Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Šiaulių departamentas informuoja,  kad 17-osios savaitės duomenimis (balandžio 25 – gegužės 1 d.) Šiaulių apskrityje padidėjo sergamumas ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis, registruoti pavieniai susirgimai gripu. Per savaitę bendras Šiaulių apskrities sergamumo gripu ir peršalimo ligomis rodiklis padidėjo nuo 35,1 iki 38,6 atvejo, tenkančio 10 tūkstančių gyventojų. Didžiausias sergamumas gripu išlieka Šiaulių mieste, mažiausias – Radviliškio rajone.  Lyginant su prieš tai buvusios savaitės duomenimis, sergamumas padidėjo Šiaulių mieste, Joniškio, Pakruojo ir Radviliškio rajonuose.

Per savaitę peršalimo ligomis susirgo 1 075 Šiaulių apskrities gyventojai. Iš visų susirgusiųjų peršalimo ligomis daugiausia serga vaikai. Pavieniai gripo atvejai registruoti tik Akmenės rajone. Hospitalizuotų dėl gripo Šiaulių apskrities ligoninėse nebuvo.

Praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu Šiaulių apskrityje sergamumo gripu ir peršalimo ligomis rodiklis buvo panašus ir siekė 39,1 atvejį, tenkantį 10 tūkstančių gyventojų per savaitę. Pernai tuo pačiu metu buvo registruoti 5 gripo atvejai.
Visos Lietuvos duomenimis, didžiausias sergamumas gripu ir peršalimo ligomis – Vilniuje ir Alytuje. Palyginus pastarosios savaitės sergamumo gripu rodiklį su šių metų 16-osios savaitės duomenimis, padidėjęs sergamumas užregistruotas Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių, Utenos, Vilniaus administracinėse teritorijose, sumažėjęs sergamumas Alytaus, Klaipėdos, Tauragės ir Telšių administracinėse teritorijose.

Visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę buvo paguldyta 11 asmenų, iš kurių – 7 vaikai. Vienas iš hospitalizuotų asmenų paguldytas į intensyviosios terapijos skyrių. Daugiausiai hospitalizuotų asmenų buvo Klaipėdos apskrityje.

Kaip praneša Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras, 2015–2016 metų gripo sezono metu iš viso registruotas 21 mirties atvejis (20 patvirtintų laboratoriškai ir 1 kliniškai).

Į viršų