Kalendorinė vasara jau skaičiuoja paskutines dienas, taigi visi planuojame, kur ir kaip jas praleisime įdomiai ir turiningai. Tradiciškai paskutinį vasaros savaitgalį Šiaulių bulvare yra organizuojamos „Šiaulių naktys“. Jau penktus metus iš eilės vykstantis renginys yra pilnas įvairiausių veiklų ir yra skirtas tiems, kurie nori turiningai praleisti paskutinį vasaros savaitgalį naktiniame Šiaulių mieste. Tad nusprendėme paklausti Šiaulių miesto gyventojų, ar šį savaitgalį jie planuoja dalyvauti „Šiaulių naktyse“.

Janina: „Visada einu į koncertus prie „Lapės“
– Taip, dalyvausiu. „Šiaulių naktyse“ dalyvauju visuomet. Dažniausiai einu į koncertus, kurie vyksta prie „Lapės“. Šiemet bus ir šviečiančių žmonių paradas. Apskritai reikia pasižiūrėti, kad renginiai nesidubliuotų, nes norisi dalyvauti visur. Informacijos, manau, yra pakankamai – kas nori, tas randa. Viskas yra parašyta internete ir spaudoje, tik galėtų miesto bulvare kabėti plakatai, kad visi matytų ir sužinotų.

Svajūnas: „Labai trūksta informacijos apie renginius“
– Šiemet biblioteka pakvietė į „Bibliotekos naktis“, tai nuo to viskas ir priklausys – dalyvausiu ar ne. Ji „Šiaulių naktyse“ dalyvauja pirmą kartą, todėl manau, kad bus labai įdomu nueiti ir pasižiūrėti, kaip bibliotekoje galima sutikti „Šiaulių naktis“. Lygiai taip ir Šiaulių dramos teatras pirmą kartą jungiasi prie šio renginio. Apskritai renginių gausos nepasigendu, bet informacijos apie juos labai trūksta. Jeigu būčiau turistas arba paprastas šiaulietis, tai eidamas bulvaru pirmyn atgal nematyčiau jokio skelbimo ar plakato. Nuvažiavus į kitą didmiestį apie numatomus renginius informuoja plakatų gausa, o pas mus nėra nė vieno. Gal Šiauliai galvoja, kad yra labai mažas miestas ir informacijos nereikia, bet yra priešingai – informacijos labai reikia.

Gintaras: „Šį savaitgalį dirbu“
– Labai gaila, bet šį kartą renginyje nesudalyvausiu. Kaip tyčia šį savaitgalį dirbu.

Žilvinas: „Išvykstu į Vilnių“
– Ne, nedalyvausiu. Šį savaitgalį išvykstu į Vilnių.

Janis: „Dalyvausime!“
– Taip, dalyvausime, tačiau dar gerai nežinome kokiuose renginiuose. Dar nenusprendėme.

Alfredas: „Smagu, kai savame mieste vyksta renginiai“
– Esu jau ne to amžiaus, kad galėčiau blaškytis naktimis po renginius. Dar ir tas laikas brangus – esu užsiėmęs, turiu daug veiklos. Aišku, malonu būtų dalyvauti, smagu, kai savame mieste vyksta renginiai. Mačiau bus šviečiančių žmonių paradas, aš kaip tik turiu tokį šviestuvą su saulės baterija. Žinote, dabar galvoju, gal ir pavyks viską suderinti ir dalyvauti.

Kastytė: „Savo miesto naujienas visi daugiau mažiau seka“
– Oi, naktyse, nežinau, gal ir dalyvausim. Viskas priklausys nuo programos. Šiaip kiek jau „Šiaulių naktų“ vyko, tai visose dalyvaudavome. Kasmet vis kažką naujo pamatai, galų gale reikia palaikyti savo krašto kolektyvus. Aš taip manau. O informacijos, ko gero, pakankamai. Kaip ten sako, kas nori, tas susiranda. Manau, kad bent jau savo miesto naujienas visi daugiau ar mažiau seka.

Viktė: „Gaila, bet nedalyvausiu“
– Labai gaila, bet šiais metais nedalyvausiu. Taip jau išėjo, kad išvažiuojame į vestuves.

Viktoras: „Dalyvauju kiekvienais metais“
– Oi, „Šiaulių naktyse“ tai tikrai dalyvausiu. Dalyvauju kiekvienais metais, kai tik vyksta. Kol kas dar neskaičiau programos, todėl sunku pasakyti, į kokius renginius tiksliai eisiu. Informacijos apie juos, manau, yra užtektinai. Gyvename tokiais laikais, kai visi turime internetą, galime lengvai įsigyti laikraščių. Visa informacija yra prieinama.

Vestina ir Kotryna: „Prasidės didelis chaosas“
– Ne, tikriausiai nedalyvausime, nes tuo metu mūsų dukrytė jau eina miegoti. Renginiai prasidės anksčiau, miegoti einame apie devintą valandą vakare, tai gal iki to laiko ir praeisime Šiaulių  bulvaru pasižiūrėti, kas kur vyksta. Manau, kad tokie renginiai, kaip „Šiaulių naktys“ yra labai reikalingi miestui ir visiems čia gyvenantiems žmonėms, o ypač jaunimui, kurio dėka miestas ir gyvuoja.

Aleko: „Tokie renginiai miestą padaro gyvesnį“
– Žinoma, kad dalyvausiu. Dar nespėjau pasižiūrėti programos, kas kada ir kur vyks, bet norisi nueiti į kuo daugiau renginių ir vietų. Manau, kad miestui tai yra reikalinga šventė, nes tokie renginiai miestą padaro gyvesnį, o jauni žmonės gali pasidžiaugti, kad ir čia vyksta veiksmas.

Daina: „Gaila, kad apie renginius taip mažai informuojama“
– Taip, „Šiaulių naktyse“ ketinu sudalyvauti. Vakare tikrai išeisiu į miesto bulvarą ir pasižiūrėsiu, kokie koncertai ir renginiai vyksta, nes kol kas apie renginius nėra daug informacijos. „Šiaulių naktys“ yra gražus renginys, todėl labai gaila, kad apie vyksiančius renginius informacijos vis dėlto trūksta.

Į viršų