienos pasauliui“, – sako verslo idėjos autorė Justė Lipinskienė.

Vytauto Žąsino prognozė, kad per 2–3 metus stalinis 3D spausdintuvas bus įprastas daiktas kiekvienuose namuose. Vytauto nuomone, dabartiniai spausdintuvai yra dideli ir gremėzdiški, todėl jis išsikėlė sau tikslą sukurti vartotojui patogų ir nedidelį stalinį 3D spausdintuvą.

Gintautas Alseika, Raimondas Rupšys ir Mindaugas Rupšys – pirmojo oficialaus sporto klubo Šiaurės Lietuvoje steigėjai. Klubas kuriasi pėsčiųjų bulvare, o jo steigėjai tikisi suburti draugiškų, motyvuotų, nuolat tobulėjančių bei siekiančių geriausių rezultatų narių bendruomenę.

Į viršų