Žingsnis po žingsnio Šiaulių miesto gatvių būklė akivaizdžiai gerėja – viena po kitos remontuojamos gatvių dangos, taigi „linksmųjų kalnelių“ po truputį mažėja. Tačiau ar galime tą patį pasakyti ir apie pėstiesiems skirtus šaligatvius? Tiesa, miesto bulvaro šaligatviai tikrai atrodo nepriekaištingai, tačiau paėjus tolėliau nuo centro jų randama visokių. Vakar popietę nutarėme paklausti šiauliečių, kaip jie vertina mūsų miesto šaligatvių būklę. Nuomonių sulaukėme pačių įvairiausių.

Alis: „Matosi, kad šaligatviai remontuojami“
– Galiu drąsiai teigti, kad dabar būklė jau labai gera. Anksčiau buvo gerokai prasčiau. Dabar pasižiūrėkit, matosi, kad būklė smarkiai gerėja, šaligatviai yra remontuojami, tvarkomi. Bent jau bulvare ir ten, kur aš gyvenu.

Ugnė: „Tokį sprendimą vertinti galima dvejopai“
– Džiugu, kad būklė jau gerėja. Štai mums prie namų sutvarkė. Šaligatvių būklė bloga, bet pastebiu, kad jie yra tvarkomi ir tai matosi.

Laima: „Viskas dabar po truputį yra tvarkoma“
– Pradėkime nuo to, kad viskas pamažu jau yra tvarkoma. Žolynus nupjauna, buvo labai daug lopytų gatvių, dabar jų dar daugiau atsirado, bet vis tiek tvarko. Pastebėjau, kad paskutiniais metais labai daug rimtų projektų yra padarytų.

Algirdas: „Kur aš vaikštau, tai lyg ir nieko“
– Kur aš vaikštau, tai gal ta jų būklė visai normali. Vytauto gatvėje sutvarkė, prie mūsų namo, kur gyvenu, irgi dar pusėtini. Daug kur, aišku, reikia tvarkyti. Visokių jų yra. Vis dėlto pretenzijų neturiu, nes ten, kur aš vaikštau, viskas lyg ir normalu.

Aleksandras: „Pretenzijų neturiu“
– Manau, kad viskas su tais šaligatviais yra gerai. Bent ten, kur aš vaikštau, tai viskas gerai. Pretenzijų jokių neturiu.

Edvardas: „Bulvare galėčiau vertinti visai puikiai“
– Bulvare galėčiau vertinti visai puikiai, o kitur... Tiesą pasakius, labai priklauso, apie kurią vietą mes kalbame, nes jų yra visokių. Tai bendrai gal vertinčiau vidutiniškai. Su dviračiu  tai man nepatinka važinėti šaligatviais, bet pastebiu, kad jų būklė gerėja.

Simona: „Jeigu kažką daro, tai daro vieną ant kito“
– Vidutiniškai. Galėtų būti geriau. Mieste labai daug skylių, o jeigu kažką daro, tai daro vieną ant kito. Galiausiai iš įdubimų gaunasi kalniukai. Su vaikų vežimais yra ypač problemiška važiuoti. Vežimas judinasi, kraiposi, galiausiai vaikas atsibunda, visko būna. Tikiuosi, kad situacija pasikeis ir pagerės.

Vitas: „Lietuvai atsilieps neigiamai“
– Tiesą pasakius, vertinu prastai. Sunku važiuoti su dviračiu, vaikų vežimėlius stumti sunku, pasivaikščioti irgi nelengva, ypač kai vaikas labai mažas ir užkliūva už nelygumų. Prie mūsų namų šaligatvių iš viso nėra. Nors mačiau, kad kai kur dar tvarko, tai tikiuosi, kad būklė pagerės.  

Žyginta: „Su vežimėliu važiuoti sudėtinga“
– Nekaip. Su vežimėliu važiuoti sudėtinga. Gal ne tiek patys šaligatviai prasti, kiek nėra įvažiavimų į parduotuves arba nuokalnės yra labai stačios. Prie „Auksinio berniuko“ kyla problemų, kaip nusileisti su vežimėliu.   

Žymantas: „Jeigu nuošaliau, tai yra labai prastų šaligatvių“
– Bulvare šaligatviai tikrai labai neblogi. Tačiau jei nuošaliau paėjus, tai yra labai prastų. Žinote, viskam juk reikia lėšų. Aš labai gerai žinau tą situaciją, nes dirbu labai panašioje srityje.

Edvinas: „Šiauliuose šaligatvių būklė tikrai labai bloga“
– Šiauliuose šaligatvių būklė tikrai labai bloga. Kadangi labai dažnai važinėju su dviračiu, tai teko pastebėti, kad daug kur nėra padarytų nusileidimų dviračiams. Dar ir vairuotojai erzina, kai nežiūri į kairę ir į dešinę, bet čia dabar ne apie tai. Bulvare tai nieko, bet kur nuošaliau tai daug visokių iškilimų, nelygumų.

Zita: „Yra daug patrupėjusių šaligatvių“
– Mano manymu, šaligatvių būklė tikrai nelabai kokia. Daug yra patrupėjusių šaligatvių, iškilusių, einant su aukštakulniais tai labai jaučiasi. Reikia tikėtis, kad po truputį sutvarkys.

 

Į viršų