Savaitgalį Prancūzijoje vykusiame prestižiniame „Challenge Claude Bergeard“ regbio-7 turnyre Lietuvos rinktinė iškovojo bronzos medalius.

Grupės etape lietuviai 5:14 pralaimėjo „Chartres Metropole Sevens“ (Prancūzija) ekipai ir net 67:0 sutriuškino „Saxons RFC“ (Anglija) komandą. Dar viena pergalė mūsiškiams buvo įskaityta be kovos.

Ketvirtfinalyje Lietuvos regbininkai 15:10 nugalėjo Paryžiaus „Seventise“ (Prancūzija) ekipą ir pateko tarp keturių stipriausių turnyro komandų.

Pusfinalyje Lietuvos regbio-7 rinktinė po labai atkaklios kovos 10:14 nusileido „Duck'7“ (Prancūzija) ekipai. Nesėkmę lėmė netikslūs realizacijos smūgiai po atliktų žeminimų aikštės kraštuose. Vėliau „Duck'7“ ekipa tapo turnyro čempione.

Paskutinėse rungtynėse dėl bronzos medalių lietuviai 26:14 įveikė „Comité Languedoc“ (Prancūzija) klubą.
„Challenge Claude Bergeard“ turnyre iš viso dalyvavo 13 komandų. Šis turnyras yra dalis „Howard Hinton Sevens“ varžybų. Jose dalyvauja ne tik stipriausios Europos komandos, bet ir ekipos iš Fidžio ir Naujosios Zelandijos.

Lietuvos regbio-7 rinktinė ruošiasi Europos „Grand Prix“ čempionatui, kurio pirmasis etapas jau birželio 4–5 dienomis vyks Maskvoje (Rusija). Praėjusiais metais į Europos elitą sugrįžusi Lietuvos rinktinė užėmė devintąją vietą.

Parengta pagal LRF informaciją

Į viršų