Savaitgalį praūžė ilgai lauktas 61-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas. Šį kartą po gan ilgo laiko  Lietuvai atstovavęs Donatas Montvydas su daina „I've been waiting for this night“  perkopė dešimtuko barjerą ir užėmė garbingą devintąją vietą. „Eurovizijos 2016“ nugalėtoja tapo Ukrainos atstovė Džamala su daina „1944“.

Tad dar vis netylant kalboms apie šį didžiausią ir daugiausiai aistrų sukeliantį dainų konkursą patraukėme į Šiaulių miesto gatves ir paklausėme šiauliečių, ar jie džiaugiasi lietuvių laimėta devintąja vieta ir ar tikėjosi tokio rezultato, o gal anaiptol liko nusivylę ir nepatenkinti.

Beveik visi sutikti Saulės miesto gyventojai teigė, kad džiaugiasi, jog D. Montvydas pateko į dešimtuką, ir pridūrė, jog jo pasirodymas tikrai buvo to vertas.

Atsirado ir tokių  šiauliečių, kurie mūsų šalies atlikėjui prognozavo netgi aukštesnes vietas – šeštąją, aštuntą, tačiau pasiekta devintoji vieta jų taip pat nenuvylė.

Taip pat sutikome ir tokių, kurie „Eurovizijos“ nematė, ja nesidomi ir net negirdėjo lietuvių dainos.

Zina: „Džiaugiuosi, kad esame dešimtuke“
– Likau labai patenkinta D. Montvydo pasirodymu „Eurovizijoje“. Kas gi galėtų būti nepatenkintas? Patekome į dešimtuką, kas gali būti geriau. O Ukrainos pasirodymas taip pat buvo vertas pirmosios vietos. Daina – neįprasta, kitokia, bet labai graži.

Edvardas: „Eurovizijos“ nežiūrėjau, lietuvių dainos negirdėjau“
– Žinokit, „Eurovizijos“ aš nežiūrėjau. O to priežastis labai paprasta – neturiu televizoriaus. Bet kažkur girdėjau, kad lyg užėmėme devintąją vietą. Tai puiku. Bet prisipažinsiu, kad net lietuvių dainos negirdėjau. Pasirodo, ir tokių žmonių būna. Tiesiog, „Eurovizijoje“ atliekamų dainų žanras man yra nelabai prie širdies.

Vilma: „Mano lūkesčiai pateisinti 101 proc.“
– D. Montvydo užimtą devintąją vietą vertinu labai gerai. Apskritai, aš taip ir galvojau, kad pateksime į dešimtuką. Realiai, kiek esame dalyvavę „Eurovizijoje“, šis lietuvių pasirodymas man buvo pats geriausias, neskaitant „LT United“ grupės pasirodymo. Ukrainos daina man taip pat labai patiko vien todėl, kad buvo kitokia, labai originali, visai ne „eurovizinio“ stiliaus. Aš labai džiaugiuosi, kad už ją balsavo. Tad „Eurovizija“ šiais metais mano lūkesčius pateisino 101 proc.

Vaclovas: „Pasiekėme daugiau, nei tikėjausi“
– Mūsų pasirodymą „Eurovizijoje“ vertinu teigiamai. Tiesą pasakius, pasiekėme daugiau, negu tikėjausi. O šiaip aš, kaip vyresnis žmogus, galiu pasakyti, kad man labai patiko dramatiška Ukrainos daina, kadangi aš žinau visą šios dainos kontekstą. Be to, lyginant su kitomis „Eurovizijos“ dainomis, kurios man yra labai panašios, Ukraina stipriai išsiskyrė. O dar žinodamas visą istoriją šią dainą dėmesingiau priimi.

Galina: „Netikėjau, kad užimsime tokią aukštą vietą“
– Man labai patiko D. Montvydo daina ir, žinoma, labai džiaugiuosi, jog taip gerai pasirodėme. Nors galiu prisipažinti, kad nelabai tikėjau, kad užimsime tokią aukštą vietą. O šiaip kalbant apie visą šį konkursą, galėčiau pasakyti, kad Ukraina galėjo būti ir ne pirma. Manau, kad buvo ir geresnių dainų.

