PAŽINIMO LICĖJUS

Čia gera mokytis pažinti ir suprasti pasaulį…

„Dauguma mokytojų švaisto savo laiką klausdami klausimų, kurių tikslas – rasti tai, ko vaikas nežino. Tikrasis menas yra rasti, ką jis ŽINO ir ką dar galėtų SUŽINOTI.” (Albertas Einšteinas)

MISIJA

 

Pažinimo licėjus – tai mokykla, kuri derina LR Švietimo ir mokslo ministerijos patvirtintas bendrojo ugdymo (pradinio, pagrindinio, vidurinio) programas su inovatyviomis ugdymo metodikomis iš pažangiausių pasaulio šalių (Suomijos, Šveicarijos, Izraelio, D.Britanijos).

Siekiame, kad kiekvienas vaikas taptų visapusiška asmenybe – trokštančia pažinti ir gebančia kurti.

Stengiamės atskleisti ir stiprinti kiekvieno vaiko sugebėjimus  ir paversti juos išskirtiniais pasiekimais.

MISIJA

 

Pažinimo licėjus – tai mokykla, kuri derina LR Švietimo ir mokslo ministerijos patvirtintas bendrojo ugdymo (pradinio, pagrindinio, vidurinio) programas su inovatyviomis ugdymo metodikomis iš pažangiausių pasaulio šalių (Suomijos, Šveicarijos, Izraelio, D.Britanijos).

Siekiame, kad kiekvienas vaikas taptų visapusiška asmenybe – trokštančia pažinti ir gebančia kurti.

Stengiamės atskleisti ir stiprinti kiekvieno vaiko sugebėjimus  ir paversti juos išskirtiniais pasiekimais.

APLINKA 

„Gamta – vienintelė knyga, kurios kiekvienas puslapis prasmingas.” (J. V. Gėtė)

Nauja, moderni, šiuolaikiška mokykla nuostabios gamtos apsuptyje – tai aplinka, įkvepianti pamilti supantį pasaulį. Tai dovana vaikystei, kad vaikai patirtų mokymosi ir atradimų džiaugsmą!

Įsikūrėme Radviliškio rajone, 10 min. kelio automobiliu nuo Radviliškio, 30 min. – nuo Šiaulių, 10 min. – nuo Šeduvos.

P.S. esant poreikiui, bus organizuojama vaikų pavėžėjimo iš/į mokyklą mikroautobusu paslauga.

MOKYTOJAI

Pradinių klasių mokytoja

Milda Mineikytė

Dirbdama su vaikais jaučiuosi, tarsi būčiau kūrybiniu gidu, padėsiančiu eiti ir nepasiklysti mokslo bei pažinimo keliu. Tikiuosi išmokyti vaikus ne tik skaityti, rašyti, skaičiuoti, bet ir įkvėpti daryti gerus darbus, ugdyti pasitikėjimą savimi ir norą tobulėti. Juk mokytojas mokykloje – kaip sodininkas, kurio rankoms patikėti vertingi daigeliai. Svarbu tinkamai jais pasirūpinti – šildyti dėmesiu ir laistyti vertybėmis, kad iš jų išaugtų sveika, vaisinga darbais ir pasiekimais ateitis.

Pradinių klasių mokytoja

Inga Galinienė

Meilė ir pasitikėjimas – tai terpė, būtina vaikui nuo kūdikystės. Pažinimo licėjus – tai vieta, kur vaikai jaučiasi laisvai, gali reikšti mintis ir jausmus. Atrasti ir įtvirtinti stiprybes, suvokti ribotumus. Mokytojas padeda ne tik žiniomis, bet ir augina vaikuose savybes, būdingas brandžioms asmenybėms: dorumą, atsakingumą, savitvardą, valią.  Vertinu nuoširdų, atvirą bendravimą, nes jis padeda šią terpę palaikyti sveiką, nepaliestą nutylėtų nuoskaudų ar pykčio.

