Artėjant šilčiausiam metų laikui vis dažniau pagalvojame apie atostogas. Vieni giriamės, kad keliausime kažkur į užsienį, kiti – planuojame poilsiauti Lietuvoje. Taip pat yra ir tokių, kurie nežino, ką veiks laisvu laiku. Tokiu atveju galbūt verta susimąstyti, kaip būtų galima paįvairinti kasdienybę. Galbūt verta pasiieškoti plunksnos draugo/draugės, – bet ne internetinio, o tikro. Galbūt pats metas susidomėti tinkliniu, nardymu, lakstymu su aitvarais, sportiniais šokiais, jodinėjimu... Kaip ten bebūtų, veiklos atsiras visada, svarbiausia, kad tik gautumėme atostogų.

Dovilė: „Suplanuotos“
– Skrisiu į svečią šalį. Apskristai kur atostogauti – man nėra labai svarbu. Svarbiausia, kad turiu atostogų. Manau, kad atostogauti pigiausia yra namie, savo kaime. Tenkina ir atostogos Lietuvos kaime, nes man svarbiausia atitrūkti nuo darbo. Taip pat labai svarbu, kad atostogos netruktų trumpiau nei dvi savaites.

Mantas: „Jau atostogavau“
– Aplankiau draugus, giminaičius, o didžioji dalis jų yra užsienyje. Atostogauti reikia, nes tai puikus būdas pailsėti, atitrūkti nuo darbų. Kai žmogus pailsi, jis produktyviau ir geriau dirba.

Viktorija: „Dar neplanuoju“
– Kol kas apie atostogas dar negalvojau, bet tikrai atostogausiu. Atostogausiu Lietuvoje, nes mes čia turime labai gražių vietų, ypač smagu atostogauti mano kaime Ignalinos rajone. Pas mus yra daug nuostabių vietų, ežerų, tvarkingų miškų. Nemanau, kad Lietuvoje atostogauti yra pigiau nei užsienyje. Galbūt viskas priklauso nuo vietos. Atostogos Palangoje galbūt iš tiesų brangiau kainuoja, o poilsis gamtoje tiesiog gerą nuotaiką kainuoja. Man smagiausios atostogos su šeima.

Rolandas: „Vyksiu į Turkiją“
– Dabar visi važiuoja į Turkiją dėl atpigusių kainų. Palyginti su kainomis Palangoje, poilsiauti užsienyje tikrai pigiau nei Lietuvoje. Pas mus apyvartos nedidelės, o mokesčiai pernelyg dideli. Atostogoms metų laikas nesvarbus, pasaulyje šilta ištisus metus. Tačiau dažniausiai atostogauju rudenį, nes vasarą man darbymetis.

Stasė: „Planuoju važiuoti į Zarasus“
– Zarasuose turiu butą ant ežero kranto ir ten labai maloniai praleidžiu vasarą. Man labiausiai patinka laiką leisti gamtoje. Anksčiau važiuodavau į užsienį, o dabar sveikata neleidžia, tai poilsiauju vietoje. Negaliu pasakyti, ar geriau atostogauti Lietuvoje, ar užsienyje. Manau, kad viskas priklauso nuo nuotaikos.

Gediminas: „Dirbsiu“
– Važiuosiu į Angliją dirbti. Lietuvoje darbo yra, bet manęs netenkina maži atlyginimai. Vis dėlto atostogaujant man labiausiai patinka aktyvus poilsis. Šiuo atžvilgiu Lietuva turi ką pasiūlyti.

Diana: „Kartais planuoju, kartais – ne“
– Vyksiu į Ispaniją pas draugę. Taip pat nuolat važiuoju į Palangą arba Nidą. Patinka tiek aktyvus, tiek pasyvus poilsis. Vieną kartą per metus vienoks, kitą – kitoks. Atostogų trukmė nėra labai svarbi, bet manau, kad dešimt dienų ar poros laisvų savaičių reikėtų.

Jurgita: „Atostogausiu Aukštaitijoje“
– Kadangi turiu ilgas atostogas, tai atostogausiu sodyboje Zarasuose. Atostogų pradžioje pirmiausia norisi pailsėti. Paskui poilsiauju aktyviau. Aukštaitija turtinga įsimintinų gražių vietų, tai čia visada yra ką veikti. Lietuvoje daug gražių vietų, manau, kad žmonėms tiesiog trūksta informacijos. Daugelis galbūt pabrėžia, kad tai vis dėlto brangoka. Atostogaujant man orai labai svarbūs. Kadangi esu šilumos mėgėja, labai svarbu, kad būtų saulėta.

Džiugas: „Eisiu į kariuomenę“
– Mano tėvas – karininkas, tai savanoriausiu ir aš. Norisi pinigėlio papildomo užsidirbti, juo labiau kad savanoriauti reikės tik savaitgaliais. Nematau čia jokios problemos. Tai geras laiko praleidimo būdas, ypač jeigu darai tai, kas tau patinka.

Emilis: „Iš dalies“
– Žinau, kad atostogų turėsiu vieną mėnesį: pusę praleisiu Lenkijoje ir gal Čekijoje. Važiuosiu į pasaulines jaunimo dienas. Ten praleisti laiką bus kur kas įdomiau nei Lietuvoje. Į jaunimo dienas susirenka milijonai žmonių. Labai džiaugiuosi, kad galėsiu ten važiuoti, juo labiau kad tai kainuoja ne tokius ir mažus pinigus.

Liongina: „Neplanuoju“
– Laiką dažniausiai praleidžiu namuose, darže. Nieko neplanuoju, kaip išeina, taip būna gerai. Kai yra daržas, muziejams, parodoms nelabai yra laiko. O žiemą kažkur išeiti labai šalta.

Daiva: „Nežinau, ar vasarą atostogausiu“
– Neplanuoju, nes nežinau, ar vasarą turėsiu atostogų. Žinoma, visi norime atostogauti vasarą, bet darbdaviai ne visada išleidžia. Todėl kartais tenka atostogauti rudenį. Stengiuosi aktyvų poilsį derinti su pasyviu, kad nereikėtų gulėti vien tik ant gulto, o būtų galima ir pasivaikščioti, ir su dviračiu pasivažinėti. Dėl orų nesijaudinu, manau, kad viskas priklauso nuo nuotaikos. Jeigu bus gera nuotaika, lietus neišgąsdins. Svarbiausia, kad į darbą nereikia eiti, susigalvoji sau kitokią pramogą ir viskas.

Į viršų