Andrius: „Daug nesitikėjau, bet viskas labai gerai pavyko“
– Lietuvių pasirodymą „Eurovizijoje“ vertinu šauniai. Man ir pačiam labai patiko mūsų daina. Iš tiesų prieš „Eurovizijos“ finalą kažko labai nesitikėjau, nes žinot, kad kartais nors ten ir labai gerai pasirodai, bet lieki kur nors gale. Tad šį kartą daug kažkokių tai vilčių nedėjau ir viskas labai gerai pavyko.

Rima: „Maniau, kad būsime šešti“
– Tiesą pasakius, aš tikėjausi, kad užimsime aukštesnę vietą. Maniau, kad D. Montvydas bus šeštas, nes jo daina man tikrai labai patiko. Pavyzdžiui, Ukrainos pasirodymas man visai nepatiko. Aš tiesiog manau, kad ten viskas politizuota. Man labiau patiko Australija, kuri liko antra, ir dar labai patiko vengras, kurio balsas tikrai specifinis.

Janina: „Smagu, kad nepasitvirtino mano abejonės“
– D. Montvydo dainą ir visą jo pasirodymą vertinu labai gerai. Tačiau nors mūsų daina man labai patiko, abejojau,jog pateksime į dešimtuką. Labai smagu, kad šios mano abejonės nepasitvirtino. Dar man labai patiko ir Ukrainos daina, nes atlikėja ją padainavo taip ekspresyviai, labai jautriai. Tiesiog jautėsi, kad jai ši daina labai artima.

Tomas ir Rosana: „Prognozavome aštuntąją vietą“
– Mes Lietuvai prognozavome aštuntąją vietą. Iš tiesų buvome susilažinę – vyras manė, kad lietuviai pasirodys šiek tiek prasčiau, o aš sakiau, jog būsime aštunti, tad beveik atspėjau. Apskritai, D. Montvydo daina mums labai patiko, tokia energinga, smagi ir tikrai verta tos devintosios vietos. O tai, jog Ukraina užėmė pirmąją vietą vertiname neigiamai, galvojome, kad ši daina net į dešimtuką nepateks. Mūsų favoritai buvo kiti – švedai, australai, lenkai ir latviai buvo neblogi.

Ilona: „D. Montvydui skiriu aukščiausius balus“
– Be galo džiaugiuosi, kad patekome į dešimtuką. Tai puikus pasiekimas. Man pačiai mūsų daina labai patiko. Aš jau ir prieš „Eurovizijos“ finalą žiūrėjau ir stebėjau, kaip D. Montvydas jam ruošiasi, ir esu labai patenkinta. Ukrainos daina labai graži, bet vis tik man norėjosi, kad „Euroviziją“ laimėtų linksmesnė daina, pavyzdžiui, Australijos. Tačiau D. Montvydui taip pat skiriu labai aukštus balus, jo pasirodymas tikrai buvo įspūdingas.

Geleta: „Tikėjau, kad pateksime į dešimtuką“
– Aš tikrai maniau, jog pateksime į dešimtuką. Be to, taip ir prognozavau, kad užimsime kokią devintąją, dešimtąją vietą. Tad labai džiaugiuosi, kad mano spėjimai pasiteisino, nes D. Montvydo daina man labai patiko. O apie Ukrainos dainą galėčiau pasakyti, kad nors ši daina ir labai jausminga, bet manęs nesužavėjo. Man labiausiai patiko Australija, Bulgarija ir, žinoma, Lietuva.

Algimantas: „Nelabai domiuosi „Eurovizija“
– Prisipažinsiu, viso „Eurovizijos“ finalo nemačiau, tik truputį stebėjau. Tačiau žinau, kad užėmėme devintąją vietą ir, žinoma, tuo džiaugiuosi, nors pati daina man šiaip sau. Šiaip aš ta pačia „Eurovizija“ nelabai domiuosi, galima pasakyti, kad ją šiek tiek žiūrėjau tik dėl mados.

Į viršų