Pradinių klasių/muzikos mokytoja

Gabija Kopūstaitė

Kasdien mes ko nors naujo išmokstame, susipažįstame, atrandame. Mokytojas turi gebėti įkvėpti savo mokinius, tačiau ne mažiau svarbus ir mokinių indėlis mokytojui. „Daug išmokau iš savo mokytojų, dar daugiau iš savo draugų, bet daugiausia iš savo mokinių” – teigia Talmudo išmintis. Tikiu, jog kartu su mokiniais eisime bendru pažinimo keliu, kuriame nestigs nuotykių, atradimo džiaugsmo, juoko bei žinių.

Etikos ir gyvenimo įgūdžių mokytoja

Gabrielė Šereivienė

Pati geriausia gyvenimo dovana – būti mokytoja. Nuostabus jausmas apima pagalvojus, kad galiu ne tik ugdyti ir mokyti, bet ir augti pati. Pažinimo licėjuje padedame tobulėti vieni kitiems, džiaugiuosi būdama to dalimi. Mokykloje išmokstamos svarbiausios pamokos. Ir tai – ne tik žinios. Tikiu, kad pokalbis yra be galo svarbu. Pokalbis, kuris augina ir gydo. O mano tikslas – sukurti saugią erdvę atsiverti ir būti nuoširdiems.

Istorijos mokytoja

Renata Andrijauskė

Savo darbe vadovaujuosi mintimi: „Mokinys yra ne indas, kurį reikia užpildyti žiniomis, o deglas, kurį reikia uždegti”. (L. Artsimovičius) Mokytojo profesija man – tai savęs realizavimas. Ir pasirinktas būdas padėti kitiems. Padėti vaikams pažinti savo krašto ir pasaulio istoriją. Pasisemti vertingos istorinės išminties. Ir kurti pačią gražiausią – savo gyvenimo istoriją…

Fizinio ugdymo mokytojas

Erlandas Jocas

Įkvepiantis ir mylimas vaikų draugas. Dirbdamas mokykloje, būdamas profesionaliu treneriu surandu būdų kaip susidraugauti su kiekvienu vaiku. Esu linksmas, motyvuotas ir motyvuojantis! Pažinimo licėjuje pasitelkdamas žaidimus, komandinį darbą, vaikų begalinę energiją, svajones bei juoką, kviečiu juos tapti visapusiškai stipriomis ir drąsiomis asmenybėmis.

Anglų kalbos mokytoja

Reda Stankevičienė

Mokytojas ir mokinys – tai komanda, siekianti bendro tikslo kartu. Pasitikėjimas, gera nuotaika, pozityvumas ir, žinoma, darbas, padeda tą tikslą pasiekti greičiau. Visada drąsinu vaikus nebijoti klysti, nes klaidos skatina tobulėti, eiti savo tikslo link. Vis primenu, kad išmoktų džiaugtis savo ir draugų pasiekimais, nes geros emocijos – dalis mokymosi sėkmės. Didelis džiaugsmas matyti vaikų švytinčias akis ir šypsenas jų veiduose. Todėl būti mokytoja – tai ne tik mokyti, bet ir mokytis, tobulėti ir augti kartu su savo mokiniais. 

Anglų kalbos mokytoja

Rasa Švilpė

Būti mokytoju – prasminga. Tai daugiau, negu tik dirbti ir už tai gauti atlyginimą. Mokyti vaikus – tarsi save dovanoti kitiems, nors tai tikrai ne visuomet lengva. Rezultatus pamatai tik po ilgo laiko, be to, dirbi su asmenybėmis, kursiančiomis ateities pasaulį. Prisidedi prie jų mąstymo, pasaulėžiūros ugdymo. Todėl vaikui nereikia tobulo, neklystančio mokytojo. Jam reikia šilto žmogaus, padedančio susivokti, besimokančio kartu, nebijančio nežinoti ir galinčio kartu ieškoti bei rasti atsakymus.

