Lieporių gimnazijos moksleiviai rugsėjį sulaukė gausaus būrio pirmokų, tad tradiciškai jiems buvo surengtos krikštynos.

Gimnazijos kiemelyje šventinėje rikiuotėje pirmokus dainomis sveikino antrokai. Gimnazijos direktorė Sigita Malinauskienė linkėjo ne tik įsilieti į mokyklos gyvenimą, bet  ir susirasti naujų draugų. Pirmokai turėjo prisiekti, kad mokysis tik dešimtukais, lankys pamokas, valgys tik gimnazijos valgyklos kepsnius, negaudys pokemonų, gerbs draugus ir mylės mokyklos direktorę. Kiekvienai klasei įteikti sertifikatai, liudijantys, kad nuo šiol pirmokai tapo tikrais lieporiečiais.

Linksmybės tęsėsi Dengtiltyje. Visos klasių komandos buvo pasiruošusios prisistatymus, įsirengė poilsiavietę, na, o tada patraukė pramogauti, žaisti ir rungtis. Kad pirmokams būtų smagiau, kartu į krikštynas vyko ir gimnazijoje veikianti „Misija – Pilietis“ komanda. Vienos įdomesnių užduočių –  slidėmis kartu su komandos draugais „nučiuožti“ nurodytą atkarpą arba nusileisti lynu per upelį.  Daugiausia emocijų, aišku, sukėlė virvės traukimas, kur absoliučiais čempionais tapo I D, finalinėje kovoje įveikusi ir mokytojų komandą. Be to, kiekvienas pirmokas privalėjo susirasti bent penkis naujus draugus.

Tad neabejotinai Lieporių gimnazijos bendruomenė pradeda mokslo metus susitelkusi ir vieninga. Puikus oras, gera nuotaika, draugiška kompanija, ant laužo kepamos dešrelės turbūt ilgam įsimins pirmokams kaip gera pradžia. Pradžia įdomios veiklos, naujų pažinčių.

Į viršų