Pasisakymai su potekste, ironiški, komiški ir nelogiškai logiški klausimai bei diskusijos „ne iš esmės“ liejosi Savivaldybės tarybos posėdžių salėje. Čia liejosi ir gardus juokas.

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga žurnalistus į neeilinį „Neeilinės žurnalistų tarybos“ posėdį pakvietė miesto valdžia. Žurnalistai neatsisakė išbandyti jėgų ir sėdę į tarybos narių kėdes vienas po kito kamantinėjo pranešėjus.

Sprendimų projektus pristatė Savivaldybės ryškiausi: meras Artūras Visockas, administracijos direktorius Eduardas Bivainis. Posėdžiui labai profesionaliai pirmininkavo Viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Vitalis Lebedis, o jam asistavo šaunioji pavaduotoja Jūratė Rauduvienė. Negailestingajai opozicijai posėdžio metu atstovavo mero pavaduotojas Domas Griškevičius.

Nelabai aišku, kodėl vienam tarybos nariui – žurnalistui itin rūpėjo, ar kiekvienas klausimas yra suderintas su „pačiu sąžiningiausiu Seimo nariu“, E. Bivainiui staiga parūpo, ar tiesa, kad mero kabinete žaibuoja.

Kitas replikas tikriausiai žinote gerai: ar būtų galima šitą klausimą išimti iš darbotvarkės; priminkite, koks klausimas buvo; ar galima trumpą repliką...

O štai sprendimo projekto tęsti spaudos pirmadienio spaudos konferencijos svarstymą palydėjo mero klausimai apie menų inkubatorių su langais ir be stogo, ir „Busturo“ likimas… Smagu pasijuokti!

Neeiliniame posėdyje pranešėjai artėjančios šventės proga žurnalistams atsakė į absoliučiai visus  klausimus – žodeliais „taip“ arba „ne“, sykį – net ir dvigubu „ne“. Posėdyje svarstyti tokie klausimai, kaip A. Visockio kandidatūra 2016 m. Seimo rinkimuose, žurnalistinių „ančių“ naudojimo tvarkos aprašas, aktyviai diskutuota dėl tiesioginio skambučio miesto merui tvarkos.

Šiaulių meras puikiai tvarkosi Šiauliuose, kodėl jam nepabandžius sutvarkyti Lietuvos? Bet žurnalistų taryba nusprendė, kad meras liks Šiauliuose.

Po sėkmingo ir darbingo posėdžio Šiaulių žiniasklaidos atstovams įteiktos gardžios dovanos ir suvenyrai. Padėkota už darbą, bendradarbiavimą bei miesto įvaizdžio kūrimą.

„Dėkoju visiems, kurie teisingai kritikuoja, ir tiems, kurie neteisingai kritikuoja. Dėkoju, kad kuriame miestą taip, kaip mokame. Nuo jūsų priklauso, kokį įvaizdį miestas turės. Bendradarbiaukime ir siekime geriausių rezultatų, kad būtų smagu vienas kitą pamatyti ir po darbo“, – linkėdamas sėkmės žurnalistams sakė miesto meras.

05 06 2016 29

Praktiškomis ir saldžiomis dovanomis buvo apdovanoti posėdžiavusieji.
Ramunės DAMBRAUSKAITĖS nuotr.

Į viršų