Muzikos mokytoja

Ainė Bartašiūtė

Muzika mus lydi kiekvieną dieną, padedami jos išgyvename visas gražiausias ir liūdniausias emocijas. „Svarbiausias tikslas, kuriam gali tarnauti menas, yra padėti žmonėms geriau suprasti ir labiau mylėti gyvenimą.” – R. Kentas. Gražiausia pedagoginio darbo dalis – nuoširdumas, supratimas ir išklausymas, kuris padaro stebuklus, įtraukia visus į kūrybos procesą. Dirbant su mokiniais džiaugiuosi galėdama padėti jiems augti, tobulėti, pažinti muzikos grožį ir skambesį. 

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja

Renata Limantienė

Mokytojas yra tas, kuris moko ne tik iš knygų, bet ir iš širdies. Man patinka skatinti vaikų kūrybiškumą bei pasitikėjimą savimi. Rašydami vaikai geriau pažįsta save, o skaitydama jų kūrinius aš geriau pažįstu juos. Kalbėdamiesi apie tekstus mes kartu bandome pažinti gyvenimą. Vaikų įžvalgos sužavi išmintimi ir tikrumu, o sakinio mokinuko rašinyje kartais galėtų pavydėti net talentingi rašytojai.  Dėl to vienintelio sakinio verta būti Mokytoja.

Matematikos mokytoja

Neringa Klovienė

Matematika – tai kalba, kuria parašyta Visata. Todėl mokydamiesi ieškome matematikos taisyklių pritaikymo realioje aplinkoje: matuojame, skaičiuojame, dėliojame, žaidžiame, vertiname praktiškai. Mokomės pajusti skaičių magiją. Nes būti mokytoja – tai jausti. Jausti save ir šalia esantį,  tiesti tiltus tarp žinių, patirčių ir širdžių. Būti mokytoja – tai tikėti, jog kiekvienoje, net ir mažiausioje sėklelėje slypi jėga augti. Būti mokytoja – tai klausytis, ką tau šneka vaiko tyla. Būti mokytoja – tai nuolat kviesti į nepaprastą gyvenimo kelionę ir visuomet būti šalia.

Gamtos, biologijos ir chemijos mokytoja

Kristina Procenko

Myliu vaikus ir savo turimas mokslo žinias noriu perduoti jaunajai kartai. Kaip teigė A. Einšteinas, „Gamta mums parodo tik liūto uodegą. Tačiau nėra abejonių, kad kartu su ja egzistuoja ir liūtas, net jeigu jis visas žmogaus akiai negali pasirodyti dėl savo milžiniško dydžio.” Todėl aš, kaip gamtos mokslų mokytoja, padedu mokiniams žvelgiant į juos supančią aplinką matyti ne tik „liūto uodegą”, bet ir patį „liūtą”.

Matematikos/IT mokytojas

Antanas Židonis

Mokytojo darbas mane žavi tuo, kad gali stebėti ir gėrėtis, kaip mokinių akyse skleidžiasi pažinimo, atradimo ir suvokimo žiedai. Turi būti kantrus – savo triūso vaisius dažnai išvysti tik po kelerių, keliolikos ar net kelių dešimčių metų… Matematika patraukia tikslumu ir harmonija. Joje nėra nė lašelio veidmainystės. Čia galioja griežtos matematinės tiesos – sąvokos, taisyklės, formulės. Svarbu ne tik jas suprasti, bet ir įžvelgti praktinį tų tiesų pritaikymą: atrasti, atpažinti ir pasitelkti matematiką kasdienėje savo veikloje.

Vokiečių kalbos mokytoja

Dalia Kybartaitė

Žmogui itin svarbu pažinti ir puoselėti savo šalies istoriją, kalbą bei kultūrą. Užsienio kalbos mokėjimas padeda geriau suprasti ne tik kitataučių tradicijas, bet ir tinkamai suvokti jų požiūrį į gyvenimą. Knygų skaitymas, filmų žiūrėjimas ar net paprastas bendravimas užsienio kalba – visa tai daro žmogų dvasiškai turtingesnį. Kiekvienas sutiktas žmogus yra unikali asmenybė, todėl nuoširdi komunikacija – visuomet abipusiškai naudinga. Bandantis pažinti ne tik save, bet ir kitus, kasdien patiria begalinį gyvenimo džiaugsmą.

