Sekmadienį Šiauliuose prie Talkšos ežero nuo 10 valandos ryto vyks Lietuvos triatlono taurės pirmasis etapas, kur galės sudalyvauti visi norintys išbandyti Europoje labai populiarų elitinį sportą, kuris dar tik po truputį atkeliauja į Lietuvą.
Triatlonas – sporto šaka, apjungianti tris rungtis: plaukimą, važiavimą dviračiu bei bėgimą.

Vienas iš Lietuvos triatlono taurės organizatorių Mantas Marcinkevičius šiauliečius kvietė nepatingėti ir sekmadienį atvykti prie Talkšos ežero, kur bus suteikta galimybė kiekvienam panorusiam nemokamai išbandyti šią pramogą ne tik pirmajame etape vyksiančiame mūsų mieste, bet ir visuose etapuose.

„Turime distanciją, kurią pavadinome „Tri-Fun“. Šios distancijos nuotoliai yra trumpi – reikia nuplaukti apie 100 m, dviračiu numinti apie 10 km ir nubėgti apie 2–3 km. Tad įveikti tokius nuotolius, manau, visi yra pajėgūs. Iš tiesų, mes turime tokią viziją, kad žmonės išbandę šią mažą distanciją ryžtųsi kitame etape išbandyti ilgesnę“, – apie visiems įveikiamą triatlono distanciją, kurią bus galima išmėginti Šiauliuose, kalbėjo M. Marcinkevičius.

Pasak M. Marcinkevičiaus, Talkšos ežeras kaip renginio centras buvo pasirinktas todėl, kad daugiau žmonių pamatytų, kas yra triatlonas: „Galėjome rinktis Bubių ežerą, bet norėjome pritraukti daugiau žmonių. Tikimės pirmajame etape sulaukti apie 100 dalyvių. Šiauliuose startuosiančiose varžybose dalyvaus ir elitiniai Lietuvos triatlono sportininkai, ir taip pat didelis būrys mėgėjų. Išankstinė registracija galima mūsų internetiniame puslapyje. Taip pat išbandyti šią sporto šaką galės ir atvykę į varžybas sekmadienį, bet mes negarantuojame, kad galėsime fiksuoti laiką tų, kurie iš anksto neužsiregistravo. Na, o užsiregistravusių iš anksto laukia laiko fiksavimas ir medaliai“, – teigė M. Marcinkevičius.

Į viršų