Šokio mokytoja

Kornelija Staševičė

Su Pažinimo licėjaus mokiniais dalinuosi smalsumu pažinti šokio žanrą bei laisvumu išreiškiant jausmus kūno kalba-šokiu. Pati randu prasmę ir savo mokiniams ją perteikiu  M. Baryšnikovo mintimi: „Aš nesistengiu šokti geriau už visus kitus. Stengiuosi šokti geriau nei aš pats.” Man be galo svarbu, kad vaikai šoktų ne tik kūnu, bet ir širdimi. Tik tada gimsta patys gražiausi kūriniai.

Dailės ir technologijų mokytoja

Eglė Zimnickaitė-Volbikienė

Kiek save prisimenu, menas visuomet buvo ir yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Niekada neabejojau, kokiu keliu eiti. Man labai artima H.D. Toro mintis: „Puiku sugebėti nutapyti kokį ypatingą paveikslą arba iškalti skulptūrą ir šitaip sukurti kelis gražius daiktus, tačiau (…) kur kas šlovingiau būti skulptoriumi ir tapytoju tos aplinkos, kurioje pats gyveni. Paveikti dienos kokybę – štai aukščiausias iš visų menų.”  Dalintis tuo, ką žinau ir kuo tikiu su augančiais, jaunais žmonėmis, jaučiu, yra mano misija. Galbūt ne kiekvienas nori ir drįsta save vadinti menininku, bet tikrai  kiekvienas turi teisę gėrėtis menu bei jį pažinti. Gebėti įsileisti grožį į save ir jį nuoširdžiai bei atsidavus pajausti yra didžiulė palaima.

Rusų ir anglų kalbų mokytoja

Rita Šnarskienė

Esu mokytoja, rašytoja, poetė, gidė, fantastikos skaitytoja, lėlių restauratorė ir cirko meno gerbėja. Gyvenime mane labiausiai žavi žmonės, kurie myli tai, ką daro – nesvarbu ar skintų braškes, ar konstruotų kosminius laivus – žmogus gyvas, kol jo akys šviečia, pagalvojus apie mėgstamą užsiėmimą.  S. J. Lecas yra pasakęs: „Ir iš svajonės galima išvirti uogienę – tereikia pridėti uogų ir cukraus”. Kiekvienai gražiai svajonei išsipildyti reikalingas tvirtas žinių pamatas, o padėti jį pasikloti yra mano, kaip mokytojos tikslas. Tikiu, kad ir mokiniai pajaus, kiek džiaugsmo gali teikti naujų dalykų atradimas ir dalinimasis patirtimi su kitais.

Specialioji pedagogė, logopedė

Giedrė Dainauskienė

Kalba – tobuliausia bendravimo priemonė, kurios dėka vaikas įgyja žinias apie jį supantį pasaulį, reiškia norus, jausmus ir mintis. Įvaldęs kalbą, vaikas įgyja ne tik bendravimo, bet ir pažinimo įrankį. Siekiu kiek įmanoma sušvelninti ir ištaisyti vaikų kalbos ir komunikacijos sutrikimus. Kad pasaulio ir gyvenimo pažinimas jiems būtų paprastas ir lengvas…

Lietuvių ir prancūzų kalbų mokytoja

Monika Pocienė

Esu ne tik lietuvių, bet ir prancūzų kalbos mokytoja. Moki žodį – žinai kelią, sako lietuvių liaudies patarlė. Štai todėl mokytis gimtosios ir užsienio kalbos yra labai svarbu kiekvienam. Tai mus praturtina, atveria naujas galimybes. Leidžia suprasti ir pajausti šalies kultūrą, jos tradicijas. Mokydamiesi užsienio kalbos, vaikai įsigilina ir į savo gimtąją kalbą, jos turtingumą. Dirbti su vaikais – didelis iššūkis ir atsakomybė, bet visada norėjau būti kartu su jais: kurti, žaisti, svajoti, mokyti…

Chemijos ir fizikos mokytojas

Audrius Volungevičius

Esu mokytojas, siekiantis išmokyti vaikus svarbių gamtamokslių dalykų: chemijos ir fizikos. Manau, atsidavimas mokymo procesui ir kantrybė mokant vaikus – tai pagrindinės mokytojo savybės, kurios praturtina vaikų žinių bagažą. O puikus santykis su mokiniais – kelias šviesios ateities link.

Geografijos mokytoja

Lina Peseckytė

Mokytojo darbas nėra tik tam tikro dalyko mokymas. Mokytojo darbas – būti draugu, patarėju, palydovu teisingo kelio link. Tik būdamas nuoširdus, tikras, rasi ryšį su mokiniais. Būnant mokytoja, man labai svarbus santykis su vaiku, bendruomene, aplinka, gamta. Kuo santykis gilesnis, tuo geresni rezultatai. „Turime tikėti tuo, ko mokome savo vaikus.“ (V. Wilsonas)

Biologijos mokytoja

Dalia Lavrenovienė

Biologija – mokslas apie gyvąją gamtą ir jos dėsnius, o tai suprasti lengviausia – pamačius gyvai! Todėl mano biologijos pamokose daug praktinių darbų, nuotraukų ir vaizdo įrašų. Gamtoje ieškosime žiedų – mokysimės jų sandaros, patys auginsime amebas, stebėsime drugelio metamorfozę. Integruosime pamokas su kitais dalykais: informatika – mokysimės rinkti ir apdoroti duomenis; matematika – braižyti grafikus; daile – patys piešime plakatus ir anglų kalba – ieškosime informacijos.

Labai norėčiau, kad vaikai būdami gamtos apsuptyje pamiltų gamtą, domėtųsi ir rūpintųsi ja, o biologijos egzaminą išlaikytų 100-tuku. 

UGDYMAS

KODĖL PAS MUS MOKYTIS SMAGU IR ĮDOMU?

 Mokykla pastatyta užmiestyje, prie miško, nes buvimas gamtoje svarbus vaikų vystymuisi bei mokymuisi. Turime lauko klasę, kurioje vyksta dalis užsiėmimų. Didelėje teritorijoje įrengta futbolo aikštė, teniso kortai, takeliai važinėti dviračiais, riedučiais, paspirtukais. Netoliese – kalnelis, nuo kurio žiemą vaikai čiuožinėja rogutėmis 🙂

 Pas mus nėra skambučio, vaikai nesinešioja vadovėlių, pratybų sąsiuvinių į namus ir neužduodami namų darbai! 🙂 Ugdymo procesas apima visą dieną ir yra vientisas, mokomieji dalykai susiję, jungiasi per temines ir praktines užduotis. Pagrindinis mokymosi laikas – nuo 8.30 val. iki 15.00 val., su laisvaisiais užsiėmimais ir papildomomis veiklomis – nuo 7.30 val. iki 17.00 val.

 Mokymasis yra tarsi žaidimas, kai eksperimentuojama, diskutuojama, išbandoma praktiškai. Taikomi interaktyvūs, šiuolaikiški mokymo metodai, skatinamas vaikų mąstymas, vaizduotė, kūrybiškumas, noras sužinoti daugiau.

 Ugdymo programos praturtintos įdomiais, vaikų intelektą lavinančiais ir naudingais dalykais, tokiais kaip mentalinė aritmetika, greitasis skaitymas, vizualizacija, robotika ir pan.

 Turime nepamokadienių, organizuojamos išvykos, pramogos ir šventės! O taip pat, įdomios ir prasmingos kasdien pasirenkamos veiklos: zumba, Legoteka, futbolas, tenisas, krepšinis, kvapų dirbtuvėlės, gyvūnų mylėtojų klubas, miško mokyklėlė ir dar daugiau!

KODĖL PAS MUS GERA?

*Jauki, saugi, vaikų poreikiams pritaikyta aplinka ir erdvė.

*Šilti, atidūs ir profesionalūs mokytojai – kurie ir mylimi, įkvepiantys mentoriai, ir bendražygiai, skatinantys pažinti pasaulį ir tapti pačiu geriausiu „aš“, kokiu tik įmanoma būti.

*Nedidelės, šviesios, iki 10 vaikų klasės ir individualus dėmesys kiekvienam vaikui, atsižvelgiant į galimybes ir poreikius.

*Bendravimu, draugiškumu, pasitikėjimu pagrįsta atmosfera tarp vaikų, mokytojų ir tėvų. Organizuojame bendrus susitikimus, šventes, pokalbius.

IR DAR…

 

*Per pertraukas laiką leidžiame ne koridoriuose, o gryname ore! Ypatingai daug dėmesio skiriame vaikų sveikatos stiprinimui.

*Mūsų valgyklėlėje iš natūralių kokybiškų produktų šviežiai gaminamas maistas – visada skanus, geriamasis vanduo iš specialaus gręžinio – ypač tyras, o uogų, vaisių ir žolelių arbatai ekologiškai užsiauginame patys smile

PRIĖMIMAS

2024/2025 mokslo metams priimsime mokinius:

*  Į pirmąją klasę, baigusius priešmokyklinio ugdymo programą;

*  Į laisvas vietas 2-12 klasėse.

Registracija jau vyksta!

STOJAMASIS MOKESTIS 150 EUR (vienkartinis, į kurį įskaičiuota vadovėliai, pratybos, naujausios ugdymo programos ir kitos reikalingos priemonės)
UGDYMO MOKESTIS 200 EUR/mėn (mokama 10 mėnesių per metus)

STOJAMASIS MOKESTIS: 150 EUR (vienkartinis, į kurį įskaičiuota vadovėliai, pratybos, naujausios ugdymo programos ir kitos reikalingos priemonės)

UGDYMO MOKESTIS: 200 EUR/mėn (mokama 10 mėnesių per metus)

Į UGDYMO MOKESTĮ ĮSKAIČIUOTA:

 

*visapusiškas visos dienos ugdymas nuo 7.30 iki 17 val.;

*ugdymas pagal pradinio, pagrindinio ar vidurinio ugdymo programą;

*prigimtinių intelekto galių tobulinimas;

*anglų kalbos integravimas mokantis ir po pamokų;

*dalyvavimas įvairiuose projektuose;

*sportiniai žaidimai kasdien;

*daugialypis meninis ugdymas;

*pamokų ruoša ir mentorių pagalba mokykloje;

*įvairūs būreliai ir užsiėmimai pagal pomėgius;

*renginiai ir išvykos.

P. S. Sutartims dėl dviejų ar daugiau vaikų iš vienos šeimos ugdymo teikiama 10 proc. nuolaida.

Visus, susidomėjusius mokykla ir galimybe joje mokytis, kviečiame registruotis.

Nurodykite vaiko vardą, pavardę ir klasę.

Dėmesio visiems mokytojams!!

Būtinai susisiekite su mumis, jei:

– norite prisidėti kuriant svajonių mokyklą vaikams, kurioje būtų gera visiems;
– nebijote iššūkių;
– galite ir norite pamokas vesti taip, kad ir pačiam būtų įdomu;
– esate išradingas ir atviras naujovėms;
– norite vaikui būti draugu ir autoritetu viename;
– tikite bendradarbiavimo idėja;
– turite atitinkamą kvalifikaciją.

CV ir motyvacinį laišką siųskite el. paštu: [email protected]

BENDRAUKIME

Adresas: Ežero g. 33, Arimaičių k., Radviliškio raj.

Tel: 8 676 67350

El. paštas: [email protected]